ts rijnvogelsAfgelopen weekend werd door FC Rijnvogels bekend gemaakt dat Hendrik van Beelen volgend seizoen de rood-witte kleuren draagt van de formatie aan de Mientlaan. Lange tijd bleef het onzeker of Van Beelen bij Quick Boys mocht blijven. Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt en moest de 33-jarige middenvelder het veld ruimen. Diverse andere clubs zagen het wel zitten in de ervaren rot, maar de keuze viel op eersteklasser FC Rijnvogels.

 

Wat is er zoal gepasseerd dit seizoen? ,,Ik ben eind augustus geblesseerd geraakt en ben toen direct op zoek gegaan naar een arts die mijn kon opereren. Via de ‘normale’ weg zijn de wachtlijsten altijd erg lang dus heeft een club vaak andere ingangen bij een ziekenhuis of kliniek, zodat een speler snel weer fit kan zijn. Quick Boys had op dat moment helaas niet de juiste ingangen om een snelle behandeling mogelijk te maken. Tot het moment dat Gerard de Geus na het ontslag van Jos van Eck werd aangesteld als hoofdtrainer. Hij gaf mij direct het nummer van een arts, waarna ik binnen twee weken geopereerd kon worden en ik vervolgens binnen drie weken weer fit was. Er was bij het Technisch Management twijfel over mijn fitheid, terwijl er sprake was van een lichte blessure die met de juiste medische ingangen snel verholpen had kunnen worden. Als ik niet maandenlang van het kastje naar de muur gestuurd was, zou ik veel sneller weer op het veld hebben gestaan en was de blessure helemaal geen issue geweest.  Ik was op dat moment net weer fit en er kwam een gesprek bij Quick Boys. Men wilde niet door met mij omdat er een andere visie was op de toekomst en er werd mij verteld dat er een nieuwe trainer zou komen die zijn eigen selectie samen mocht stellen, waarin voor mij geen plek was.”

 

Van Beelen bleef strijdbaar. ,,Zelf had ik de intentie om te blijven, want Quick Boys is ‘mijn’ club. Ik denk dat ik uiteindelijk heel behoorlijk heb gespeeld en ik kon nog van waarde zijn voor het team. Ook pikte ik mijn goaltjes mee. Als gevolg van de verrichtingen op het veld heeft het Technisch Management een afspraak voor mij gemaakt met de nieuwe trainer, Ted Verdonkschot. Er gloorde dus nog hoop.”

 

Hendrik van Beelen resultaat,,Hoewel Verdonkschot in een positief gesprek had aangegeven dat hij mij erbij wilde houden, gaf het Technisch Management aan dat alleen de wil van Verdonkschot niet voldoende was om mij een nieuw contract aan te kunnen bieden. Er waren volgens hen nog heel wat ‘hobbels’ op de weg. Dit gaf mij het gevoel dat zij mij liever kwijt dan rijk waren. Als er zoveel ‘hobbels’ zijn, waarom heb ik dan een gesprek met de nieuwe trainer? Dit hele verhaal heeft een aantal weken geduurd. Tot het moment dat Quick Boys ‘veilig’ was. Toen werd mij verteld dat er geen mogelijkheden waren om met mij door te gaan. Ik voelde me aan het lijntje gehouden. Daarnaast heb ik van meerdere kanten gehoord dat er financiële redenen waren om niet met mij door te kunnen gaan, maar over financiën was tot dan toe nog niet eens gesproken. Al deze onduidelijkheden en het gevoel dat ik aan het lijntje gehouden ben, hebben mij uiteindelijk doen besluiten mijn plezier te zoeken bij een andere club.”

 

Van Beelen was gestoken, maar zijn zienswijze naar de club is niet veranderd. ,,Ik neem de club absoluut niets kwalijk. Ik heb geen wrok naar de club. Ik heb prachtige jaren gehad op Nieuw-Zuid. Enkel heb ik wel moeite met bepaalde mensen en hun handelingswijze. Al met al niet erg chique. Voor het overige blijf ik Quick Boys een warm hart toedragen. Mijn zoontje speelt er , ik train hem zelf en ik zal best bij gelegenheid wel eens gaan kijken bij het eerste. Ik hoop ook gewoon dat ze de topklasse bereiken. Daar veranderen de voorbije moeilijke maanden niets aan.”

 

Van Beelen stond voor het derde jaar hoog op de topscorersranglijst en dat stipt hij ook nog even aan. ,,Laat ik het zo zeggen: er zijn veel spelers gekomen en gegaan. Zij moesten goals maken, maar dat lukte maar moeizaam. Wat dat betreft heb ik niet gefaald en ik denk ook dat ik er alles aan heb gedaan toen ik weer fit was om het team te helpen. Maar goed, zo is het gelopen en niet anders. Ik heb wel excuses gehad, maar wat kan ik daar mee?”

 

De speler die onder meer betaald voetbal speelde bij FC Utrecht, Heracles, Cambuur, Willem II en Haarlem gaat zijn geluk nu beproeven op de Kooltuin en hij kan niet wachten daar te starten. ,,Zij kwamen om de hoek kijken op het moment dat het spaak liep bij Quick Boys. Ik kreeg meteen warme gevoelens bij de club. Ook met de trainer (Hein van Heek, red.) sprak ik en dat leverde voor mij ook een goed gevoel op. Net als alle andere regioclubs in de top heb ik de Vogels ook gevolgd. Ze draaiden een prima seizoen. Eigenlijk hebben ze het in een paar wedstrijden vergooid. Heel jammer natuurlijk, maar ik zie het meteen als een uitdaging om met de club de stap te maken volgend seizoen naar de hoofdklasse. Ik wil daar dolgraag mijn steentje aan bijdragen. Er spelen diverse spelers waarmee ik eerder al balde. Quick Boys zit in mijn hart, maar ik heb nu al een heel goed gevoel bij FC Rijnvogels.”