zondag, mei 26, 2024
HomeStatistiekenSpelersklassementDe toppers van de week…(12 en 13 januari)

De toppers van de week…(12 en 13 januari)

-

spelersklassement 2012 2013J.l. zaterdag werd er nog gevoetbald, maar een dag later was het op de meeste velden al tijd voor Koning Winter. Hierdoor werd niet het gehele spelersklassement op zijn kop gezet, maar er waren toch weldegelijk weer verschuivingen, opvallende zaken en spelers die zichzelf van de nul af konden voetballen en dus nu ook deel uitmaken van de lijst der spelers met punten. Een beperkt overzicht van het een en ander met een verwijzing naar de klassementen die werden voorzien van een up-date en de publicatie van ons weekelftal.

 

Eerste en tweede klasse

 

De dertiende speelronde leverde tot nu toe 23 spelers op die punten mochten bijschrijven. Totaal gezien staan er nu 146 spelers in het klassement. Drie spelers zijn nieuw op de ranglijst, te weten: Wouter Pen van Voorschoten’97, Tahir Akhamrane van UVS en Nick Permanand die zijn eerste competitewedstrijd meepakte na langdurig blessureleed. Met RCL kwam hij tot een puik resultaat bij kampioenskandidaat FC Rijnvogels. In de top van de rangschikking deed Danny Maaskant goede zaken door zich in defensief opzicht te onderscheiden bij GHC, dat zich steeds nadrukkelijker bemoeit met de toppers in 1B. Ook Roberto Escudero (Voorschoten’97) en Jelle Moerman (Meerburg) konden na een prima partij weer verder omhoog kijken in het klassement.

 

Derde en vierde klasse

 

De wedstrijden die doorgang vonden, leverden 45 spelers op met verdiende punten. Dat brengt het totaal op 310 en dus zijn er nu in de eerste, tweede, derde en vierde klasse ruim 450 spelers ‘op de bon geslingerd’. Daarbij moet worden aangetekend dat niet alle regioclubs meedoen aan het door ons georganiseerde spelersklassement. Zij dingen dus ook niet mee om de prijzen, die aan het einde van de rit vergeven zullen worden. De koplopers namen weer wat verder afstand van de rest va het veld en de strijd om de titel van beste speler te verkrijgen uit de derde en vierde klasse lijkt een tweestrijd te worden tussen Michel de Kruijff (Alphia) en Thijs van Wetten (Hazerswoudse Boys). Beide clubs komen uit in 4B, zaterdag. De Kruijff stond al twaalf (!!) keer in het zonnetje. Lugdunum-speler Nicky van Bemmel kroop ondertussen ook naar de top tien van de beste spelers. Nieuwelingen waren er ook en wel vijf man. Arwin Akse (VV Leiden) en Frans Bakker (Oegstgeest) vervingen de vaste doelman van hun club en deden dat meteen maar met verve. Denny Nonhebel, ook Oegstgeest, was er maanden uit en kreeg nu ook pas de kans om zich te manifesteren. De andere twee spelers zijn Mustapha Ait Blal (Leidsche Boys, za) en Mitchell Klein van de succesvolle zaterdagtak van DoCoS.

Vijf clubs hebben nu twee spelers in de top tien staan: GHC, Voorschoten’97 en UVS enerzijds en Alphia en Lugdunum anderzijds. Andere clubs die op dit moment vertegenwoordigd worden in de top tien zijn: FC Rijnvogels, TAVV, FC Boshuizen en Valken’68 (eerste en tweede klasse) en Hazerswoudse Boys, Leidsche Boys zaterdag, Football Factory, Woubrugge, FC Rijnland en Roodenburg zondag.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read