voorbeschouwing eerste klasseLaatste ronde, laatste kansen. Tenminste voor de teams die nog ergens voor moeten gaan. Voor de andere clubs resteert nog slechts de eer en de laatste punten die op te halen zijn. Wie, wat, waar en hoe. Voor de laatste keer een voorbeschouwing op de slotdag van de eerste klasse zaterdag en zondag.

 

ZATERDAG 1E KLASSE B

GHC-SHO

ts-ghcDe wedstrijd van afgelopen zaterdag bij Vitesse Delft wekte niet bepaald de indruk dat GHC nog over de nodige energie beschikte om  het wisselvallige seizoen waardig af te sluiten. Trainer Dennis Olman was dan ook niet in zijn ‘hum’ na de 2-0 nederlaag. Maar goed, komende zaterdag kan dit seizoen mogelijkerwijze nog in stijl worden afgerond. Maar dan zal de tricolores toch beter voor de dag moeten komen. Zij kunnen aan De Vliet in ieder geval een opponent verwachten die tot het uiterste zal gaan. SHO heeft immers nog een kans op de derde periodetitel en die zullen de Oud-Beijerlanders nog maar wat graag met beide handen willen aangrijpen. Voor de Groene Hart Combinatie staat er dus niets meer op het spel, behalve dan de spreekwoordelijke eer. Eerder dit seizoen bleken de Leidenaren de wit-zwarten wel aan te kunnen en togen met een 2-3 zege huiswaarts. Gaan de punten nu ook weer in de Leidse knip? Het zou een verdienstelijke zevende plaats op kunnen leveren.

 

RCL-FC RIJNVOGELS

ts-rclOok een duel waar de spanning vanaf is. Frank Bloemheuvel zag tot zijn grote voldoening zijn pupillen na een 2-0 achterstand in en tegen FC ‘s-Gravenzande nog langszij komen (2-2) en daarmee werd de dans op het P/D koord ontsprongen. Opluchting alom in het Leiderdorpse kamp. Het eerste klasseschap werd gecontinueerd en hoeft derhalve komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Rijnvogels niet meer veilig te worden gesteld. De Katwijkers hebben zich verzoend met het kampioenschap van Deltasport en richten zich op de nacompetitie. Het ligt enigszins voor de hand dat trainer Hein van Heek zijn geblesseerden en op scherp staande spelers ts rijnvogelsvoor dit duel zal sparen. De uitslag zal daarom slechts voor de statistieken zijn, alhoewel de Vogels nog een appeltje met de Racing hebben te schillen na het 1-1 gelijke spel op de Kooltuin. Vorig seizoen kregen de Katwijkers met de mattenklopper in de Bloemerd (3-0).

 

 

VOORSCHOTEN ’97-FC ’s-GRAVENZANDE

ts-voorschotenIn tegenstelling tot de andere clubs uit de regio in deze klasse, staat er op sportpark Adegeest nog wel degelijk iets op het spel. De thuisclub vergaloppeerde zich afgelopen zaterdag bij Geinoord en moest na een serie van dotten gemiste kansen haar wonden likken na het 0-0 gelijke spel in Nieuwegein.  Bepaald geen geintje. Deze uitslag verdoezelde in één klap het riante uitzicht op de derde periodetitel. Deze kan door de mannen van Marcel de Hoogt alsnog worden bemachtigd, maar dan komen er vele mitsen en maren aan te pas. Zelf zullen de groen-gelen van de medekanshebber  uit het Westland moeten winnen en dan maar hopen dat GHC nog een sprankje van de eerder dit seizoen vertoonde vorm tegen SHO weet te hervinden. Of gaat Spijkenisse dat thuis BVCB op visite krijgt, met de eer strijken? Kortom, na zaterdag weten we wie het gelukkigste lot heeft getrokken  om in de loterij die nacompetitie heet een kansje te mogen wagen.

 

1E KLASSE B ZONDAG

FC BOSHUIZEN-PFC

TS-FCBOSHUIZENWat gaat het worden? Tweede in de eindrangschikking of winnaar van de derde periode? Twee pijlen die de equipe van Mario Koswal nog op haar boog heeft. In ieder geval zal er tegen PFC op de kade raak moeten worden geschoten om één van de mogelijkheden te benutten. De geel-blauwen die na de winterstop beduidend beter presteren dan aan het begin van het seizoen zijn favoriet, maar mogen het nog in zwaar weer verkerende team uit Geervliet niet onderschatten. Kan geel-blauw de druk aan op een zondagmiddag waarin er nog meer kapers op de kust zijn met goede perspectieven op de 2e plaats? De Meern en Neptunus/Schiebroek hebben eveneens 43 punten. In de derde periode zal VELO punten moeten morsen en FC Boshuizen zelf de winst grijpen om zich periodekampioen te  mogen noemen. Maar VELO reist af naar het gedegradeerde RKDEO en heeft het ogenschijnlijk makkelijker dan Neptunus/Schiebroek dat stadsgenoot en kampioen VOC op bezoek krijgt. VOC dat afgelopen zondag door FC Boshuizen werd geklopt en als kampioen de stoom lijkt te hebben afgeblazen. Dat kan dan mogelijk weer in het voordeel van de Schiebroekers werken. Zo zijn er vele ‘als, als, alsjes’ te bedenken. Maar ALS de volle winst op de kade blijft staat het toetje van de competitie in ieder geval op het menu. Wordt dat eventueel nog smullen?

 

UVS-MAGREB ‘90

ts-uvsTrainer Paul van der Zwaan gelooft er niet meer in. ,,Het is over”, was zijn conclusie na de wedstrijd tegen concurrent VELO, waarin de blauw-witten met 2-1 de bietenbrug op gingen en twee opties op de nacompetitie de mist in zagen gaan. Nou, nee, dat is niet helemaal waar. De rekenmeesters zijn echter weer volop in de weer geweest. De trainer houdt bijna logischerwijze geen rekening met de minimale theoretische kans dat er nog een klein voetbalwondertje kan geschieden. Want als de volle buit tegen Magreb ’90 in de Kikkerpolder blijft en VELO bij degradant RKDEO een uitglijder maakt en Neptunus/Schiebroek thuis in het zicht van de haven strandt tegen kampioen VOC, dan komt UVS op 19 punten uit in de afsluitende periode. Ook stadgenoot FC Boshuizen zal dan de teil in moeten gaan. Het is een scenario maar wel een die waarschijnlijk niet als realistisch mag worden bestempeld. Maar hoe rond is soms die onvoorspelbare bal? Normaal gesproken is het over en uit voor UVS en moet in 2014, het jaar van het 100-jarig bestaan, getracht worden om terug te keren in de hoofdklasse, een klasse waarin het voorheen heel wat jaartjes een vast gezicht was.