ts-Hazerwoudseboys(Zaterdag, 4B)-Hazerswoudse Boys kan een titel vergeten dit jaar. De formatie van Ed Kluivers wil graag terug naar de derde klasse, maar dat kan enkel nog via de achterdeur. Alphia zette de zwartwitten weg met 4-2, waardoor die ploeg wel volop kansen heeft om de stap te zetten.

 

Ted van Berkel, trainer bij de Alphianen, sprak toch vol lof over de tegenstander. ,,Ik moet een compliment geven aan mijn collega bij Hazerswoudse Boys. Ed Kluivers heeft daar in de eerste maanden goed werk verricht, want er zit best wel voetbal in en dat was daarvoor wel anders. Toen moesten de Boys het altijd hebben van de opgerolde mouwen. Dan was het opportuun en maar rennen.”

 

Tock kwamen de bezoekers tekort en pas na een tussenstand van 4-0 kreeg de thuisploeg meer weerstand. Van Berkel: ,,Bij ons stond het in het eerste uur tactisch heel goed. Bij 4-0 vonden de knapen het wel welletjes en dan zie je dat Hazerswoudse Boys ook best aardig kan voetballen. Het stond opeens 4-2 en dan moet je toch nog gaan opletten. Voorlopig zitten we nog op koers voor het kampioenschap, hoewel ik het zonde vind dat we een paar potjes hebben gelijk gespeeld. Dat was niet nodig geweest, maar ik weet ook wel dat je niet elke week top kunt zijn. Dit seizoen gaan we alleen maar voor de titel. Ik heb elke week keuzes en dat zegt genoeg over het materiaal.”

 

Victor HelmusVictor Helmus (foto) was lange tijd uit de roulatie, maar maakte zijn minuten als invaller en scoorde binnen kort tijdsbestek tweemaal voor de gasten. ,,Ik hoop daarmee mijn visitekaartje te hebben afgegeven. Voorheen was ik wel basisspeler in principe, maar vanaf het eerste bekerduel met Van Nispen was ik er niet meer bij. Ik zat met een knieblessure. Nu moet ik mij waar maken en dan is het lekker om meteen van waarde te zijn.”

 

Hoewel Hazerswoudse Boys nog wel terugkwam (vorige week was dat zelfs vanaf 0-3), stokte de inhaalrace nu bij 4-2. Toch was Helmus wel tevreden. ,,Het voetbal is veel beter geworden en iedereen heeft het naar zijn zin met de nieuwe aanpak van de staf. Het eerste en tweede elftal zijn nu veel meer aan elkaar gelinkt en de jeugd krijgt nu ook de kans om de stap te maken. Tegen Alphia stonden er weer drie A-junioren in en ik denk dus dat de club heel goed bezig is.”

 

Van de tegenstander was Helmus niet onder de indruk, ook niet na de fors opgelopen achterstand. ,,In de eerste helft stond het goed bij ons en toen kwamen ze er niet door. Door een onoplettendheid en een keer verkeerd instappen, pikten zij twee goals. Daardoor waren we even de weg kwijt, maar in de tweede helft hebben we ons aardig gerevancheerd. Zij spelen eentonig voetbal, maar zijn voorin wel trefzeker. Hun keeper vind ik, net als hun achterhoede,  kwetsbaar en ik heb nu al trek in de return, want wij hoeven niet te verliezen van deze ploeg. Het zijn wel altijd leuke wedstrijden, hoewel de uitslag voor ons nu dus niet positief was. Misschien dat we de nacompetitie nog kunnen halen, want wij willen ook graag terug naar de derde klasse. In elk geval heb ik het gevoel aan een nieuwe periode te zijn begonnen bij de Boys en iedereen vindt het leuker om voetballend meer te kunnen laten zien dan in de voorbije jaren. Dat vinden de toeschouwers ook bij ons.”

 

Elders op deze site is nog een uitgebreid verslag te lezen van deze streekderby tussen de nu nummer twee (Alphia) en nummer vijf (Hazerswoudse Boys).