vrijdag, mei 3, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenVVSB omver gelopen door Leidsche Boys (za)

VVSB omver gelopen door Leidsche Boys (za)

-

ts-leidscheboysVorige week leed de zaterdagtak van Leidsche Boys een nederlaag tegen Woubrugge en dus kwam de derde plaats enigszins in gevaar. Een week later liet de Leidse formatie er geen gras over groeien bij het toch niet malse VVSB: 1-5.

Vanaf de eerste minuut, met de straffe wind in de rug, werd de tegenstander vastgezet. Onder aanvoering van Sem Schilthuizen, die zoals iedere week dit seizoen het voortouw nam in de strijd. Al in de 4e minuut werd Leroy Brooks (vandaag aanvoerder omdat Khalid Maayad geschorst was) op zijn wenken bediend door Sem die de bal loepzuiver meegaf in de loop van Brooks. Met een mooie schuiver liet hij de keeper van VVSB kansloos: 0-1.

In de tegenaanval die ingezet werd na de aftrap werd een slordigheidje van de verdediging bijna fataal. Rick Bloothoofd, gelegenheidskeeper, greep daarna naar de noodrem hetgeen een gele kaart en een strafschop opleverde. De pingel die volgde werd aan de verkeerde kant van de paal ingeschoten, dus de stand bleef 0-1.
Aanval op aanval volgde, de een nog mooier dan de ander, maar de keeper van VVSB hield stand op schoten van Brooks, Schilthuizen en kornuiten. In de 14e minuut was het wel raak en wederom was het Leroy die het net wist te vinden na weer een schitterende pass van Schilthuizen.

Nee het waren niet alleen deze voorgaande jongens die deelnamen aan het spel, ook Youssef Ait Blal (Zorro) deed een duit in het zakje, na een vloeiende aanval over verschillende schijven liet ook hij de keeper van VVSB in de 30e minuut andermaal vissen. Direct daarna was het Jerry Matahelumual die na weer zo’n mooie aanval de 0-4 liet aantekenen.
De mooiste goal van de middag kon op naam geschreven worden van Youssef Mizab, die de keeper op onnavolgbare wijze klopte in de 35e minuut 0-5. Nog was het niet gedaan met de aanvalslust van onze jongens, maar het net kon niet meer gevonden worden, 0-5 dus bij rust.

De tweede helft liet een iets ander beeld zien. Het was voor VVSB onmogelijk om goed voetbal te laten zien in de eerste helft door de felle wind tegen en ook Leidsche Boys had het duidelijk moeilijker. Kansen kwamen er nog wel voor de bezoekers, maar het vizier was na de thee beduidend minder goed ingesteld.
Het enige wapenfeit van de tweede helft was de goal van VVSB die ook wel een schoonheidsprijs verdiende. Hans van der Voet mocht zichzelf een complimentje geven.

Leidsche Boys heeft nu nog een puntje nodig om aan de nacompetitie mee te kunnen doen en dat zullen de komende tegenstanders (DWO en Oosterheem) wel merken. Voorlopig hebben we drie weken rust en daarna gaan we voor de vooraf afgesproken doelstelling nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse.