voorbeschouwing derde klasseDe zondagafdeling van de derde klasse A speelt voor de eerste keer dit seizoen op zaterdag. MMO – Avv Alphen, NSV ’46 – SJZ, Alkmania – Den Hoorn, Foreholte – DOSR, Lisse – ROAC, UDO – Teylingen en VCS – Stompwijk staan op het programma een dag voor Pasen. Op maandag, tweede Paasdag wordt er nog een hele speelronde afgewerkt: Alkmania – Stompwijk, Foreholte – Alphen, Lisse – VCS, UDO – ROAC, NSV ’46 – Teylingen, MMO – Den Hoorn en SJZ – DOSR. Ook voor de zaterdagclubs wordt het een druk weekeinde, zie onderstaand programma.

 

Roodenburg komt komende zaterdag niet in actie door twee sterftegevallen binnen de vereniging. Daardoor wordt de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tegen Floreant geheel terecht verplaatst.

 

VV Oegstgeest ontvangt nummer twee Be Fair. Eerder dit seizoen, in Waddinxveen, won de thuisploeg met 2-0. Dat was in speelronde 2, sindsdien verloor Be Fair enkel van Floreant met 0-3. VVO stelt teleur de laatste wedstrijden. Zo won de ploeg van Rob van den Wijngaard al vijf wedstrijden niet meer. Verder komt Koudekerk, dat aantreedt tegen BSC ’68, in actie. Ook staat er een Leidse derby op het programma tussen VV LeidenLugdunum. Aan deze wedstrijd is al aandacht besteed. Zo kwamen Alex Meyers en Nick van Bemmel al aan het woord over deze Leidse twist.

 

Lugdunum komt overigens twee dagen later weer aan de start maar dan in een thuisduel. De Delftse studentenploeg, Ariston ’80, komt naar de Kikkerpolder. Aan het begin van dit seizoen, in de openingsronde, won Lugdunum met 2-4. Ariston’80 is vooral de laatste maanden een lastige horde geworden voor de andere ploegen in 3A.