HomeVoetbalnieuws-leidenVierde nederlaag op rij voor Hazerswoudse Boys

Vierde nederlaag op rij voor Hazerswoudse Boys

-

ts-Hazerwoudseboys(Zaterdag, 4B)- Het zwaar gehavende elftal van trainer Edwin Kluivers gaf in een winderig Lekkerkerk veel kansen weg maar creëerde er zelf ook voldoende. Bij vele toeschouwers leefde dan ook het gevoel dat een gelijkspel eerlijker was geweest. Desalniettemin leed de Boys hun vierde nederlaag (2-1) op rij en gaat dit seizoen als een nachtkaars uit.

Hazerswoudse Boys startte met een zeer gemankeerde opstelling want de verdedigers Mark de Ruiter, Nick Verhagen, Robin de Ruiter, Koen Plaisier, Hessel de Gelder en Raymond Platteel waren allen afwezig. Tel daar de afwezigheid van Wesley van de Voort bij op en je kunt spreken van een zeer gemankeerd elftal. Doordat Bart Sol in onmin is geraakt bij de hoofdtrainer kreeg nu Ruud Plaisier de kans om zijn debuut te maken in het eerste.

De openingsfase was duidelijk voor Hazerswoudse Boys want nadat Thijs van Wetten al een kans had gemist was het Leo de Ruiter die na een mooie actie van Victor Helmus wel beheerst afrondde  (0-1). De Boys hadden weer hun snelle voorsprong te pakken. Na deze sterke openingsfase herpakte Lekkerkerk zich en na 20 minuten was het verdiend raak. Na een aanval over rechts waar Fons van Nierop te slap ingreep werd de bal goed voorgegeven en resoluut binnengeschoten door de spits van Lekkerkerk (1-1). Lekkerkerk bleef het initiatief houden en na een half uur sneden zij soepel door de Hazerswoudse verdediging, maar Joren van  Dijk had een hele knappe redding in huis op het snoeiharde schot van dichtbij.

Even later verkeek de doorgaans betrouwbare sluitpost van de Boys zich bij een corner van Lekkerkerk. Deze werd, mede gedragen door de wind, in één keer binnengeschoten (2-1). Snel na deze tegenslag kreeg de thuisploeg nog een grote kans want na slecht uitverdedigen van de Boys- achterhoede kreeg één van de voorwaartsen van Lekkerkerk een schietkans van de rand van het strafschopgebied, maar Joren van Dijk wist dit schot vakkundig te keren. In de laatste fase van de eerste helft herpakten de Boys zich knap want na een sterke actie van Thijs van Wetten die in het zijnet belandde en een steekbal van diezelfde van Wetten op Leo de Ruiter die de bal met buitenkant rechts niet goed raakte om de keeper te verschalken en een goede lage voorzet van Leo de Ruiter waar Victor Helmus net niet bij kon, heerste bij de Boys het gevoel dat hier zeker niet verloren hoefde te worden.

Na de rust kreeg de gastheer vier opgelegde kansen, maar door goed keeperswerk van Joren van Dijk en één afgekeurde goal en door slecht afronden van de spitsen van Lekkerkerk bleef de achterstand op wonderbaarlijke wijze beperkt tot één doelpunt. Na deze hele slechte periode van 20 minuten van de Hazerswoudse Boys kregen de zwartwitten weer wat grip op de wedstrijd want na een aanval over veel schijven was het Victor Helmus die van dichtbij overschoot. Vlak daarna vond er een ware scrimmage plaats voor het doel van Lekkerkerk maar op miraculeuze wijze ging de bal die drie keer van dicht bij ingeschoten werd er niet in.

De Boys bleef het laatste kwartier druk houden op de defensie van Lekkerkerk maar grote kansen kwamen er niet meer. De grootste was zelfs nog voor de thuisploeg.Na ongelukkig verdedigen van Arnold Voets kwam er een Lekkerkerkse aanvaller alleen op Joren van Dijk af; de Hazerswoudse doelman redde goed maar was kansloos bij de rebound maar via de paal en de meegelopen Arnold Voets ging deze er niet in. Kort hierna floot scheidsrechter Lochtenberg af en leed de Boys zijn vierde nederlaag op rij tegen een ploeg die lager op de ranglijst staat. Volgende week zal er thuis worden aangetreden tegen Zestienhoven, waar tegen uit met 3-2 werd verloren.

Opstelling: Joren van Dijk, Fons van Nierop (Redney van Vliet), Patrick Wassing, Bart de Kort, Ruud Plaisier, Jeffrey Kastelein, Arnold Voets, Roy van Leeuwen, Leo de Ruiter, Thijs van Wetten en Victor Helmus.