woensdag, april 17, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Wim Mugge: ,,Het was best een leuke middag"

Wim Mugge: ,,Het was best een leuke middag”

-

nabeschouwing167x60Onder toeziend oog van Henry Lenferink, de Leidse burgervader, klopte LSVV’70 Lugdunum en sloot zo weer aan op de ranglijst bij de kikkers. De bijna wekelijks op drie à vier (of zelfs meer) posities wisselende troepen van Wim Mugge spraken van bonuspunten en ook de trainer met een houdbaarheidsdatum voor het leven bij de Leidse Studenten Voetbal Vereniging wreef zich meerdere malen in de handen na afloop.

,,Deze uitslag komt ook voor mij als een regelrechte verrassing. Natuurlijk speelde dit duel wel extra bij ons gezien de ingrediënten, maar normaal gesproken winnen wij niet van Lugdunum. Op de een of andere manier waren we scherper dan anders. Zelfs tijdens de warming-up was dat terug te zien.”

De belangen waren vooraf groot en LSVV zou in nog zwaarder weer komen bij en nederlaag, ook al omdat Loosduinen, dat jaagt op LSVV, vrijwel zeker zou winnen van het armzalige VCS (dat gebeurde ook, 0-5).

,,Het was niet erg hoogstaand, maar ik was wel onder de indruk van onze defensie en onze doelman. Die hebben het stuk voor stuk geweldig gedaan. Ik vond ook dat het gelijk op ging, hoewel zij wel wat gevaarlijk waren in standaardsituaties. Maar ze hebben heel weinig kunnen aanrichten, vooral ook omdat we Martijn van Leeuwen en Ozan Demirbas hebben kunnen neutraliseren. Dan neem je vanzelfsprekend al een flinke brok weg uit hun kwaliteiten. Er was rugdekking en concentratie en dat is dit seizoen wel eens anders geweest.
De 0-1 vond ik eigenlijk niet eens onverdiend en dat is ook wat ik na afloop van diverse Lugdunummers heb gehoord.”

In de tweede helft drongen de groenwitten meer aan en moest LSVV’70 flink aan de bak. ,,Dat is waar, maar wij hebben door de ontstane ruimtes countermogelijkheden gekregen en bij 0-2 was het wel beslist geweest. Misschien, zo eerlijk kan ik wel zijn, zou een gelijkspel meer recht hebben gedaan aan dit duel. Als je het niet erg vindt, heb ik echter wel vrede met dit resultaat.”

Eerder kreeg LSVV nog een oorveeg in een oefenduel met de A-junioren van Lugdunum. Mugge zag het op dat moment even niet meer zitten met zijn ploeg. ,,Nee, laten we het daar niet meer over hebben. In elk geval hebben we er nu wel alles aan gedaan en daar ben ik ontzettend blij mee. Lugdunum viel me tegen, maar dat komt ook omdat ze in een dip zitten. Al met al heb ik redelijk ontspannen in mijn hokje gezeten, want soms voel je aan dat het goed komt in een wedstrijd. Wel prettig dat dit nu tegen Lugdunum het geval was, vooral gezien de geringe verschillen die er nu weer zichtbaar zijn in de stand. Wij vonden het erg gezellig na afloop. Leuke babbel met de hoge heren gehad en bij ons stond er wel een glimlach op het gelaat, ja. Zij hadden wel een kater, maar de onderlinge band is prima dus het werd ons ook wel gegund.”

LSVV hield lange tijd rekening met maximaal een positie die zou verplichten tot het spelen van p/d duels, maar wellicht kan de brigade van Mugge zich ook op reguliere wijze handhaven in de derde klasse. ,,Dat kan ook nog steeds. Alles is weer mogelijk vanaf vandaag. Als ik zo het seizoen bekijk denk ik dat we compleet en al wel vijf of zes punten meer hadden kunnen hebben. Zo bezien doen we dat dan weer niet zo beroerd. Het blijkt maar weer; met LSVV weet je het nooit. En o nee, te vroeg juichen, doen wij zeker niet. Voor dit moment geeft het een goed gevoel, maar we moeten er volgende week ook gewoon weer staan.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read