donderdag, juni 13, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgRoy Elligens (V’97) en Erik Candido (Meerburg) ‘claimen’ de winst

Roy Elligens (V’97) en Erik Candido (Meerburg) ‘claimen’ de winst

-

header interview vd week(Zondag, 2C)- Komende zaterdag wordt op Adegeest de enige streekderby in 2C gespeeld. Voorschoten’97 ontvangt Meerburg. Eerder was dat andersom en won de ploeg van Mo Bougrine met 0-1 aan de Rijndijk. Niels van den Berg tekende halverwege de eerste helft voor het enige doelpunt. Met Erik Candido en Roy Elligens keek onze redactie alvast uit naar het Paasweekeinde, waarin op maandag ook nog GDA-Meerburg en Voorschoten-Nieuwkoop gespeeld gaan worden.

 

Vorig seizoen kwamen beide ploegen nog uit in de derde klasse. Voorschoten’97 loodste de titel binnen en Meerburg promoveerde via de achterdeur. Voor beide clubs zou het een pittig seizoen worden, waarbij de vlag uit zou gaan bij lijfsbehoud. In de eerste maanden kregen de beide ploegen te maken met de wetten van de tweede klasse. Inmiddels is het ‘babyvet’ verdwenen en geven recentelijke resultaten alle reden om te denken aan een vreugdevolle afloop. Zo won Voorschoten’97 van koploper GONA en was Meerburg te sterk voor Wilhelmus. Na de winterstop is de gastheer van zaterdag nog wel instabiel, maar Meerburg vergaarde al dertien punten in 2013. Dat zijn er vier meer dan de Voorschotenaren. De groengelen hadden echter rond de feestdagen een voorsprong van vijf punten op de formatie van Nico van der Salm. Het belang van de onderlinge confrontatie is groot. Op zich het vertrouwen ook, maar daar kleven wel de nodige ‘maren’ aan.

 

Hoe is het met de derbysfeer?

 

Elligens: ,,Voor mij is het niet anders dan andere wedstrijden. We spelen nu allemaal finales zoals dat heet. Wel denk ik dat we dit als een zespunten wedstrijd mogen zien. We zijn directe concurrenten van elkaar. Als we winnen dan kunnen we maandag meer onbevangen spelen tegen Nieuwkoop. Daar zijn bonuspunten te halen, tegen Meerburg zal het gewoonweg moeten gebeuren. Met vier punten in twee duels zouden we een eind opschieten.”

 

Candido: ,,In deze competitie is het een belangrijke pot, maar voor ons is enkel de derby met SJZ er eentje om maanden naar uit te kijken. Bernardus kan ook nog, maar dat verschil is op dit moment te groot. Het mag duidelijk zijn dat wij met vier of vijf ploegen strijden voor lijfsbehoud en in dat kader is Voorschoten’97 uit vanzelfsprekend wel van groot belang.”

 

Even terug naar de eerste wedstrijd. Hoe verliep dat in jullie beleving?

 

Elligens: ,,Zij zakten in en lieten ons het spel maken. We kwamen op 0-1 en speelden daarna een relatief eenvoudige wedstrijd. Afgelopen zondag hebben we gespeeld vanuit een gesloten verdediging en dat pakte prima uit. Ik gok dus op een andere wedstrijd als daar. Maar dat wordt het sowieso wel, want Meerburg doet het uitstekend na de winterstop en won al vier keer. Je mag ons best een ‘raar ploegje’ noemen. We zijn niet te peilen met de meest uiteenlopende uitslagen. Op de een of andere manier faalt het collectief af en toe en dan zijn we kwetsbaar. Daarin valt voor ons nog veel winst te boeken. Dit seizoen nog, maar zeker ook volgend seizoen in het tweede jaar tweede klasse.”

 

Candido: ,,Ach, dat is al zo lang geleden en doet wat mij betreft ook niet ter zake. Meerburg is sindsdien gegroeid in de competitie en dat is ook van kracht voor Voorschoten’97. Het resultaat van toen is niet meer relevant. Het gaat om nu en nu is dat we een zwaar weekend in gaan met twee wedstrijden in drie dagen, maar dat we goede zaken kunnen doen.”

 

Waarom blijft jullie ploeg behouden voor de tweede klasse?

 

Elligens: ,,Omdat we op zich een prima selectie hebben. Een prima mix tussen jong en oud. In principe kunnen wij van alle tegenstanders winnen. Maar we hebben de voorbije maanden ook de nodige dalen bereikt en dat moet er absoluut uit. Vorige week hebben we een uitgebreid groepsgesprek gevoerd en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik denk nog steeds dat we uit moeten kunnen komen in de top zes.”

 

Candido: ,,Als we zo spelen als de laatste tijd dan moet het lukken om de nacompetitie te ontlopen. De tijd zal het leren. In deze competitie laten de uitslagen zich slecht voorspellen. Iedereen kan van iedereen winnen. Je verwacht toch niet dat Voorschoten’97 bijvoorbeeld wint van GONA? En Wilhelmus vloeren lag ook niet in de lijn der verwachting, maar de punten waren wel voor Meerburg. Daarom zegt het resterende programma mij ook weinig tot niets. Als wij strijd leveren en gedisciplineerd spelen heb ik sterk het idee dat het goed gaat komen. Ongeacht wie de tegenstander is.”

 

Bij Voorschoten’97 is rechtsback Robert Toret zaterdag geschorst, maar het goede nieuws is dat Ben Hogewoning binnenkort weer terug zal keren. Verder is iedereen fit. Bij Meerburg zijn er nog wat vraagtekens, maar beide spelers gaan ervan uit dat het goed komt, ongeacht de opstelling. Een voorspelling dan maar.

 

Elligens: ,,Ik zet in op 2-0. Ons team is er klaar voor. De trainer had wat tactische wisselingen doorgevoerd tegen GONA. Mede ook door hun absentie daarvoor. Als je dan ziet hoe gretig ze invallen dan geeft mij dat een prima gevoel voor komend weekend. We hebben één doel en na de zeperd tegen Schipluiden waar het faliekant mis ging, staan de neuzen weer dezelfde kant op.”

 

Candido: ,,Als wij het op kunnen brengen om weer met discipline te spelen dan geloof ik in een 1-2 overwinning. We hebben telkens kleine stappen gezet en werken ergens naar toe. Onze trainer, Nico van der Salm, heeft ons op en bepaalde manier laten voetballen en gaandeweg hebben we daar meer en meer invulling aan kunnen geven. De tweede klasse is voor ons vanaf het begin aanpoten geweest en het vergt elke wedstrijd scherpte en als Meerburg zijnde hebben we enkel kansen als we volle bak geven. In de voorgaande jaren kwamen we nog wel eens weg met een mindere wedstrijd, maar dat is nu over. Het zou prachtig zijn wanneer we ons kunnen handhaven. Twee jaar terug speelden we immers nog in de vierde klasse.”

 

Het duel in 2C vangt zaterdag om 17 uur aan, niet ver nadat de stofwolken zijn opgetrokken van de confrontatie tussen zaterdag 1 en FC Rijnvogels. De kans is groot dat de zwagers, Hein van Heek en Nico van der Salm, elkaars wedstrijd wel zullen bekijken. Genoeg ingrediënten voor een heerlijke middag op Adegeest.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read