ts-docos(Zondag,4A)- DoCoS leed zondag op eigen veld tegen Kickers ’69 (0-3) zijn derde opeenvolgende nederlaag. Het verlies was in de ogen van Joey Schmidt geflatteerd en onnodig. De middenvelder was niettemin kritisch. Schmidt constateert een gebrek aan strijdlust en scorend vermogen bij de Leidenaars. ,,Jongens denken dat het net als Barcelona moet. Ze willen pas vanaf vijf meter die bal er in schieten. Er is bij ons geen spits die ze er gewoon in ramt.”

 

,,Donderdag deden we een oefenpartij en toen hebben we nog tegen elkaar gezegd dat we meer op doel moesten gaan schieten”, vervolgt Schmidt. ,,We spelen teveel tikkie takkie. Maar dat werkt niet in de vierde klasse, waar de meeste ploegen met acht man achter de bal spelen. Dat deed Kickers ook. Daar is lastig doorheen te komen.”

 

Zelf kwam DoCoS de eerste helft ook niet al te best voor de dag, weet Schmidt. ,,Wij kregen één goede kans, maar verder was het vooral tegenhouden. We hadden niet veel te vertellen. ” Na de thee toonde DoCoS een ander gezicht. ,,Na de rust kwamen we goed uit de startblokken en speelden we een fase heel goed. Maar uit het niets werd het 0-1. Toen vervolgens ook nog de 0-2 viel, was het bij ons op en viel er simpelweg niets meer te redden.” Volgens Schmidt werd Joshua Overvliet node gemist. Overliet liep donderdag op de training een enkelblessure op. ,,Hij heeft zijn enkel gekneusd en misschien ook zijn enkelbanden gescheurd. Zonde, want hij is echt een belangrijke speler.”

 

Na een voortvarend begin met drie overwinningen is DoCoS nu teruggevallen naar de zevende plaats. ,,Dat is niet best”, stelt Schmidt. Breekpunt is volgens hem de wedstrijd tegen Rijnland geweest, die in 0-0 eindigde. ,,Dat gelijkspel voelde als een nederlaag, omdat we veel meer verdienden. Een week later was het tegen ASC (0-1) hetzelfde liedje.” DoCoS verloor vervolgens ook van koploper UDO. 

 

Dinsdag gaat DoCoS om de tafel in een poging het verval te stoppen. Alle neuzen moeten volgens Schmidt weer dezelfde kant op. ,,Normaliter zijn wij een hecht team, lopen we voor elkaar en vechten we voor iedere meter. Maar zondag verzaakten een aantal jongens daarin. Ook op de trainingen vorige week merkte ik dat al. Een gebrek aan strijd is volgens mij het belangrijkste punt waar het fout is gegaan. Het merendeel van onze wedstrijden hebben wij gewonnen op strijd. Dat moet dus weer terugkeren.”

 

In het groepsgesprek dinsdag zal Schmidt geen prominente rol spelen. Door schade en schande is hij wijs geworden. ,,Ik zal mij op de achtergrond houden en reageren op wat anderen te zeggen hebben. Ik zeg altijd wat ik vind en voel. Maar in de voorgaande jaren en in de jeugd heb ik daar negatieve ervaringen mee gehad en werd ik verkeerd aangekeken. Ik heb daarvan geleerd.”

 

Schmidt tot besluit: ,,De komende weken spelen we tegen Bernardus en Roodenburg. Daar moeten we punten tegen pakken, omdat die ploegen lager geklasseerd staan.  Als we die wedstrijden winnen, ligt er iets moois in het verschiet. We focussen ons nu op de tweede periode.”