zaterdag, juli 27, 2024
HomeLFCLFCAanvaller van FC Boshuizen raakt niet in paniek

Aanvaller van FC Boshuizen raakt niet in paniek

-

TS-FCBOSHUIZENFC Boshuizen heeft zondag de eerste kans laten liggen om zichzelf tot kampioen te kronen. Op bezoek bij nummer twee Quick werd met 4-3 verloren. Quick heeft hierdoor zijn laatste mogelijkheid gepakt om Boshuizen te achterhalen, al lijkt die kans slechts theoretisch. Volgende week mag Boshuizen op herkansing, thuis tegen middenmoter Pancratius.

Bij aanvang van de wedstrijd was het verschil tussen Boshuizen en Quick acht punten. Bij winst voor Boshuizen zou dat gat elf punten worden. Aangezien er na dit weekend nog slechts drie wedstrijden resteren, zou dit gat niet meer te dichten zijn voor Quick of andere achtervolgers. Bij een gelijkspel of verlies zouden de Leidenaren op papier nog wel te achterhalen zijn. Er was de thuisclub dus veel aan gelegen om Boshuizen van winst af te houden. Daarnaast spelen er voor Quick ook revanchegevoelens mee. Eerder dit seizoen werd de ploeg namelijk nog met 5-1 weggevaagd door Boshuizen.

Er waren circa driehonderd toeschouwers afgekomen op de wedstrijd die de ontknoping kon betekenen in de eerste klasse B. Onder hen echter niet heel veel Leidenaren om Boshuizen aan te moedigen. Ondanks de zon, die zich toch regelmatig even liet zien, was het koud in Den Haag. Debet hieraan was met name de flinke wind die er stond, zo vlakbij de kust. Quick speelt de thuiswedstrijden op kunstgras. Iets wat Boshuizen (nog) niet gewend is, maar waarop de technisch vaardige spelers van trainer Mario Koswal in principe prima uit de voeten zouden moeten kunnen.

De wedstrijd begon vrij stroef. Er gebeurde aanvankelijk weinig voor beide goals en geen van beide ploegen was in staat de overhand te nemen. Na ongeveer een kwartier kwam Quick er voor het eerst voetballend doorheen. Via een goede combinatie door het centrum kwam José de Brito vrij voor het doel, maar Boshuizen-keeper Thomas van der Voort kon de bal gemakkelijk stoppen. Het eerste waarschuwingsschot was geleverd. Niet veel later mocht De Brito opnieuw aanleggen voor een schot. Vanuit de tweede lijn schoot hij de bal onhoudbaar laag rechts van de keeper binnen, 1-0.

Zonder beter te zijn dan Quick wist Boshuizen daarna toch enkele goede kansen te creëren. Mehmet Güngor en Garry Mendes Rodrigues waren beiden dichtbij de gelijkmaker. Boshuizen moest het sowieso hebben van ingevingen van de aanvallende spelers, want voetballend lukte het de ploeg niet om er doorheen te komen. Het zo vaak geroemde voetbal van Boshuizen wilde zondag maar heel moeizaam op gang komen. Een schande is dat echter niet, aangezien Quick liet zien over een heel goede ploeg te beschikken en niet voor niets zo hoog te staan. Sterker nog, na 35 minuten wisten ze hun voorsprong te vergroten naar 2-0 via Samir Oulhani. Opnieuw was een schot van de rand van het strafschopgebied Van der Voort te machtig.

Gelukkig voor de Leidenaren wist Nelson Monteiro de achterstand wat dragelijker te maken vlak voor rust. Hij speelde zichzelf uitstekend vrij via een individuele actie om vervolgens hard en hoog binnen te schieten. Een belangrijke aansluitingstreffer, beaamde collega-aanvaller Güngor. ,,Door die treffer was het een stuk gemakkelijker om aan de tweede helft te beginnen. Na die 1-0 en vooral na de 2-0 waren we wel een beetje down. De motivatie viel een beetje weg. Daarom was die goal erg belangrijk. We wilden na rust meteen volle bak druk zetten en aanvallen.”

