derby days stad(Zaterdag, 4A)- Trainer Joop Lankhaar van de zaterdagtak van DoCoS riep al langer dat een nederlaag ‘er een keer zat aan te komen’ en afgelopen zaterdag was het zover. Op eigen veld werd de nummer 1 verrassend verslagen door het grillige LSVV’70 van Wim Mugge. De 1-2 zege werd door Lankhaar en Mugge beoordeeld als een juiste uitslag, waarbij de nestor van de studentenclub zijn ploeg nogal wat kansen had zien laten liggen voor een grovere score.

 

Doordeweeks had Mugge nog aangegeven dat zijn ploeg een kansloze middag tegemoet ging. Hij gaf geen stuiver voor de kansen van zijn team, gezien de (wan)prestaties in de voorbije weken. Het liep allemaal anders en uiteindelijk kon LSVV dus drie onverwachte punten bijschrijven. Mugge: ,,Ongelooflijk. Zo verliezen we dik van de nummer laatst en zo win je van vermoedelijk de aanstaande kampioen. Het is nog maar eens bewezen dat we een ploeg hebben van uitersten.”

 

Lankhaar bleef met zijn team zeventien wedstrijden ongeslagen en de titel leek een kwestie van tijd. Enkel moest VVSB nog worden afgeschud. De ex-speler van Den Haag had vooraf wel een vermoeden van een lastige middag. ,,LSVV is gewoon een lastige tegenstander, zeker als ze compleet zijn. Zij waren vanaf de eerste minuut feller en wij kwamen overal een stap te laat. Dat kan uiteraard een keer gebeuren. In de rust hebben we nog wat punten op de i gezet, maar het mocht niet baten. Het zat er domweg niet in. LSVV heeft terecht gewonnen en gebruik gemaakt van onze mindere dag.”

 

Neal Petersen opende de score met een fraaie kopbal uit een corner. Vlak voor rust en een halfuur later kwam DoCoS op 1-1 via een strafschop. Mugge plaatste een vraagteken bij de eventuele overtreding van Sander Mulder, maar kon vlak na de pauze de vuisten weer ballen. Dit keer mocht Freek Jansen aanleggen vanaf elfmeter na een handsbal. Daarna, zo gaf Mugge aan, kreeg LSVV het niet serieus moeilijk meer. ,,Wel geef ik Job Weststrate een groot compliment. Hij keepte weer eens (eenmalig, red.) bij ons, omdat we omhoog zaten. Hij deed dat met verve. Dat het 1-2 bleef, was een raadsel. We kregen kansen op zeker nog drie doelpunten en Freek Jansen en Alphert Christina hadden ook al een inzet op de lat zien eindigen. Nee, DoCoS viel me dit keer niet mee. Bij ons waren ze veel sterker.”

 

De verliezende trainer: ,,Het wordt steeds lastiger voor ons. Alle tegenstanders zijn gebrand om van ons te winnen. Dat weet je nu eenmaal als koploper zijnde. Wanneer we honderd procent inzet hebben, komen we heel ver en kunnen we de voorsprong behouden. Dit was niet onze dag, maar we gaan vrolijk verder want we hebben uiteraard nog steeds de beste kaarten.”

 

Dat laatste is zeker waar, omdat VVSB juist ook verloor. Bij Blauw Zwart werd het 1-0. Komend weekend treedt DoCoS aan in Noordwijkerhout en een week later staat de nummer drie, Woubrugge, op het menu. De titel kan dus zeker worden gesteld of de titelrace komt weer volledig open te liggen.

 

Lankhaar: ,,We hadden prima zaken kunnen doen, maar ook als we twee uur langer hadden gespeeld zou het ook niet gelukt zijn geweest. Een eerlijke zaak. VVSB is nu de kraker, maar ook Woubrugge blijft maar winnen. Het kan nog spannend worden, maar we hebben het in eigen hand. Die gasten waren nu even stil na afloop, maar de knop gaat snel om. Reken maar.”

 

DoCoS moet het volgende week wel stellen zonder de aan zijn rug geblesseerde Melvin Dieke en de nu geschorsten Chafik Ochan en Rowin Peet. ,,Dat klopt, maar ik begreep dat er ook een VVSB’er rood kreeg en er dus niet bij is. De druk ligt niet alleen bij ons. De druk is bij VVSB en Woubrugge nog wel groter. We mogen er nog één verliezen, als we de rest van de wedstrijden maar winnen.”

 

Opstelling DoCoS: Van Abswoude, Hamerling, Lagendijk, Peet, De Graaf, Onvlee, De Bolster, Ochan, Groote, Van Empel, Van Gent.