maandag, mei 27, 2024
HomeLFCLFCLoozen wil niet wachten op UVS

Loozen wil niet wachten op UVS

-

artikel image boshuizenHet was behoorlijk druk aan de Boshuizerkade gistermiddag. Lekker zonnetje en prima omstandigheden om een kampioenschap te vieren. Dat scenario kwam echter (weer)niet uit, want Quick blijft FC Boshuizen vooralsnog dwars liggen. De Leidse ploeg won van Pancratius, maar de Hagenezen waren te sterk voor Neptunus/ Schiebroek in Rotterdam.

Bij de ploeg van Mario Koswal was Jeffrey Loozen terug van een blessure en hij verving daardoor Thomas van der Voort weer tussen de palen. Na een kwartier moest de goalie capituleren op een inzet van Thierry van der Kooye en nieuw onheil leek in de maak. De Leidse ploeg kwam niet enkel moeizaam uit de startblokken, maar ook het vervolg was weinig imposant te noemen. De Amsterdammers bleven moeiteloos overeind en er leek veel spanning te staan op de gedoodverfde kampioen.

In de tweede helft oogde Boshuizen gretiger en werden al snel enkele serieuze doelpogingen ondernomen. Achterin had Bart Jan Neuteboom (op foto) zijn zaakjes goed voor elkaar, ondanks het ontbreken van vaste waarde Mohamed Abdela. Langzamerhand kreeg Boshuizen het idee dat Pancratius begon te wankelen en halverwege de tweede helft kreeg de Leidse ploeg steun van Everon Richardson. De verdediger vergreep zich aan Soufian Boukidous en de bal ging op de stip. Tevens mocht de kleine speler uit de defensie van de middenmoter inrukken. Garry Mendes Rodrigues pakte het presentje overtuigend uit. De strafschop leek wat makkelijk gegeven, maar daar dacht Loozen anders over.

,,Ik heb het zelf niet heel goed kunnen zien, maar ‘Souf’ is niet het type dat zomaar gaat liggen, zeker niet in kansrijke positie. Hij gaf mij later ook aan dat het weldegelijk een overtreding was.”

FC-Boshuizen okt 2011 82Boshuizen rook bloed en ging onmiddellijk op jacht naar meer, ook al in de wetenschap dat Quick bij de rust al leidde in hun uitwedstrijd. Loozen was niet op de hoogte van die tussenstand. ,,Nee, wij stonden zelf achter en dan moet je je niet bezighouden met de concurrent. We spraken af om harder te gaan werken en om hoe dan ook die punten in huis te houden.”

Dat lukte uiteindelijk, want vrij snel na de gelijkmaker prikte Rodrigues nu raak via een regulier doelpunt. De ontlading was groot, maar Boshuizen liet na de 2-1 na om door te drukken. Kansen kwamen er wel, maar de echte overtuiging ontbrak. Loozen kreeg aan de andere kant weinig meer te doen, omdat de hoofdstedelingen geen vuist meer konden maken.

Loozen was blij om weer deel uit te maken van het elftal. ,,Ik heb na ADO wedstrijden gemist tegen Nieuwerkerk, Papendrecht, VUC en Quick dus ik was wel weer toe aan een wedstrijdje. Normaal gesproken staat er wat langer voor een gebroken middenhandsbeentje, maar ik heb het risico genomen. In deze fase wil je er staan voor je team. Toekijken vind ik sowieso waardeloos en zeker wanneer het niet loopt. Aan de andere kant moeten we het ook niet overdrijven, want hoewel het wel moeilijker gaat, hebben we voor-en na de winterstop even vaak verloren. Ik denk dat het er puur mee te maken heeft dat ploegen ons kennen na de eerste reeks wedstrijden en we zijn vaak geconfronteerd met opgetrokken muren. Dat voetbalt nu eenmaal lastiger, maar het blijft een prima seizoen en het komt echt wel goed. Het is enkel jammer dat we het nog niet hebben afgemaakt, want we hikken er al een tijdje tegen aan.”

Voor Boshuizen kan de titel nu op 6 mei een feit zijn wanneer er op vreemde bodem wordt gewonnen van VELO. Bij elk ander resultaat is het de vraag wat Quick presteert. In het ergste geval moet Boshuizen nog een week wachten en kan het thuis tegen UVS allemaal nog goed komen. Loozen twijfelt bij een keuze voor het naderende scenario.

,,Het leukste zou zijn dat we kampioen worden tegen UVS. We moeten nog revanche nemen van de uitwedstrijd en dan zou er dus nog een extra tintje aan de titel kunnen worden meegegeven. Aan de andere kant; het heeft nu lang genoeg geduurd. We moeten de klus tegen VELO klaren. Daar zet ik op in. Die wedstrijd tegen UVS wordt toch wel leuk, of we er nu al zijn of niet. Het zou leuk zijn als er dan veel volk op de been komt bij deze stadsderby.”

FC Boshuizen: Loozen, El Moubarit, Neuteboom, Yonyul, Maksimovas, Rodrigues, Güngor (Demirbas), Hushuyani, El Ousrouti, Fischer (Boukhidous), Monteiro.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read