zondag, mei 26, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCBoshuizen vindt zijn (voorlopige) Waterloo in Wateringen

Boshuizen vindt zijn (voorlopige) Waterloo in Wateringen

-

TS-FCBOSHUIZENEn wéér lukte het niet. FC Boshuizen, de ploeg van trainer Mario Koswal, verspeelde in de slotminuten van een enerverende wedstrijd het kampioenschap, en krijgt volgende week tegen stadgenoot UVS een laatste kans om direct te promoveren naar de hoofdklasse.

En wéér kon een vertegenwoordiger van de KNVB (voor de derde maal op rij) de kampioenschaal in zijn tas opbergen en onverrichter zaken huiswaarts keren. En dan te bedenken dat FC Boshuizen al met Pasen de titel op zak had kunnen hebben. Nu wordt de stadskraker van volgende week van cruciaal belang voor de blauwgelen.

FC Boshuizen 5 mei 2012 2Klokslag 12 uur is het muisstil op het terrein aan de Boshuizerkade. De reserves spelen hun uitpotje bij stadgenoot UVS (6-1 voor de ploeg uit de kikkerpolder), terwijl de selectie van Koswal is uitgeweken naar horecagelegenheid ‘Het Uilennest’. Om na de voorbereiding en de broodmaaltijd per bus te vertrekken richting Den Haag. Secretaris Astrid Dreef is een van de aanwezigen op het eigen complex. ,,Wat zou het toch geweldig zijn om het nieuwe seizoen te starten als hoofdklasser op het nieuwe complex. Tijdens de wedstrijd tegen Quick was ik veel meer gespannen dan tijdens de wedstrijd die vanmiddag gespeeld wordt.” De goedlachse dame rekent zeker op een goede afloop.

Om kwart over één arriveert de bus op het sportcomplex van VELO. Trainer Koswal oogt ontspannen, maar zegt toch extra spanning te voelen. ,,Vandaag moet gaan gebeuren waar we al zó lang op wachten. We gaan het op eigen kracht doen, wat concurrent Quick doet, is onze zorg niet. Eerst moeten zij nog maar zien te winnen van ADO.” Deze woorden liepen als een rode draad in de voorbeschouwingen tussen de binnendruppelende Boshuizen-supporters, wat toch een gevoel van onzekerheid onderstreepte.

Erwin Keizer, de ‘super-supporter’ (goede of slechte tijden, Erwin blijft zijn club steunen) ziet zijn club op eigen kracht kampioen worden. ,,Het spel is na de winterstop wel wat minder geworden, het ging wat te gemakkelijk, wat logisch is als je veertien punten voorstaat.” Het heeft Keizer in ieder geval al veel te lang geduurd. Wel vraagt hij zich af of de club er wel aan toe is. De tegenstander van vanmiddag is volgens Keizer de beste ploeg die hij in de competitie heeft gezien. ,,Ook thuis, ondanks de winst, hadden we het moeilijk tegen die gasten.”

FC Boshuizen 5 mei 2012 3Na de wat ontspannen warming-up wordt er om twee uur afgetrapt.  De ‘rode draad-supporters’ die er toch niet helemaal gerust op waren konden na een kwartier opgelucht adem halen. Garry Mendes Rodrigues had de blauwgelen al binnen vijftien minuten op een 2-0 voorsprong gezet: de 1-0 na een blunder in de defensie van VELO, en de 2-0 na een uitstekende actie in de zestien.

De ploeg van Koswal domineerde in die fase. De aansluitingstreffer van de thuisclub, na een terechte strafschop, veranderde niets aan dit spelbeeld. Pas toen de thuisclub een levensgrote kans miste op de 2-2 kantelde de wedstrijd. Met een verdiende 2 -1 voorsprong gingen Leidenaren de rust in en waren virtueel kampioen.

Na de thee startte de thuisclub furieus en was het de bovenliggende partij (bij winst had VELO nog kans op nacompetitie). Het was aan uitstekend keeperswerk van Jeffrey Loozen te danken dat de 2-1 op het scorebord bleef staan. Toen braken voor de gasten de fatale laatste minuten aan. Nadat Loozen eerst nog een vijftal uitstekende reddingen had verricht moest hij in de 89e minuut capituleren uit een goed genomen indraaiende vrij trap, die de 2-2 betekende.
Als twee minuten later Nelson Monteiro de 2-3 had binnengeschoten, na een niet te missen kans, was hij de held van de dag geworden. Nu moesten de gasten twee minuten later alsnog het gelag betalen. Het werd 3-2 voor de thuisploeg en dus bleef Boshuizen met legen handen achter.

Na afloop was de scheidsrechter voor de koploper de gebeten hond. Trainer Koswal had geen goed woord over voor de leidsman. Hij doelde onder andere op het achterwege blijven van de rode kaart bij een doorgebroken speler in de eerste helft. Overigens kreeg Roberto Escudero aan Leidse kant wel twee gele prenten en hij moest voortijdig het veld ruimen. Dat de druiven zuur waren was begrijpelijk, maar om dit op de scheidsrechter af te schuiven is niet reëel.

Jeffrey Loozen baalde bij de 2-2. ,,De bal werd gedragen door de wind. Daardoor was ik kansloos.” Hij was doodziek van de nederlaag, ondanks de complimenten voor zijn goede optreden. ,,Na rust hebben we niet  meer gevoetbald, veel te veel de lange bal gespeeld en onnodige overtredingen gemaakt, wat ons uiteindelijk fataal is geworden.”

Opstelling FC Boshuizen: Loozen, Yonyul (El Mourabit), Abdala, Neuteboom, Maksimovas, Mousavi, Escudero, Güngor (Hushuyani), Monteiro, Mendes Rodrigues, Godeken.

FC Boshuizen 5 mei 2012 1

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read