ts-rijnland(Zondag, 4A)- Ondanks een matig begin van het seizoen is Ronald Mink, trainer van FC Rijnland, opvallend optimistisch over de kansen en vooral de doelstelling van zijn team. De Leidenaren bezetten in de zondag vierde klasse A de negende positie met een tegenvallend puntenaantal van twaalf uit elf wedstrijden. Volgens Mink is het duidelijk waar het aan schort bij Rijnland: het afmaken van de in grote getale gecreëerde kansen. ,,Met het voetbal zelf gaat het prima”, stelt de hoofdtrainer.

 

,,De eerste seizoenshelft viel zeker tegen qua punten”, vertelt Mink. ,,We hebben erg veel pech gehad en dat is natuurlijk jammer. De hele vereniging had er meer van verwacht. Gelukkig hebben we het jaar goed afgesloten met een prima overwinning. Daar putten we absoluut vertrouwen uit. We hebben een hoop nieuwe jongens moeten inpassen en ik hoop dat dat nu gelukt is.”

 

,,Toch hebben we ook zeker niet altijd ons beste spel laten zien. Bijvoorbeeld de eerste helft tegen SEP, toen stond het totaal niet goed. Ook tegen GOL Sport thuis ging het natuurlijk niet goed. Aan de andere kant speelden we wel zeer goed voetbal tegen bijvoorbeeld Altior, voornamelijk in de eerste zeventig minuten. Daarnaast mocht de tweede helft tegen Leidsche Boys er ook wezen, het was alleen jammer dat hun keeper de dag van z’n leven had. We hadden er in één helft zomaar negen kunnen maken.”

 

Een simpele rekensom leert Mink dat Rijnland veel te laag staat in verhouding met het vertoonde spel. ,,We hadden zeker acht punten meer moeten hebben. In die wedstrijd tegen Leidsche Boys, maar ook tegen ASC uit en Bernardus thuis, kregen we eigenlijk te weinig. Dan had je zo acht à negen punten meer gehad en sta je derde. De doelstelling blijft nacompetitie halen of in elk geval meedoen om de bovenste plaatsen. We willen sowieso bij de eerste drie eindigen. Dat is mogelijk, want in deze klasse kan iedereen van elkaar winnen. We moeten alleen leren dat we af en toe onze mouwen moeten opstropen.”

 

Om deze doelstelling te bereiken ziet Mink nog aardig wat verbeterpunten. ,,We hebben een paar dingetjes omgezet en dat lijkt te werken. Kijk, onze keeper is gestopt maar daar krijgen we dan wel weer Jeffrey Smeele voor in de plaats. Je ziet nu ook dat het plezier weer wat meer terugkomt bij die jongens. In de laatste twee wedstrijden tegen Bernardus en ASC ging het prima en dat schept het nodige vertrouwen voor de tweede seizoenshelft. Als je twee wedstrijden op rij wint, vind je zo weer de aansluiting met de rest van de ploegen.”

 

Over zijn eigen toekomst is Mink vrij duidelijk. Dit is het tweede jaar van zijn dienstverband bij de club uit de Mors, maar de trainer geeft aan nog een jaar door te willen gaan. ,,Ik weet nog niet wat de plannen zijn tussen de club en mij, we hebben nog niet met elkaar gesproken. Ik verwacht dat dit in de komende weken wel zal gebeuren. In principe zou ik nog een jaartje door willen gaan. Daarmee zeg ik niet dat ik daarna weg wil, want ik bekijk het altijd per jaar. Een jaartje is prima, ik denk dat de staf en het bestuur er wel uit zullen komen.”

 

Al met al is de trainer ondanks de lage notering dus niet ontevreden. ,,Dat komt vooral omdat we wisten dat er veel moest gebeuren. We hebben veel nieuwe jongens die echt een verbetering zijn voor Rijnland, maar daardoor moesten we bijvoorbeeld wel jongens die al jaren bij de club spelen ernaast zetten. Dat inpassen heeft dus tijd nodig. Na de wedstrijd tegen GOL Sport waren er enige twijfels over de continuïteit van de staf, maar het bestuur en de staf gaven aan graag met elkaar door te willen gaan. Daar spreekt vertrouwen uit en dat was uiteindelijk zeer positief. Daarna ging het meteen een stuk beter. We hebben nog steeds een beetje pech, maar als het bij jongens zoals bijvoorbeeld Boudewijn Kamphues eenmaal gaat lopen en hij gaat scoren, dan komt het dit seizoen wel weer goed met FC Rijnland.”