voorbeschouwing derde klasseIn de zaterdag derde klasse A is er nog van alles mogelijk voor de ploegen uit onze regio. Roodenburg vecht voor een (vervangende) periodetitel en heeft daarvoor goede papieren, terwijl vv Leiden nog in een hevige strijd verwikkeld is en moet oppassen niet te degraderen naar de vierde klasse. Daarnaast doet Lugdunum nog volop mee om de derde periode en lijkt enkel Oegstgeest nog te spelen om des keizers baard.

 

ts-roodenburgTe beginnen met de hoogst genoteerde ploeg uit onze regio, namelijk Roodenburg. Vanwege het trieste overlijden van twee ware clubmensen heeft Roodenburg afgelopen week niet gevoetbald. De vraag is nu hoe Roodenburg dit tragische verlies oppakt. Aanstaande zaterdag mag het team van trainer Patrick Heymans op bezoek bij middenmoter Zwammerdam en de oefenmeester zal er geen genoegen mee nemen met minder dat drie punten terug naar Sportpark Noord te keren. De strijd om het kampioenschap in deze klasse zal gaan tussen Be Fair en Floreant, maar het heeft er alle schijn van dat de nummer drie van de ranglijst een vervangende periode zal verdienen. Nacompetitie is dus absoluut haalbaar voor de Leidenaren, maar daarvoor moeten wedstrijden zoals uit tegen Zwammerdam zeker gewonnen worden. Eerder dit seizoen trok de Leidse ploeg met 3-2 aan het langst eind.

 

ts-vvleiden2Voor de voetbalvereniging Leiden liggen de zaken heel anders. Het is in de derde klasse A bijzonder spannend, aangezien de onderste zeven ploegen op slechts zes punten van elkaar staan. Leiden heeft op Haagse Hout en Kamerik na het minste aantal punten behaald, te weten 17, en voelt de hete adem van die twee ploegen in de nek. Zowel Kamerik als Haagse Hout staat maar één punt onder Leiden en uitgerekend die laatstgenoemde is de tegenstander van aankomende zaterdag. In de Mors zullen de twee clubs strijden voor lijfsbehoud in de derde klasse A, wat ongetwijfeld een spannend gevecht zal worden, want beide teams moeten winnen. Met nog vijf wedstrijden te gaan mag deze wedstrijd niets minder dan cruciaal genoemd worden. In de heenwedstrijd kwam er met 1-1 geen winnaar uit de bus.

 

ts-lugdunumLeiden speelde in het paasweekend nog de derby tegen Lugdunum en sleepte daar een belangrijk punt uit het vuur. De groenwitten herstelden zich op maandag door te winnen van Ariston ’80 en zien zichzelf nu in de derde periode bovenin meedraaien. Met zeven punten uit drie wedstrijden staat de ploeg weliswaar op vijf punten van Be Fair, maar zij hebben een wedstrijd meer gespeeld. Alsof determinisme bestaat is uitgerekend de formatie van Ramon Hageraats de tegenstander van Lugdunum aanstaande zaterdag. Bij winst kan de ploeg van Hennie de Klerk dus in verliespunten over Be Fair heengaan en zouden de Leidenaren eventueel aan het eind van het seizoen het felbegeerde toetje in de vorm van de nacompetitie binnenslepen. Dit zal alles behalve makkelijk worden, want Be Fair is niet voor niets de koploper van de derde klasse A en heeft niet voor niets een positief doelsaldo van 55(!).

 

oegstgeestRest ons nog de laatste regioclub, aangesloten bij deze website, in deze spannende competitie: Oegstgeest. Trainer Rob van den Wijngaard wil niets weten van het spelen om des keizers baard en wil uiteindelijk zo hoog mogelijk eindigen. Voorlopig staat Oegstgeest op de zevende plaats met 28 punten uit 20 gespeelde wedstrijden, maar als het aan Van den Wijngaard ligt eindigt de ploeg nog een paar plaatsen hoger. Aanstaande zaterdag kan voor die doelstelling het fundament worden gelegd als er wordt afgereisd naar Koudekerk. Die ploeg staat negende en zoals eerder vermeld staan de laatste zeven ploegen in deze afdeling angstvallig dicht bij elkaar. Koudekerk moet zeker nog een aantal wedstrijden winnen om zich veilig te spelen, dus de vraag is wat in dit duel de doorslag zal geven: kwaliteit of motivatie. Tot nu toe hebben de Oegstgeestenaren in de derde periode uit drie wedstrijden nog geen enkel punt weten te behalen, dus mocht Oegstgeest de vijf punten achterstand op Lugdunum nog willen overbruggen dan zal eerst Koudekerk aan het spit geregen moeten worden. De elf van Marcel Valk steken echter de laatste weken in een prima vorm.

 

In 3A op zondag staan de volgende wedstrijden op de planning: Alphen-Stompwijk, MMO- UDO, NSV’46-Alkmania, SJZ- VCS, Teyelingen-ROAC, DOSR-Den Hoorn en Foreholte tegen FC Lisse. De Voorhouters zijn bezig aan een bizar seizoen. Na vijf speelronden stond Foreholte op drie punten uit vijf wedstrijden. In december werd nog een keer gelijk gespeeld, maar voor het overige werden alle wedstrijden gewonnen. De eerste plaats is het gevolg en de tweede klasse ligt aan de horizon voor de roodwitten.