HomeVierde klasseFC OegstgeestVV Oegstgeest geeft ruime voorsprong uit handen

VV Oegstgeest geeft ruime voorsprong uit handen

-

oegstgeestZaterdag speelde VV Oegstgeest de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Duno uit Den Haag. Oegstgeest speelde alleen nog voor de eer, degradatie naar de derde klasse was al een feit. Voor Duno viel er nog veel te behalen, van het kampioenschap tot winnaar van de derde periode. In een wedstrijd met twee gezichten moest Oegstgeest uiteindelijk het onderspit delven.

Nadat Oegstgeest pupil van de week Lars Wietsma de aftrap had verricht ging Oegstgeest fel van start en liet zien dat ze de overwinning zeker niet zou schenken aan Duno. Al snel mocht Oegstgeest een aantal corners nemen, zonder dat dit iets opleverde. In de negende minuut was het wel raak, Roy Dijkstra wist met een mooie zweefduik de voorzet van Lars van Bommel- volgend seizoen in het shirt van Valken’68- in het Duno doel te koppen: 1 – 0. Vlak hierna kreeg Bob den Hollander een opgelegde kans om te scoren maar zijn kopbal ging net naast. Duno kreeg meer grip op het spel maar wist geen echte kansen te creëren. Na ruim een half uur spelen wist Dijkstra 2 – 0 te scoren, in een snelle uitval omspeelde hij de Duno keeper en scoorde zo zijn tweede doelpunt. Uit de corners die Duno vlak voor de rust mocht nemen konden ze geen voordeel halen. Zo gingen de ploegen met een voorsprong voor underdog Oegstgeest aan de thee.

Oegstgeest maart 2011 188Na nog maar een minuut in de tweede helft haalde Jan Ravensbergen van ruim twintig meter van het Duno doel genadeloos uit en bracht zijn team op een naar het leek comfortabele 3 – 0 voorsprong. Hierna kreeg Oegstgeest goede kansen om de voorsprong nog verder op te voeren, maar Van Bommel en Den Hollander misten in kansrijke positie. Door slordig balverlies op het middenveld kon Duno tegen scoren: 3-1.  In een vergelijkbare situatie, balverlies op het middenveld, wist Duno de aansluitingstreffer te scoren. En met een 3 -2 stand zag Duno dat er nog meer te halen viel, ging feller spelen en via een klutsbal scoorde Ravensbergen voor de tweede keer, maar nu in zijn eigen doel:     3-3. Na de zwakke eerste helft was Duno nu de bovenliggende partij. Uit een vrije trap wisten ze de ruime achterstand om te buigen in een 3-4 voorsprong. Oegstgeest probeerde er nog wel een gelijkspel uit te halen, maar in de extra tijd viel de definitieve beslissing, Duno scoorde voor de vijfde keer in de tweede helft. Zo eindigde de wedstrijd voor Oegstgeest in een teleurstellende 3 -5 verlies.

Duno heeft na deze overwinning nog steeds zicht op het kampioenschap en de derde periodetitel.
Koploper DSVP speelde gelijk. En HVC ’10 waar Duno mee op de tweede plaats stond won ook. Nu is voor beide teams met nog één wedstrijd te spelen de achtstand op DSVP twee punten. Volgende week in de laatste wedstrijd van de competitie en valt de definitieve beslissing.
Hierin kan Oegstgeest nog een rol spelen, want het speelt de uitwedstrijd tegen HVC ’10 in Hoek van Holland.

Trainer Wim Visser ( in rode jas op archieffoto) had meer tekst, maar liet één woord nadrukkelijk diverse keren vallen: onvoorstelbaar! ,,We zaten goed in de wedstrijd en na de 3-0 had ik wel zo ongeveer het idee dat zij de handdoek wierpen. OP dat moment kregen we ook nog diverse kansen, maar het mocht weer niet zo zijn. Ik vond Duno lange tijd zenuwachtig overkomen, maar helaas hebben we daar dus maar ten dele van geprofiteerd. Gelukkig heeft het tweede elftal een periodetitel opgehaald, want anders was het weer een zwarte dag voor Oegstgeest. “

Bron: Jan van den Broeck