ts-ghc(Zaterdag, 1B)- Dennis Olman was pisnijdig na het duel met Nootdorp (1-1). ,,GHC heeft twee punten weggegooid en dat is doodzonde. Er was eigenlijk niets aan de hand totdat een aantal jongens besloot er een eigen wedstrijd van te maken. Dat accepteer ik niet, want wij moeten het juist hebben van het collectief.”

 

nabil amarzagouioGHC kwam voor de pauze op 0-1 door Nabil Amerzagouio (foto) en Nootdorp was ‘rijp voor de slacht’ volgens de Haagse oefenmeester. Na de pauze kreeg de thuisploeg een discutabele strafschop na een vermeende overtreding en was er weer balans. GHC kreeg meer mogelijkheden om het duel binnen te slepen, maar aan de stand veranderde niets meer.

 

Olman nog eens: ,,Ik vind het en schande wat mijn voorste vier man hebben laten zien. Er was geen oog meer voor elkaar en dat kan niet bij een teamsport. Iedereen binnen de groep wet waar onze kracht ligt en dan moet je daar ook naar handelen. Ik deel graag veren uit en dat komt ook regelmatig voor, maar hier kan ik gen waardering voor opbrengen.”

 

Doelman Mohamed El Kourai kon wel begrijpen waarom Olman op zijn zachtst gesteld niet tevreden was. ,,Er waren dit keer twee blokken aan het spelen en dat was niet zo gepland. Normaal maakt de ploeg vuile meters voor elkaar, maar nu lieten we dat nog wel eens achterwege. We kwamen zelfs tegen tien man te staan en daar moet je van profiteren. Helaas gingen er spelers uit hun positie lopen en daarmee hebben we onszelf tekort gedaan. Pas in de slotfase kwamen we nog dichtbij een treffer, maar dat doelpunt bleef uit.”

 

El Kourai is ervan overtuigd dat de 0-2 voor rust beslissend zou zijn geweest. ,,Dat denk ik wel, ja. Nootdorp had het moeilijk tegen ons en die veerkracht hadden ze denkelijk niet gehad. Maar ja, het was maar 0-1 en dus was de wedstrijd nog open. Ik heb niet echt kunnen beoordelen of die pingel terecht was. Er stonden heel veel spelers voor mij. Voordat we het in de gaten hadden, lag die bal op de stip.” Olman: ,,Ik heb met hun trainers gesproken en die begrepen ook niet waarom ze een penalty kregen. Feit is dat de elfmetertrap werd gegeven.”

 

De doelman moest dit seizoen andermaal de concurrentiestrijd aangaan met Jeroen Peschier, die momenteel geblesseerd is. ,,Het zou een nek-aan-nek-race worden en ik had een goed gevoel over een naderende basisplaats. Helaas ging het tegen Noordwijk fout in de voorbereiding. Ik scheurde mijn enkelbanden in en dus moest ik de nodige weken toekijken. Daarna heb ik eigenlijk niet met de trainers gesproken over het vervolg. Ik wilde eerst weer zo gauw mogelijk fit worden en dat ben ik nu gelukkig. Ik ben van mening dat ik niet onder doe voor Jeroen. De trainer heeft echter het laatste woord en ik moet enkel mijn stinkende best doen.”

 

GHC heeft dit seizoen ingezet op lijfsbehoud, maar vooralsnog gaan de Leidenaren ‘gewoon’ mee met de subtop. De goalie spreekt wat dat betreft ferme taal. ,,Dat we laag hebben ingezet dat begrijp ik wel gezien het blessureleed. Inmiddels kunnen we stellen dat we voor weinig tegenstanders hoeven weg te lopen en we staan niet voor niets waar we staan. GHC doet niet onder voor de top zes. Ik vind dat we best mogen uitspreken dat we moeten inzetten op een plek onder de top. En naast uitspreken moet je dat ook uitstralen. Durven dromen noem ik dat.”

 

Opstelling GHC: El Kourai, Voorthuizen, Gonlag, Maaskant, Weekhout, De Roode, Sloos, Madani, El Idrissi, Schouls, Amerzagouio.