Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC RijnvogelsEmiel Buntsma: ,,De 1-0 was de boosdoener’’

Emiel Buntsma: ,,De 1-0 was de boosdoener’’

-

artikel image Rijnvogels 1Eerder dit seizoen won FC Rijnvogels nog in thuishaven Katwijk van Deltasport met 3-0. Afgelopen zaterdag was het de omgekeerde wereld: Deltasport won haar thuisduel. Al binnen tien minuten zat het enige doelpunt van de wedstrijd er al in na een fout van goalie Martijn Zwaan. De keeper ging schlemielig in de fout toen hij de bal na een duw van een Vlaardingse aanvaller uit zijn handen liet vallen, waarna de aanvaller vervolgens gemakkelijk de bal kon binnentikken.

Na de openingsgoal kon de ploeg van Marcel den Haan weinig meer inbrengen.

De bezoekers waren de eerste helft voetballend beter, maar tot kansen kwam het niet. Mede door het slechte veld en de sterke wind in de tweede helft was het bovendien lastig voetballen voor beide ploegen. Emiel Buntsma erkende na de wedstrijd dat de 1-0 wel gelijk al een kantelmoment was in de wedstrijd. ,,Daarna hebben we het redelijk kunnen oppakken, maar we zijn gewoon niet tot kansen gekomen. De eerste helft hadden we wind mee; toen hadden we juist gebruik moeten maken van de weersomstandigheden. Profiteren van de wind hebben we helaas nagelaten en we kunnen dat onszelf ook zeker verwijten.’’

[[ Foto’s van het duel zijn te vinden op onze Facebook pagina ]]

Na de pauze wisten de Rijnvogels nog bij vlaagjes het vijandelijke doel te bedreigen. Ballen schoten voorlangs en werden over het doel geschoten, maar verder dan dat kwam het niet. Dat zorgde voor een opvallende statistiek: voor de vierde keer op rij kwam de nummer zes van de ranglijst niet tot winst. De kans is dan ook groot dat de meeste selectiespelers met hun hoofd bij 7 april zitten: de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor FC Rijnvogels, waarin de tweede periodetitel gepakt kan worden.

Buntsma: ,,Ik denk dat de hele club er mee bezig is. Wij spelen thuis en de hele vereniging doet er alles aan om een (hopelijk) feestelijke sfeer te creëren, want dat hangt toch echt van het resultaat af. De selectie leefde de afgelopen week naar die wedstrijd toe. Daarom vallen de resultaten van de afgelopen weken tegen. We zijn er natuurlijk te vroeg mee bezig, maar aan de andere kant is het wel dé wedstrijd waarin het hele seizoen goed gemaakt kan worden. In de wedstrijd tegen BVCB en ook aankomende week zullen we met z’n allen moeten knokken om tot een resultaat te komen.’’

Ten slotte had de redactie nog een vraag aan de middenvelder annex aanvaller van FC Rijnvogels: waarom speelt hij dit seizoen met twee verschillende kleuren schoenen (rood en blauw)? Buntsma: ,,Het is gewoon hetzelfde paar hoor, haha. Ik heb de schoenen vorig jaar gekocht op vakantie in Engeland. Niet om populair te doen, want daar hou ik helemaal niet van, maar ik hou wel een beetje van apart en ik wil graag wel iets anders dan wat andere voetballers normaal gesproken dragen. Daarom vond ik die twee verschillende kleuren schoenen wel leuk.’’

Volgend weekend spelen de Katwijkers dus de beslissings- en tevens inhaalwedstrijd voor de tweede periodetitel op eigen terrein tegen BVCB. Trainer Marcel den Haan kon na de wedstrijd tegen Deltasport de balans opmaken en zag dat hij – als gevolg van de wedstrijd – geen spelers hoeft te missen door schorsingen of blessures. Eén van de spelers, die de Rijnvogels wel tijdelijk moet missen, is Dirk Varkevisser, die vier weken geleden geblesseerd raakte aan zijn knie en aankomende week aan het woord komt in de rubriek van pleisters, sponzen en waterzakken op Leidenamateurvoetbal.nl.

Uit de onderstaande opstelling valt op te maken dat de Katwijkse formatie het moest stellen zonder dus onder meer Varkevisser, Eef Schoneveld, Stefan Schaafsma en Wesley van Wijk. Jeffrey Sam Sin maakte daarentegen weer speelminuten voor de Vogels.

Opstelling FC Rijnvogels: Zwaan, Parlevliet, Ouwehand, Van Kruistum, Guyt (76. Stam), Van Es, Beijersbergen (69. Sam Sin), Van der Horst, Weidum (16. Miranda), Krayenoord, Buntsma