zondag, mei 26, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCKampioenswedstrijd FC Boshuizen aanstaande na twee zeges

Kampioenswedstrijd FC Boshuizen aanstaande na twee zeges

-

TS-FCBOSHUIZENNa twee achtereenvolgende verliespartijen tegen de amateurs van ADO Den Haag en Nieuwerkerk heeft FC Boshuizen de rug gerecht. Zaterdag tegen Papendrecht werd in 38 minuten (de wedstrijd was eerder dit seizoen gestaakt) een 1-0 achterstand omgebogen tot een 1-2 overwinning. Maandag werd op eigen veld met 3-1 gewonnen van VUC. Hierdoor kan de ploeg volgende week kampioen worden tegen directe concurrent Quick.

Doordat Boshuizen zoals gezegd de laatste twee wedstrijden verloor, kwam er onverwachts druk te staan op het paasweekend. De afgelopen weken zag Boshuizen de grote voorsprong op de achtervolgers verkleind worden. Zaterdag, normaal gesproken een vrije dag voor zondagvereniging Boshuizen, moest de club naar Papendrecht. Eind februari werd voor het eerst afgetrapt voor dat affiche, maar de wedstrijd werd toen gestaakt vanwege een blessure bij de scheidsrechter.

Niemand die, ondanks de 0-1 achterstand, nog had verwacht dat er enige druk op het restant zou komen te staan. Maandag, op tweede paasdag, kwam het Haagse VUC op bezoek. Met volgende week de topper tegen nummer twee Quick op het programma, waren zes punten tegen Papendrecht en VUC absoluut gewenst. Beide ploegen zijn laagvliegers in de eerste klasse, Papendrecht staat zelfs met slechts zes punten stijf onderaan, dus de opdracht leek niet onmogelijk.

Tegen Papendrecht- waar de stekker er voor wat betreft de zondagtak binnenkort uitgaat- had Boshuizen dus één helft om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Arash Mousavi, middenvelder van de Leidse club, liet zich uit over het strijdplan. ,,We hadden afgesproken om alles te geven in die ene helft. We wilden Papendrecht meteen onder druk zetten en van daaruit een snelle goal maken om op die manier in ieder geval een gelijkspel te behalen.” Dat lukte, want na iets meer dan een kwartier kon Mehmet Güngor voor de 1-1 aantekenen. Het gelijke spel was daar, maar met nog een half uur op de klok tegen de nummer laatst wilde Boshuizen uiteraard meer. Met veel druk naar voren bleef de ploeg op zoek gaan naar een tweede goal. Vlak voor het laatste fluitsignaal werden ze dan uiteindelijk beloond toen aanvaller Rafik El Ousrouti de bevrijdende 1-2 binnen kon schieten.

Boshuizen hield dus zaterdag eindelijk weer eens drie punten over aan een wedstrijd. Een opluchting, aldus Mousavi. ,,Het was een verdienste van de hele ploeg, een echte teamprestatie. Iedereen was fit en voerde zijn taken goed uit. Het was niet heel erg gemakkelijk. Het nadeel als je lang koploper bent, is dat iedereen van je wil winnen. Nu konden we gelukkig met een goed gevoel naar VUC.”

FC-Boshuizen okt 2011 34Twee dagen later tegen VUC- eerder met 4-2 nog plaaggeest voor de ploeg van Mario Koswal- begon Boshuizen goed aan de wedstrijd. De eerste helft had de club de wedstrijd onder controle met veel balbezit. Tot echt grote kansen leidde het nog niet. Ook VUC creëerde niet veel kansen, maar toch kwam de ploeg op een 0-1 voorsprong in Leiden. Boshuizen bleef echter rustig doorvoetballen en kwam vlak voor rust via Garry Mendes Rodrigues langszij. De 1-1 zou ook de ruststand betekenen. Het was een stand die in de tweede helft niet lang bleef staan. Vrij snel na het begin verdiende Giovano Godeken een penalty, nadat hij werd neergehaald door de Haagse keeper. Aanvoerder Roberto Escudero zette Boshuizen vervolgens vanaf elf meter op een 2-1 voorsprong.

