donderdag, april 18, 2024

Geen hoofdklasser in Leiden…

-

TS-FCBOSHUIZENNiets, helemaal niets is Boshuizen  de tweede helft van het seizoen bespaard gebleven. Daarover is de afgelopen tijd genoeg over gepraat en geschreven. Zou je zeggen. Donderdagavond tijdens de return tegen DEM, eerder met 3-2 te sterk voor de mannen van Mario Koswal, bleek dat het allemaal nóg erger kon.

Redelijk comfortabel leidde Boshuizen, zonder topscorer Garry Mendes Rodrigues en centrale verdediger Mohamed Abdela,  met 1-0 aan het eind van de eerste helft. DEM was een enkele keer gevaarlijk geweest via schoten van Pitstra en Scheffer die Jeffrey Loozen knap uit het doel hield. Boshuizen had zich via de snelle Rafik El Ousrouti en Mehmet Güngör aanzienlijk gevaarlijker getoond. Vroeg storen leidde in de twaalfde minuut tot een te korte terugspeelbal van Paul Bruins. El Ousrouti reageerde bliksemsnel en rondde knap af. Nog twee maal verscheen hij alleen voor de keeper op aangeven van dit keer een medespeler. Te lang aarzelen deed de kansen teniet.

En dan was er de 3e minuut van de extra speeltijd. DEM’s beste man Scheffer nam een vrij bal even buiten het strafschopgebied. Waar iedereen een hoge bal verwachtte bij de tweede paal schoot de lepe verdediger de bal laag in de korte hoek: 1-1. Een opdoffer van jewelste.

Een paar minuten na het begin van de tweede helft kopte Bart-Jan Neuteboom een hoge voorzet door op El Ousrouti die van dichtbij scoorde. Voor Boshuizen een reden om nog eens de ruggen te rechten en voor elke centimeter van het gladgeschoren gras te vechten. Een meeslepend voetbalgevecht ontspon zich voor de 350 genietende toeschouwers.

Kansen en mogelijkheden waren er voor beide partijen. De grootste voor DEM via Pitstra, die voor een leeg doel naast schoot. Loozen redde nog een keer fraai, maar Boshuizen dook een aantal keren zeer gevaarlijk op voor het doel van de Beverwijkers. Ook de voor Junior Veeris ingevallen Nelson Monteiro maakte het de verdediging van DEM er niet makkelijker op. Doelpunten vielen er niet en een verlenging was onvermijdelijk.
Mousavi maakte plaats voor de fysiek sterke Amondo. Ook hij wist in de verlenging niet te scoren, hoewel een  inzet van hem van de doellijn werd gehaald.

In de tweede verlenging hing DEM tegen de touwen, klaar om neer te gaan. De (vrouwelijke) scheidsrechter verloste hen uit hun lijden. Penalty Time! Negen penalty’s waren er nodig om de beslissing te brengen en helaas gingen de bezoekers met de eindzege aan de haal. Keeper Loozen stopte strafschoppen, Amondo en Souphian Boukhidous misten ze. Voor de laatste was dat extra zuur en het was wellicht symbolisch voor het seizoen van de Leidse club. Boukhidous, van oorsprong spits, was door blessures en schorsingen gedwongen op de rechtsbackpositie te spelen. Hij deed dat ijzersterk en was absoluut de man of the match.

Aan het eind staat hij echter met lege handen, net als Boshuizen. Rest mij niet veel meer de complimenten te maken voor het hele team en trainer om zo een dergelijk seizoen af te sluiten.

Opstelling FC Boshuizen: Loozen, Boukhidous, Neuteboom, Lachkar, Maksimovas, Mousavi (Amondo), Escudero, Gezici (Godeken), Veeris (Monteiro), El Ousrouti, Güngör.