golsport(Zondag, 4A)- Met GOL Sport kan het alle kanten op. Dan zit de trainer met de handen in het haar na een onbegrijpelijke uitglijder of in elk geval onnodig puntverlies, dan blijkt weer hoeveel voetbal er in de ploeg zit. Tegen de gedoodverfde kampioen SEP zat er een overwinning in, maar Sport en Plezier kwam in Leiden deels met de schrik vrij (1-1).

 

De twee doelpunten vielen vroeg in de wedstrijd, aldus een toch wel teleurgestelde Mohamed Achahbar. De aanvaller van voorheen FC Boshuizen zag teamgenoot Khalid Oulgout de score openen na geklungel in de defensie bij de koploper. Niet veel later was het alweer gelijk en daar bleef het uiteindelijk bij ondanks een ‘sloot’ aan kansen.

 

,,En die kansen waren met name voor ons. Wij konden goed druk zetten en daar had SEP veel moeite mee. Van die kansen moeten er zeker een paar in. Dan ga je makkelijker voetballen en dan hadden we zomaar voor de tweede keer kunnen winnen van de nummer 1. Dat zegt wel iets over onze mogelijkheden in deze competitie. Zij hebben er pas twee verloren, maar eigenlijk hadden dat er nu drie kunnen en moeten zijn. Doordat we veel kansen misten, ontstond er veel irritatie aan onze kant. Om die reden werd het er gaandeweg niet beter op. We pakten ook de nodige gele kaarten en dat is allemaal niet nodig.”

 

Achahbar was weinig onder de indruk van de tegenstander. ,,Zij hanteerden vaak de lange bal en proberen met fysiek spel wat te forceren. Onze ploeg heeft op technisch vlak veel meer in huis eigenlijk. Maar ja, het gaat om de doelpunten en daarvan hebben wij er niet één meer kunnen maken dan SEP. Dat is het verhaal.”

 

De doelpuntenmaker bleef zelf droog staan, maar bleef het snot voor de ogen werken. ,,Dat doe ik altijd. Ik kan niet anders. Van de eerste tot en met de laatste minuut. Het is jammer te moeten constateren dat we niet allemaal meer motivatie kunnen opbrengen. Daar ligt een groot probleem bij ons. Individueel gezien mankeert er weinig aan, maar SEP is veel meer een ploeg. Gezien de stand op de ranglijst kom je daar dus veel verder mee. Ik wanhoop niet hoor, nee want ik ben een positief ingesteld persoon. Als GOL Sport meer als team gaat spelen, komt het dit seizoen nog wel goed met ons. De frustraties moeten eruit. Op een zeker moment scoren we wel makkelijker en dan gaat het beslist beter lopen. De koppies hangen nu veel te snel.”

 

De groenwitten moeten nog zeven wedstrijden afwerken, waarvan niet minder dan vijf op vreemde bodem. GOL Sport heeft net als de helft (!!) van de ploegen negentien punten, maar kwam wel een keer minder in actie dan Altior, FC Rijnland, Roodenburg en ASC.