ts-vvleiden2(Zaterdag,4A)- VV Leiden moest zaterdag op pad richting Oude Wetering om de driepunter binnen te halen tegen SVOW. Voorafgaand aan dit duel hadden de Leidenaars twee punten meer dan de opponent. Na afloop waren het er vijf, want de ploeg van Maurice Jansen won afgetekend met 0-6 van de plaatselijke Sportvereniging.

 

VV Leiden kwam goed uit de startblokken en kwam dan ook snel op 0-1 via de aalvlugge Brahim Lakhal. De aanvallende middenvelder speelde keeper Richard Lamers uit en werkte de bal in tweede instantie tegen de touwen. De doelman van SVOW eiste vervolgens de hoofdrol op, in negatieve zin welteverstaan. Het was wederom Lakhal die door doelman Lamers buiten de zestien werd gevloerd en zo kon scheidsrechter Yakoub niets anders doen dan de rode kaart trekken.

 

Zo moest SVOW na een klein halfuurtje met tien man verder en kon VV Leiden de trekker meerdere keren gaan overhalen. VV Leiden, voor dat moment al de betere ploeg, zorgde tegen tien man voor nog drie goals voor het rustsignaal. De 0-2 kwam op naam van de altijd snelle Erik Bakker. Samen met Van der Tuin liep hij op de vervangende doelman af en rondde beheerst zelf af.

 

Peter van der Tuin resultaatDe 0-3 kwam op naam van Peter van der Tuin (foto). De spits kreeg een goede voorzet vanaf de flank via Lakhal en draaide goed weg, waarna hij met buitenkant links netjes afrondde. Daarna was het weer de beurt aan Bakker: 0-4. Zo was het een eerste helft met veel kansen voor VV Leiden en hadden de Leidenaren eigenlijk met een nog hogere score aan de thee gemoeten.

 

De tweede helft toonde een niet veel ander beeld. Ook nu verzuimden de bezoekers weer meer de troos te treffen. Er werd nog wel gescoord. Lakhal gaf Bakker de gelegenheid om zijn derde doelpunt van de middag te maken. Kort daarop leek ook nummer vier in de maak. Bakker maakte een goede actie op snelheid, maar kwam door krampverschijnselen niet meer tot een goed schot. De alerte Roland Middelkoop wist hier wel raad mee en legde nummer zes van de middag binnen. 

 

Zo werd het een zeer gemakkelijke middag voor Leiden tegen de tien man van SVOW. Saillant detail, de bezoekers eindigden ook met tien man met nog zo’n kwartiertje op de klok. Trainer Maurice Jansen had al drie keer gewisseld toen de ingevallen Vincent van Rooijen het veld moest verlaten met een hamstringblessure.

 

Aanvaller Van der Tuin had graag meer goals gezien. ,,Vandaag was dé dag om dubbele cijfers op het scorebord neer te zetten. Helaas speelden we bij vlagen teveel voor onszelf. Dat moet eruit: niet teveel gaan lopen met de bal en het zelf willen doen. Wat je vandaag ook zag, is dat er veel jongens kramp kregen. Dat is in mijn ogen onnodig.”

 

Van der Tuin is verder duidelijk in zijn mening. ,,Eigenlijk staan wij veel te laag. We hebben best een aardige ploeg die nog ver kan komen. Wie weet pakken we nog wel een periodetitel. Willen we echt meedoen om de bovenste plaatsen, dan hebben we eigenlijk een paar jongens nodig met ervaring. Jongens die de slimmigheid hebben om wedstrijden te kunnen beslissen. Dat zie je bijvoorbeeld wel bij Leidsche Boys met De Cler en Bezzai. Wij komen ook vaak (onnodig) met 1-0 achter en lopen dan weer achter de feiten aan.”

 

Volgende week moet VV Leiden het opnemen tegen het Wassenaarse Blauw Zwart, dat samen met Leiden op een zesde plaats staat. Goed nieuws is dat Rian Rosier vanaf maandag weer op het trainingsveld zal staan. Van der Tuin:,, Rosier is een belangrijke speler voor ons en wij zijn blij dat hij weer minuten gaat maken.”

 

Remco Mentink