De aansluitingstreffer leek inderdaad de opsteker te zijn die Boshuizen nodig had. Nog geen twee minuten na de rust maakte Güngor zelf beheerst de 2-2, na balverlies op het middenveld van Quick. De opleving zou van korte duur zijn, want Boshuizen was niet in staat om door te drukken. Kort na de gelijkmaker kopte Jeroen Brand de Hagenezen weer op voorsprong uit een corner. ,,Na die gelijkmaker dachten we er misschien te simpel over”, aldus Güngor.

De wedstrijd ontwikkelde zich vervolgens ongeveer hetzelfde als in de eerste helft. De twee teams waren aan elkaar gewaagd en de wedstrijd was in evenwicht. Het lukte Boshuizen niet om Quick met de rug tegen de muur te zetten. Toch wist Boshuizen ook nu de stand weer gelijk te trekken.  Mendes Rodrigues speelde niet zijn allerbeste wedstrijd, maar rond de 65e minuut schoot hij via een vrije trap, verwoestend en vol overtuiging, de 3-3 binnen. Nog twintig minuten hadden de Leidenaren om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Jammer genoeg zat het er vandaag niet in. Uitblinker Oulhani stelde het kampioenschap van Boshuizen definitief minimaal een week uit door met een mooi stiftje de 4-3 te maken. De reis terug naar Leiden was er daarom één zonder schaal en groot feest.

Boshuizen SJC maart 2012 48Güngor kon leven met het verlies en toonde zich geen slecht verliezer. ,,Ik vond dat beide ploegen goed voetbalden. Wij hadden de betere kansen, maar zij scoorden in de eerste helft twee keer uit de tweede lijn. Als onze kansen er wel in waren gegaan, was het een heel andere wedstrijd geworden. Dat we niet echt door konden drukken had zowel met onszelf als met Quick te maken. We waren aan elkaar gewaagd. We scoorden vandaag ook gewoon drie keer, maar als je vier tegendoelpunten krijgt, win je geen wedstrijden.”

Dat Boshuizen niet echt de overhand kon nemen, had volgens de aanvaller niets te maken met kampioenskriebels en eventuele zenuwen. ,,We waren helemaal niet zenuwachtig. We wisten vooraf wat we moesten doen en alles was duidelijk. De trainer heeft ook niet veel gezegd voor de wedstrijd.” Misschien dat het wel een beetje meespeelde dat winst vandaag niet noodzakelijk was voor het kampioenschap. Boshuizen heeft immers na het verlies nog steeds een voorsprong van vijf punten. ,,We hebben voorafgaand wel besproken dat we het vandaag wilden aflossen. We wilden echt winnen en strijden met z’n allen. Misschien dat het inderdaad toch wel in je achterhoofd zit dat je een grote voorsprong hebt. Maar we hebben er gewoon alles aan gedaan vandaag.”

Dan volgende week maar. Pancratius komt dan naar Leiden. Als het aan de thuisclub ligt, komt de ploeg uit Badhoevedorp volgende week alleen maar om als figurant de dienen in een galavoorstelling van Boshuizen. Thuis kan het kampioenschap dan alsnog binnen worden gesleept. Wel ontbreken er dan belangrijke spelers. Mohamed Abdela, Roberto Escudero en Arash Mousavi pakten vandaag allen geel  en zijn volgende week geschorst. Giovano Godeken is er ook niet bij. Toch heeft Güngor er alle vertrouwen in. ,,We pakken ze zeker! We hebben alles in eigen hand en volgende week gaan we winnen, ook al hebben we veel geschorsten. We hebben nog veel kwaliteit over. Bovendien is de hele aanval nog intact.”
Volgende week gaat het dus echt gebeuren als we de aanvaller mogen geloven. Op naar de hoofdklasse in Leiden!

Opstelling FC Boshuizen: Van der Voort, El Mourabit, Abdala (op archieffoto), Neuteboom, Maksimovas, Mousavi, Escudero, Mendes Rodrigues, Güngor, El Ousrouti, Monteiro.