maandag, mei 27, 2024
HomeStatistiekenSpelersklassementSpeler van de maand november: Mario van der Pluym (FC Rijnland)

Speler van de maand november: Mario van der Pluym (FC Rijnland)

-

banner speler vd maandFC Rijnland doet dit seizoen mee om de prijzen. Halverwege het seizoen is de ploeg van Ronald Mink zelfs koploper in 4A, hoewel Kickers’69 qua puntenverlies er nog wel beter voor staat. Dat neemt niet weg dat de Leidenaren met scherp schoten in de slotronde. Roodenburg werd met 7-1 verpulverd. Doelman Mario van der Pluym kreeg niet al teveel te doen. In de maand hiervoor was dat anders. De goalie hield zich wekelijks uitstekend staande en dat leverde hem de meeste punten op en dus werd hij maandwinnaar, ontving een fraaie prijs van Henny’s Rits Vrijetijdskleding en uiteraard liet de redactie hem even aan het woord.

 

Doet het jou wat dat je deze prijs hebt gewonnen?

December 2013 002 resultaat,,Ik vind het superleuk. Ik wist wel dat ik aardig op weg was met de puntjes, maar ik had het idee dat ik af was gehaakt door het slotweekend. Dat blijkt dus niet zo te zijn. Ik weet dat er clubs zijn waar wel erg royaal met punten wordt gesmeten, maar voor het overgrote deel zal het er eerlijk aan toe gaan. Dit is geen verwijt naar jullie redactie toe uiteraard, maar dat heeft puur te maken met de objectiviteit van de clubs, trainers en leiders die de punten geven. In november ging het voor mijn gevoel in elk geval erg lekker en ik vind het erg leuk dat ik boven ben komen drijven.”

 

Kan je nog eens aangeven hoe jouw voetbalpad er tot nu toe uitzag?

,,Heb je even? Ik begon in de F bij LFC (nu Boshuizen), in de E ben ik naar Roodenburg gegaan tot in de B1, waar ik als 1e jaars C in de 2e divisie landelijke B jeugd speelde. Daar werd ik gescout voor ADO Den Haag. Na dat jaar ben ik naar Quick Boys A1 gegaan, ik speelde daar met mijn beste maatje toen, Bennie van Fruchten. Na Quick Boys als 17- jarige gaan keepen bij Lugdunum zondag 1 (3e klasse), 2 jaar Roodenburg zondag (3e klas), 4 jaar Lugdunum zaterdag (3e klas), 3 jaar Roodenburg zaterdag (3e klas en een jaar 2e klas). Vanwege het zaalvoetbal ben ik naar vv Leiden gegaan aangezien ik maar 1 x kon trainen. In de zaal 7 jaar eerste divisie landelijk gespeeld en twee seizoenen terug ben ik voor het eerst in de Eredivisie uitgekomen. Na Leiden toch weer even Roodenburg en nu sta ik dus tussen de palen bij FC Rijnland. Ja, het zijn er aardig wat.”

 

FC Rijnland kende vorig seizoen al een uitstekende tweede seizoenshelft en bereikte daardoor nog de nacompetitie. Daarin ging het mis. Nu lijkt er zelfs meer in te zitten. Wat is jouw idee daarover?

,,We staan er prima voor en ik denk dat we mogen uitspreken dat we voor het hoogste gaan. Een periodetitel, die er minimaal in moet zitten, is eigenlijk een troostprijs. Natuurlijk staat Kickers er nog wel beter voor, maar ze moeten eerst die punten maar zien te halen. Ik vind dat team ook niet de sterkste tegenstander. Daarbij denk ik veel meer aan FC Zoetermeer. GOL Sport was ik niet bij, maar die hebben in elk geval ook geen verkeerde ploeg. Die Otam Mouhyieddine komt van Alphense Boys en die ken ik van de zaal. Da’s een kanjer van een voetballer. UDO vind ik een goed voetballende ploeg en die gaan ook meedoen. DoCoS verbaasde mij ook in positieve zin, zeker toen ze tegen ons speelden. Maar dat kan ook een incident zijn geweest. Ze hebben een te krappe selectie om bovenin mee te kunnen doen. FC Rijnland moet er in eider geval voor gaan. Het is een supergezellige club. Ik moet mezelf enkel op zondagavond naar huis trappen, want anders blijf je daar zitten na afloop van een wedstrijd.”

 

Toch speelde je op hoger niveau eerder. Mis je dat niet?

,,Ik heb keuzes moeten maken, omdat ik twee kleine opduveltjes heb ondertussen. Ik heb al lang genoeg voor mezelf geleefd en ik wil nu meer tijd besteden aan de kinderen. Toen ik bij Roodenburg zat en zaalde was ik van dinsdag tot en met zaterdag met voetbal bezig. Nu heb ik enkele avonden vrij en is de zaterdag voetballoos. Het is goed zo. En dat laatste komt ook doordat we niet voor spek en bonen meespelen. Als we troosteloos bij de laatsten zouden hebben gestaan, was het een ander verhaal geweest. Derde klasse zou leuk zijn. Maar we moeten niet te hard gaan schreeuwen, want we brengen onszelf af en toe in de problemen door teveel kaarten te pakken. We zitten na de winterstop ook weer met twee geschorsten. En in alle eerlijkheid; als we zonder Boudewijn (Kamphues, red.) moeten spelen dan wordt het ook een ander verhaal. Hij scoort niet alleen veel, maar hij kan ook lekker een bal vasthouden voorin. Tegen Roodenburg werd hij na een uur naar de kant gehaald en stond het 7-1. Daarna hebben we gen kans meer gehad. Maik de Rooij is wat dat betreft eveneens erg belangrijk. Dus als we onze kop erbij houden, kan het een geweldige tweede seizoenshelft worden. Als we teveel schorsingen en/of blessures gaan oplopen, komen we in de problemen. Daarvoor hebben we simpelweg een te geringe selectie. Het tweede speelt reserve vierde klasse en dat is toch andere koek. Drie tot vier jongens kunnen bij ons invallen, maar dan heb je het wel gehad. Ik denk dus dat we het lot grotendeels in eigen hand hebben.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read