voorbeschouwing derde klasseZoals op deze website al vermeld in de Voorbeschouwing van de Week vestigen Lugdunum en Roodenburg de meeste aandacht op zich, maar de Leidse derby is niet de enige wedstrijd die telt. Zo streven LSVV’70, Oegstgeest en DoCoS er naar om de eerste keer de felicitaties te ontvangen van de tegenstander. Kagia op zaterdag en Meerburg een dag later kijken graag omhoog, terwijl SJZ de score graag wil verdubbelen na de eerste zege in de vierde speelronde. Een overzicht met wat ons te wachten staat.

 

Zaterdag

Derde klasse:

VV Oegstgeest gaat op jacht naar de eerste volle buit dit seizoen. Dat kwam er nog niet van in de eerste vier ontmoetingen en dat valt rauwe op het Voscuyl-dak. Afgelopen zaterdag ging het mis tegen Oosterheem, 1-4. In dat duel speelde de ploeg van Rob van den Wijngaard een uur lang naar behoren, maar na de 1-2 liep het badwater leeg bij het kwakkelende Oegstgeest. Komende zaterdag ontvangt BSC’68 de geelroden. De Benthuizenaren staan twee plaatsen boven VV Oegstgeest, om precies te zijn gaat het om de nummers tien en twaalf van de ranglijst. BSC won uit bij SEV, maar verloor de overige drie duels. Vorig seizoen werd het 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. Een herhaling zou Van den Wijngaards manschappen stevig in de problemen drukken.

 

DoCoS wacht als nieuwkomer ook nog op de eerste overwinning. In de laatste speelronde nam SEV vroegtijdig afstand en kon DoCoS geen serieuze achtervolging meer inzetten. ,,We werden in de eerste helft aan alle kanten overlopen. Gelukkig pakten we het beter aan in de tweede helft, met name in de eerste dertig minuten. Een uitval betekende echter 1-4 en toen was het over”, was de samenvatting van trainer Joop Lankhaar naar aanleiding van de verliespartij tegen de Leidschendammers. De oefenmeester gaf aan dat het besef er wel is bij zijn groep dat het anders moet. ,,Maar het wordt een zwaar seizoen, zoveel is al wel duidelijk. Wanhopen doen we echter niet, want we zijn net begonnen en een ploeg als SEV zie ik met de besten mee gaan.” Zaterdag is DWO, de huidige nummer vijf, de gastheer van de Leidenaren.

 

Kagia en Zwammerdam, komende zaterdag elkaars tegenstander in Lisserbroek, doen vooralsnog bovenin mee. Beide teams wonnen twee keer en speelden tevens twee keer gelijk. De Zwammerdammers hebben enkel een beter doelsaldo. De winnaar zal hoogstwaarschijnlijk op het ereschavot terecht komen na de vijfde speeldag, maar dan nog blijven de verschillen klein. Trainer Jerry Ubink verwacht een zeer gretige en op revanche beluste oranje-witte brigade, want naar zijn idee speelde zijn ploeg ver onder de maat tegen LSVV’70 op de vierde speeldag. ,,Ze mogen bewijzen dat ze mee kunnen met de besten. Dat hebben ze j.l. zaterdag zwaar nagelaten, maar dat zullen ze zelf ook wel hebben ingezien.”

 

Datzelfde LSVV’70 putte juist weer wat vertrouwen na de verdienstelijke 1-1 tegen Kagia. Een overwinning was zelfs dichtbij. Het betekende het eerste punt voor de formatie van Wim Mugge en dat meevallertje wordt meegenomen naar SEV komend weekeinde. ,,We hebben drie keer een deel van een wedstrijd aardig tot zeer aardig gespeeld zonder dat dit punten opleverde. Tegen Kagia hebben we het een hele wedstrijd naar behoren gedaan en dat geeft houvast naar de komende weken toe. Maar we zijn er nog lang niet. Pas als het stabieler is, moeten we driepunters kunnen gaan bijschrijven”, oordeelde Mugge.

 

Koudekerk ontvangt hekkensluiter Sportief en over Lugdunum tegen Roodenburg werd, zoals gezegd, al geschreven in de Voorbeschouwing van de Week.

 

Zondag

Meerburg heeft de pijlen gericht op de dubbele punten. Tot dusverre werden er zeven punten vergaard uit vier wedstrijden en DHL zou het slachtoffer moeten worden van de Rijndijkers om op tien uit te komen en daarmee plaats te nemen in de kopgroep. Op papier is dat wellicht een appeltje-eitje, maar Meerburg won zondag niet bij nieuwkomer SEP (1-1) en dat leverde vooral chagrijnige gezichten op. Dus een vanzelfsprekendheid is en driepunter niet, hoewel DHL wel stijf laatste staat zonder punten en met een doelsaldo van -12. Zo verloor DHL eerder in uitwedstrijden bij Den Hoorn en Verburch. Meerburg won juist twee keer op eigen veld, van DOSR en SJZ, dus op voorhand lijkt een ‘eentje’ voor de hand liggend.

 

SJZ krijgt bezoek van DOSR, een affiche die er mag zijn. Beide ploegen lijken hun draai gevonden te hebben, hoewel SJZ pas afgelopen zondag de nul weg kon spoelen. Dat gebeurde tegen MMO (4-2). DOSR klopte achtereenvolgens MMO en Oliveo. In de vorige drie edities won SJZ er twee op het eigen sportpark, respectievelijk met 3-1 en vorig seizoen 6-2. Dat jaar daarvoor zegevierden de mannen uit de Veen met 0-1. Op de ranglijst bevindt SJZ zich op de twaalfde positie en neemt DOSR de zevende stek in. Bij winst van de Zoeterwoudenaren komen de ploegen op gelijke hoogte en wordt er door SJZ enige afstand gedaan van de hoek waar de tikken worden uitgedeeld.