vrijdag, februari 23, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgGidion Loos (Meerburg): ,,Niet te ver vooruitkijken, deze lijn doortrekken”

Gidion Loos (Meerburg): ,,Niet te ver vooruitkijken, deze lijn doortrekken”

-

ts-meerburg(Zondag,3A)- Meerburg sleepte de punten uit het vuur bij en in Stompwijk. De ploeg van Nico van der Salm won met 1-2, na een uitstekende eerste helft en een meer ‘toevallige’ tweede rondgang. De van Hazerswoudse Boys overgekomen Thijs van Wetten was verantwoordelijk voor beide Zoeterwoudse doelpunten. Meerburg passeerde de opponent van zondag en bevindt zich in de subtop.

 

De tweevoudig doelpuntenmaker was op zondagavond in geen velden of wegen te bekennen, maar Gidion Loos kon zijn zegje wel doen over de gewonnen wedstrijd van zijn ploeg.  ,,Dit was denk ik onze beste wedstrijd, ja. Het is alleen jammer dat we onszelf niet beloond hebben voor rust. Met 0-2 of 0-3 had Stompwijk’92 niets te zeggen gehad. Door de magere marge kon het nog alle kanten op en uiteindelijk hebben we met wat mazzel de zaak vlot kunnen trekken.”

 

Loos speelde pas na SJZ thuis mee in de hoofdmacht, omdat hij voor die tijd werkverplichtingen had in het buitenland. ,,Daarom kan ik niet zo goed beoordelen hoe het aan het begin verliep. Wel begreep ik dat we zoekende waren, maar ondertussen hebben we het volgens mij aardig op de rit. Bij ons valt op dat we vrij moeizaam scoren, maar ook dat we niet al teveel goals weggeven. Over de gehele wedstrijd heeft Stompwijk niet erg veel kansen gehad. Enkel kwamen we in de tweede helft goed weg met twee ballen op de lat. Gaan die erin dan loopt het anders, maar ik denk vooral dat wij het gewoon eerder hadden moeten beslissen. Na onze 1-2 zijn zij in elk geval niet echt meer gevaarlijk geweest en uiteindelijk, alles optellend en aftrekkend, is dit een terechte overwinning geworden.”

 

Loos, gisteren centraal achterin geposteerd,  kijkt niet naar de stand in dit stadium. ,,Nee, laten we nu eerst maar eens deze lijn doortrekken. Daarna zien we wel verder. Volgende week spelen we tegen FC Lisse. Dat is weer een graadmeter om te zien waar we staan. In mijn ogen is het allemaal niet zo lastig. Alles valt en staat met het benutten van kansen. En af en toe moet je verder wat geluk hebben, zoals wij nu in de tweede helft. Stompwijk is op zich geen kampioensploeg, maar ze beschikken wel over handige buitenspelers. Die hebben we behoorlijk kunnen elimineren. Het was verder niet onvoordelig dat Rick Luiten bij hun snel moest worden gewisseld.”

 

Loos is een Meerburger, maar was ook even weg uit Zoeterwoude. ,,Dat klopt. Ik heb een jaartje bij ’s-Gravenzande gespeeld. Daar was Paul van der Zwaan toen trainer. Hij had ook Mark van Diemen en Joeri van der Voort benaderd destijds. Ik wilde wel eens zien of ik ook dat niveau aan zou kunnen. Ik vond het echter een pittige belasting om vier keer per week heen en weer te rijden, ook al vanwege mijn werk. Daarna heb ik twee jaar bij RCL gevoetbald en nu ben ik dus terug op de plek waar het voor mij begon. Wat mij betreft is het ook prima zo, hoewel je het nooit helemaal weet in de voetballerij. Hier voel ik mij in elk geval wel het meest thuis, want al mijn vrienden spelen hier.”

 

Van Wetten scoorde na een half uur spelen in de eerste helft, waarna Rob de Jong kort na rust weer evenwicht bracht. De bij Hazerwoudse Boys al veel scorende Van Wetten zorgde twintig minuten voor tijd voor de 1-2 en daardoor heeft Meerburg nu elf punten op de teller staan uit zes wedstrijden. Bij de brigade van Van der Salm viel routinier Jelle Korbee overigens in. De veelzijdige speler was niet geheel okselfris.

 

Opstelling Meerburg: Van Polanen, Verboon, Loos, Brandsma, Candido, Moerman, Laan, Van Vuren, Paap, Van Wetten, Van der Voort.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read