HomeDerde klasseASCSean Goebel (ASC): ,,Zure nederlaag in laatste minuut"

Sean Goebel (ASC): ,,Zure nederlaag in laatste minuut”

-

ts-asc(Zondag, 4A)- ASC kent tot op heden een zeer wisselvallig seizoen. De ploeg van trainer Raymond Noordam maakte nog wel een sterke seizoensstart, maar na de winterstop wil het maar niet vlotten. Vorige week werd er weliswaar een knappe overwinning op Bernardus geboekt (2-1), maar enige weken eerder werd de ploeg uit Oegstgeest met 1-8 op de pijnbank gelegd door Cenny Scheffer van DoCoS. Dit weekend kwam nummer drie Kickers ’69 uit Leimuiden op bezoek en de vraag was of ASC net als vorige week een overwinning kon pakken.

Op het zeer slecht bespeelbare veld was de start van de wedstrijd nou niet bepaald gunstig te noemen voor de thuisploeg. ASC had veel moeite met de spelmaker van Kickers ’69 en keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Een domper dus voor de mannen van Noordam, maar de schouders werden er nu wel eens flink onder gezet. De thuisploeg greep het initiatief en kwam nog voor rust terug in de wedstrijd. Na een voorzet vanaf links was het middenvelder Jonathan Dul die de 1-2 aantekende.

De rust kwam ASC eigenlijk niet zo goed uit, maar ook in de tweede helft nam de ploeg van Noordam het initiatief. Het veldspel dat op de mat werd gelegd, mocht er best zijn en de gelijkmaker hing in de lucht. Uiteindelijk was het Ruben Dutrieux die met een mooie schuiver in de verre hoek voor het evenwicht zorgde: 2-2. ASC rook bloed en wilde doordrukken, maar tegelijkertijd speelde men ook met de gedachte zeker niet te willen verliezen. Beide ploegen leken uiteindelijk een punt over te houden aan de boeiende confrontatie, maar in de laatste minuut ging Kickers ’69 toch nog met de overwinning aan de haal.

ASC-aanvoerder Sean Goebel baalde flink: ,,Deze nederlaag is uiterst zuur. We hebben vandaag best een goede wedstrijd gespeeld en hebben veel veerkracht getoond. Dat er dan in de laatste minuut bij een vrije trap vanaf de zijkant niet wordt meegelopen, is natuurlijk teleurstellend. Een punt was zeker niet onterecht geweest, maar toch staan we weer met lege handen. Nu blijven we in de onderste regionen verkeren en dat is ver beneden onze stand. Toch liegt de stand op de ranglijst er niet om en moeten we blijven proberen ons te verbeteren. We proberen altijd de voetballende oplossing te zoeken en het veldspel is vaak ook beter dan dat van de tegenstander. Veel ploegen in deze competitie kiezen veelal voor de lange bal en als voetballiefhebber vind ik dat wel jammer.”

Over de wisselvalligheid van zijn ploeg wist Goebel het volgende te melden: ,,We hebben best een aardige ploeg, maar we krijgen nog te vaak een lesje in effectiviteit. Misschien proberen we goed te voetballen tegen beter weten in, maar toch vinden we het belangrijk niet mee te gaan in het wegschieten van ballen naar voren. Daarnaast vind ik ons kwetsbaar in de omschakeling en laten sommige jongens nog te snel hun koppie hangen. Op die manier loop je dan weleens tegen een flinke nederlaag aan en dat is natuurlijk erg zonde. Daarentegen blijft het plezier voorop staan en hopen we op een aantal versterkingen in het komende seizoen.”

De doelpunten van de Leimuidenaren kwamen op naam van Wesley Waasdorp en Niels Castenmiller (2). De ploeg van Kees de Roode heeft de derde plaats stevig in handen, maar is al lang en breed geen titelkandidaat meer. ASC heeft als nummer tien vier punten voorsprong op Warmunda en Leidsche Boys, maar moet nog steeds oppassen om niet als laatste te eindigen. De achterstand op GOL Sport, nummer vier, is echter ook maar vier punten. Hoe bizar kan een seizoen verlopen?