vrijdag, februari 23, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgChristiaan Laan is een echte clubman: ,,Meerburg is mijn cluppie”

Christiaan Laan is een echte clubman: ,,Meerburg is mijn cluppie”

-

ts-meerburgHij degradeerde vorig seizoen met Meerburg vanuit de tweede klasse. Binnen de club is ‘het verdriet’ wel verwerkt, maar bij Christiaan Laan (24) sluimert het nog na. ,,Het geeft een tegenstrijdig gevoel. Als speler had ik nog graag in de tweede klasse gevoetbald maar van de andere kant zijn er in het nieuwe seizoen meer ‘boerenderby’s’. “ Hiermee bedoelt hij te zeggen dat er meer streekderby’s  op de wedstrijdkalender prijken en dat heeft natuurlijk ook wel een bepaalde charme, zeker voor de club.

 

Dé derby

De ultieme derby is natuurlijk de intergemeentelijke strijd met de ‘dorpers uit Zoeterwoude en de Rijndijkers’. Duels waar zo’n achthonderd tot duizend man op af komen. Laan herinnert zich nog een onderlinge tweestrijd in de mist van enkele jaren geleden toen er ondanks het weer de lijnen druk bevolkt waren. ,,En dat heb je natuurlijk niet tegen Haagsche clubs”, weet hij uit ervaring.

 

Ambities

Heeft Meerburg ambities voor een snelle terugkeer naar de tweede klasse? Uiteraard heeft elke vereniging dit sportieve element op haar verlanglijstje staan. Maar Christiaan – tevens jeugdtrainer bij de witzwarten – heeft het met name over zijn eigen ambities. De tijdelijke spits die liever op zijn favoriete stekkie als centrale verdediger opereert, heeft zijn eigen ambities om hogerop te gaan voetballen al min of meer opgegeven. ,,Meerburg is mijn cluppie”, klinkt het overtuigend. Meerburg waarmee het met het vlaggenschip in de openingswedstrijd van het seizoen met 1-0 (doelpunt Thijs van Wetten, ex- Hazerswoudse Boys) tegen DOSR goede zaken deed, al liepen de zaken niet op rolletjes. ,,Ons spel was minder. Vorig seizoen stond de organisatie beter, ik vond het nu wat minder. Het is nog een verbeterpunt”, is de mening van de Meerburgman pur sang die vanaf zijn prille jeugd in alle selectieteams speelde.

 

Favorieten?

Is de tegenstander van aanstaande zondag, MMO, een van de favorieten voor de titel? Het team uit ‘de Heerlijkheid Hoogmade’ draaide vorige jaar immers mee in de subtop. Laan: ,,Ik denk eerder aan Den Hoorn en Full Speed als grootste kanshebbers voor de titel.” Over de prognose van zijn ‘eigen cluppie’: ,,Misschien zijn wij een gevaarlijke outsider, wie weet?” Hij zegt het met een knipoog naar boven of een tussentijds prijsje in de vorm van een periodetitel. Maar tegen MMO, ‘een gevaarlijke ploeg’, ziet Christiaan toch wel kansen. ,,Ik denk dat wij individueel maar ook als team beter zijn” analyseert hij de huidige situatie. Zal het team van de nieuwe trainer Nico van der Salm (‘goed in de oefenstof, en zich richtend op het groepsproces’) in ‘ De Heerlijkheid’ ook het zoet der overwinning mogen proeven? Zijn team zal wederom een proeve van bekwaamheid af moeten leggen. Christiaan is er in ieder geval klaar voor.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read