zondag, mei 26, 2024
HomeDerde klasseASCTrainer Raymond Noordam (ASC): ,,Soms leek het of ze stonden te slapen"

Trainer Raymond Noordam (ASC): ,,Soms leek het of ze stonden te slapen”

-

ts-asc(Zondag, 4A)- Raymond Noordam, de oefenmeester van Ajax Sportman Combinatie, was zaterdag na afloop van het eerder vanwege de beroerde weersomstandigheden gestaakte duel tegen Kickers ’69 bepaald ‘not amused’. Zijn ploeg verloor met  4-1. De nederlaag wijt de trainer aan onachtzaamheid, met name bij de tweede en derde treffer van de ploeg uit Leimuiden.

 

De roodzwarten begonnen met een 0-1 voorsprong aan de wedstrijd, die vanaf de gestaakte minuut 32 begon. In het kleine kwartier voor de thee ging het echter al mis en lag de gelijkmaker al in de touwen. Nog geen man overboord zou je denken, maar in de tweede helft raakte het roodzwarte vlaggenschip volkomen uit koers. De bemanning was niet bij de les. ,,Het ontbrak bij de jongens aan inzet en soms leek het wel of ze stonden te slapen”, verzucht Noordam, die vroeger tijdens zijn actieve voetbalcarrière altijd met een andere – oftewel de juiste – mentaliteit de grasmat betrad.

 

,,Je ziet in het veld aan beide zijden enkele dertigplussers die alles nog willen geven. Bij de jongeren is deze mentaliteit helaas ver te zoeken”, is de visie van een teleurgestelde trainer. ,,Soms lijkt het wel of voetballen voor sommigen bijzaak is. Waarom trainen ze dan twee keer in de week?”, vraagt Noordam zich terecht af. ,,Tijdens de wedstrijd van afgelopen zaterdag was bij sommigen de inzet ver te zoeken.” Hiermee is de oorzaak van de nederlaag merendeels verklaard.

 

Noordam blikt en passant terug op de goede seizoenstart. ,,Toen leefden we eigenlijk een beetje boven onze stand en hadden we een goed team. Maar als er in de loop van het seizoen jongens om diverse redenen afvallen, gaat het bergafwaarts. Jammer, maar dat is nu eenmaal zo bij ASC, het is en blijft een bijzondere club”, weet ook de trainer uit ervaring. Voor de ploeg van Kees de Roode waren Gino van der Voort voor rust en Niels Castenmiller, Roel Vernooy en weer Van der Voort trefzeker.

 

Niet alleen zaterdag, ook op Tweede Paasdag moest de trainer aan de bak. Bernardus was de volgende opponent. Tijd dus om de mislukte aanloop naar het paasweekend nog enigszins recht te zetten, hetgeen ook lukte: het team revancheerde zich voor de slechte prestatie van zaterdag door het bezoekende Bernardus met 2-1 te verslaan. ,,Een verschil van dag en nacht. We kunnen echt wel iets, maar dat laten we af en toe van geen kant zien. Jammer, want we hoeven voor het gros van de ploegen niet onder te doen.”

 

Bernardus werd geklopt door doelpunten van Jonatahn Dul en Ralph van Zandwijk. Dul was anderzijds nog wel verantwoordelijk voor een strafschop, die door Ludo van den Berg werd binnengewerkt. De ploeg uit Hazerswoude eindigde met tien man vanwege een rode kaart. ASC heeft nu 22 punten, terwijl de oranjewitten er eentje meer hebben in deze onvoorspelbare vierde klasse.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read