zondag, mei 26, 2024
HomeDerde klasseDoCoSRoodenburg (zo) laat DoCoS voorbij komen

Roodenburg (zo) laat DoCoS voorbij komen

-

nabeschouwing167x60Zondag (4A)- De Leidse derby tussen DoCoS en Roodenburg werd zondagmiddag een prooi voor de witroden, hoewel dat er aanvankelijk niet naar uitzag. De ploeg van Robin van Wieringen kwam met 0-1 voor, maar mede door twee rode kaarten schoot de ploeg uit Leiden-Noord zichzelf in de voeten. Onze redactie sprak met Van Wieringen namens Roodenburg  en met Rob van Noort, één van de twee doelpuntenmakers voor DoCoS.

 

Het wil niet vlotten met de zondagtak van Roodenburg. Na vier wedstrijden heeft de ploeg pas eenmaal geremiseerd en werd er drie keer verloren. Van Wieringen kijkt nu al vooruit. ,,We zullen ons moeten richten op de tweede en derde periode. Ik weet namelijk zeker dat we op termijn iets kunnen bereiken met deze ploeg. Wanneer we tegen DoCoS er voor rust 0-2 of zelfs 0-3 van maken, hebben zij niets te zeggen. Nu was de voorsprong niet genoeg en krijgen we er nog twee om de oren.”

 

Vervolgend: ,,Onze rechtshalf, Omar Tadibi, gleed uit en kreeg de bal tegen zijn arm. In mijn optiek geen penalty. Die straf zou echter tot daar aan toe zijn, maar vervolgens kreeg Omar ook nog rood en dat vond ik buiten alle proporties. Dat gaf de scheidsrechter na afloop nog eens eerlijk toe. Dat waardeer ik dan weer wel. De penalty werd nog wel gestopt door Nabil Amrani, maar daarna volgde de gelijkmaker alsnog. Wat er gebeurde bij de tweede rode kaart weet ik niet. Het spel was elders gaande en Hichem Mbarki zou een kopstoot hebben uitgedeeld. Wat ik van anderen hoorde, was die kaart dus terecht. In dat geval wordt de speler niet enkel door de KNVB geschorst, maar ook door mij. Dit is onacceptabel en hij laat zijn team in de steek. Het was zelfs zijn eerste wedstrijd en dan krijg je zoiets. Frappant was wel dat wij zelfs met negen man nog de betere waren en wat kansen kregen. Ondertussen was het al wel 2-1, jammer genoeg.”

 

Van Noort was namens DoCoS fair in zijn bevinding van de eerste helft. ,,Voor de rust hebben we veel onder druk gestaan, hoewel de tegengoal onnodig was. Die kwam tot stand uit de kluts (Foad Mkadmi, red.). Na de rust zijn we wel beter uit de startblokken gekomen. Die penalty was zeker terecht, hij omklemde de bal zo ongeveer. En bij die tweede rode kaart was ik betrokken. Nou ja, betrokken. Vanuit het niets kreeg ik opeens een kopstoot in mijn rug. Ik snapte er niets van, want er was werkelijk nul aan de hand en ik had het ook niet aan de stok gehad met de tegenspeler of zo. Achteraf moest ik er wel om lachen, want het was een heel vreemd moment. Ik zou zeggen, doe het dan harder want nu had ik er verder niks van. Maar goed, wij kwamen daardoor dus tegen negen man te staan en konden de zege alsnog grijpen.”

 

Roodenburg Rijnland sep 2012 82Van Wieringen vond dus ondanks alle hectiek dat er meer in zat voor zijn ploeg. ,,Ja, want vlak voor tijd kreeg Mo Farhane nog een kopkans, maar hij mikte op de doelman. Echt, er zat zoveel meer in. Ik hoop niet dat het zo blijft, want we smijten op deze manier met punten over de balk. We moeten de komende tijd beter omgaan met de kansen en we moeten wedstrijden leren lezen. Nu missen we nog een dosis ervaring en dat brak ons nu op. Ik hanteer ook twee systemen met deze ploeg, daar moeten ze aan wennen. Dat is een leerproces. Ik vind dat een speler ook in meerdere systemen uit de voeten moet kunnen. Dat wil ik ze leren en zie dat als een taak alvorens ik straks wat anders ga doen. Voorlopig valt er nog genoeg te winnen voor ons. Wat dat betreft wacht er met Gol Sport een volgende uitdaging volgende week.”

 

Voor Van Noort was het een mooi cadeau, die drie punten. ,,Ja, want zondag was ik jarig en ik heb ook nog eens gescoord (de andere treffer kwam van Cenny Scheffer, red.). Dus ik mopper zeker niet. Dit zijn ook wel de leukere potjes tegen ploegen uit de stad. Bij Roodenburg ken ik ze op zich niet, maar bij Leidsche Boys en FC Rijnland lopen er wel knapen rond die ik ken. Dat is toch iets extra’s. Tot nu toe heeft een andere Leidse ploeg, GOL Sport, op mij de beste indruk gemaakt. Het veld staat echter nog dicht bij elkaar. Wij zijn nog niet eens zo beroerd begonnen aan de competitie, hoewel we nu misschien goed zijn weggekomen. Na de wedstrijd hebben we een feestje gevierd, maar nu (zondagavond, red.) stopt het. Het is morgen weer vroeg dag.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read