ts-docos(Zaterdag,4A)- Waar UVS al jaren aan de weg timmert om op zondag weer de beste Leidse club te worden, heeft Docos juist een omgekeerde stap gemaakt. Het bestuur heeft er voor gekozen om veel aandacht naar de zaterdagtak uit te laten gaan. Het zondagteam staat op dit moment in de onderste regionen van de vierde klasse, terwijl het zaterdagelftal fier bovenaan staat in de vierde klasse. Afgelopen zaterdag won DoCoS met 0-4 bij de blauwwitten.

 

Wie gaat dit goed op elkaar ingespeelde team tegenhouden? Afgaande op de wedstrijd van afgelopen zaterdag en de vooruitgang die er in dit team schuilt, stevent dit Docos regelrecht op het kampioenschap af.

 

UVS was niet opgewassen tegen deze goed geoliede machine. In de eerste helft was het Docos dat het spel maakte. In elke linie werd er goed bewogen, uit de dekking gekomen en vooral het één en twee keer raken was een genot om naar te kijken. En lukte dat een keer niet dan had trainer Joop Lankhaar altijd nog het nodige arsenaal in de rugzak om een individuele actie te maken. (Klein, van der Meel, van der Graaf en niet te vergeten een sterk opkomende linkervleugelverdediger Peet).

 

Na tien minuten was de eerste grote kans voor Docos, die doelverdediger Lukas van der Kwast op miraculeuze wijze uit zijn doel ranselde.  Na twintig minuten was het alsnog raak voor Docos. Door slecht uitverdedigen van UVS, pikte Mitchell Klein de bal rond het  zestienmetergebied op en bood Chris van Empel een niet te missen kans: 0-1. Met veel kunst en vliegwerk hield UVS tot aan de rust de minimale achterstand vast en kreeg na een fraaie actie van Kay van Oudenaarden zelfs een kans op de gelijkmaker. Hij kon zijn trainer Charl van Goozen echter niet laten juichen.

 

Na rust draaide Docos de duimschroeven aan onder aanvoering van de magistraal spelende middenvelders Wim de Bolster en Marcel Onvlee. Het was een kwestie van tijd dat Docos in de tweede helft zou gaan scoren.  In de zestigste minuut zette De Bolster Melvin van Gent alleen voor de doelverdediger en de jongeling wist wel raad met dit cadeautje.

 

Tien minuten later was het opnieuw raak na een indrukwekkende opkomende actie van linkervleugelverdediger Rowin Peet . Hij passeerde vijf man op rij en kon andermaal Van Gent de 0-3 laten maken. Het moedige UVS was geknakt. Een kwartier voor tijd was het Klein, die op aangeven van Van Empel, de 0 -4 aantekende.  De koppositie bleef zo onaangetast en het aftellen is begonnen. UVS moet zich vooralsnog schikken in een bijrol.

 

Bert Peet, betrokken bij de zaterdagtak, sprak van een ‘probleemloze overwinning’. Van Goozen vond dat zijn ploeg veel arbeid had verricht en best wat treffers had mogen maken. ,, Hun keeper, Mitchell van Abswoude, voorkwam dat diverse keren. Overigens ging aan de 0-1 wel een handsbal vooraf, door iedereen gezien. Behalve dan de scheidsrechter.”

 

U.V.S.: Van der Kwast,  Menken, Vergeer, Frankhuizen, Martens, Rexen (46 Prudhomme van Reine), Marks, Nooitmeer, de Boer, vd Vos, Oudenaarden.

DoCoS: Van Abswoude, Hamelink, Lagendijk, Dieke, Peet, Onvlee, De Bolster, Van Empel (70. Diks),  van Gent (70. Van der Graaf), Van Meel,  Klein.