Op dat moment begon VUC meer aan te dringen en veel druk te zetten, onder andere door extra aanvallende spelers binnen de lijnen te brengen. Echt gevaarlijke momenten voor het doel van Thomas van der Voort ontstonden er echter niet, op wat dode spelmomenten na. Mousavi deelde hiervoor een compliment uit aan zijn centrale verdedigingsduo: ,,Bart Jan Neuteboom en Mohamed Abdela zijn al het hele seizoen constante factoren bij ons.” Logisch gevolg van een team dat met veel druk op zoek gaat naar een doelpunt is dat er achterin veel ruimte wordt weggegeven. Dat gebeurde exact bij VUC, waardoor Boshuizen via een scherpe counter de wedstrijd kon beslissen. Nelson Monteiro legde de bal goed terug op Mendes Rodrigues die voor de 3-1 zorgde met zijn tweede doelpunt van de middag.

Met zes punten uit twee wedstrijden heeft Boshuizen de mindere resultaten van de laatste tijd van zich afgeschud. Mousavi beseft zich goed dat zijn team de juiste weg weer is ingeslagen. ,,Je ziet hoe snel het kan gaan. Het was prettig dat deze twee wedstrijden zo snel achter elkaar kwamen, we weten nu gelijk hoe we ervoor staan. Gelukkig heeft dat goed uitgepakt.” Dat Boshuizen er beter voorstaat dan een paar dagen eerder, beaamt hij ook. ,,Tegen ADO Den Haag en Nieuwerkerk hebben we toch een pak slaag gehad. Je kreeg al snel geluiden als ‘Oeh, je weet het maar nooit!’. Afgelopen dinsdag hebben we de koppen bij elkaar gestoken en een gesprekje gehad. Zaterdag stonden we er vervolgens gewoon en wonnen we. Gelukkig maar, want als we die ook hadden verloren, hadden we dat slechte gevoel misschien weer meegenomen naar VUC op maandag en naar Quick het weekend daarop.”

Quick – FC Boshuizen, 15 april. Het moet de kampioenswedstrijd worden voor FC Boshuizen. Acht punten staat Boshuizen op dit moment voor op Quick. ,,Laat maar komen!”, klinkt Mousavi strijdvaardig. ,,Het wordt een heel mooie pot. We willen hem heel graag spelen en koste wat het kost winnen. Mooi dat we tegen een directe concurrent spelen, zodat we kunnen laten zien dat we echt de beste zijn.”

Zelf is Mousavi er volgende week ook gewoon bij. De van Lugdunum overgekomen middenvelder beleeft een uitstekend eerste seizoen bij Boshuizen. ,,Ik ben tevreden. Als ik naar het hele seizoen kijk, heb ik veel wedstrijden gespeeld. Er is wel heel veel concurrentie op het middenveld, dus ik moet echt vechten voor mijn plekje.”

Van het groenwitte gedeelte van de Kikkerpolder naar de hoofdklasse, het is niet iedereen gegeven. Zenuwen voor de grote wedstrijd van volgende week zijn hem echter vreemd. ,,Ik heb absoluut geen zenuwen en die proef ik ook niet bij de rest. Dat komt ook door de grote voorsprong. Mochten we verliezen, dan kunnen we de week daarop thuis kampioen worden. Maar we zijn compleet en we gaan ervoor!”

Er bestaat echter nog een kans dat Boshuizen het volgende week moet stellen zonder aanvoerder Roberto Escudero. Hij viel maandag uit met last van zijn knie. Mousavi rekent op zijn aanvoerder. ,,Hij is een sterke jongen.” Maar of Escudero er nu bij is of niet, Boshuizen is en blijft een ploeg met een surplus aan kwaliteit. Het is aan trainer Koswal en zijn spelers om zich optimaal voor te bereiden op de topper van volgende week en het langverwachte kampioenschap binnen te slepen. Om ervoor te zorgen dat er volgend jaar weer een Leidse club mag uitkomen in de hoofdklasse!

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read