vrijdag, februari 23, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgThijs van Wetten wil slagen bij Meerburg

Thijs van Wetten wil slagen bij Meerburg

-

ts-meerburg(Zondag,3A)- Er kwam zondag geen winnaar bij het treffen tussen Meerburg en FC Lisse (2-2). Beide ploegen profiteerden daarmee slechts deels van de uitglijder van lijstaanvoerder Den Hoorn. De gasten leken kort voor tijd de beslissing te forceren, maar Meerburg liet het alsnog niet zo ver komen. Thijs van Wetten, vorig seizoen nog actief bij Hazerswoudse Boys, vond het jammer dat de wedstrijd grotendeels werd bepaald door de straffe wind aan de Zoeterwoudse Rijndijk.

 

,,Eigenlijk was het niet te doen. Ons complex ligt nogal open en bloot en de wind had vrij spel. Dan kan een wedstrijd vaak alle kanten op en dat is jammer, want deze ploegen kunnen er anders een veel leukere wedstrijd van maken. Nu kon FC Lisse voor rust profiteren en wij maakten in de tweede helft meer gebruik van de omstandigheden.”

 

Voor de pauze was de formatie van Laurens van der Voort op voorsprong gekomen via Joey Beelen. Kort na rust zette Jelle Korbee zijn handtekening onder de 1-1. Vervolgens kon het duel alle kanten op, maar leek Meerburg met lege handen achter te blijven na een treffer, in de ogen van menigeen vooraf gegaan door een handsbal, van de veel scorende Patrick Schaap. De thuisploeg zette echter nog een keer aan en Christiaan Laan zorgde ervoor dat er door beide ploegen een punt kon worden opgehaald.

 

Ondanks de lastige omstandigheden had Van Wetten wel kunnen zien dat FC  Lisse niet voor niets tweede staat. ,,Absoluut één van de betere tegenstanders tot nu toe. Het is een jonge ploeg en er zit veel voetbal in. Die intentie hadden ze nu ook, enkel was het simpelweg niet mogelijk. En dat geldt ook voor Meerburg. Het is jammer dat we niet het spel hebben kunnen spelen dat we tegen Stompwijk recent in huis hadden . Daar kon je al zien dat het steeds beter met ons gaat. Helaas lukte het nu dus minder en ik moet zeggen dat ik zelf ook mijn dag niet had.”

 

Thijs van Wetten Meerburg resultaatDat neemt niet weg dat Van Wetten (foto)), vorig seizoen aan de lopende band scorend in de vierde klasse, blij is met zijn keuze om een stapje hogerop te gaan voetballen. ,,Het was geen eenvoudige beslissing, want mijn vrienden spelen bij de Boys. Aan de andere kant hoorde ik dikwijls om me heen dat ik het moest gaan proberen. Vooral mijn toenmalige trainer, Ed Kluivers, heeft me regelmatig gezegd dat ik onder mijn niveau speelde. Hij wilde het enkel niet te hard roepen, omdat het voor Hazerswoudse Boys een aderlating zou zijn als ik zou vertrekken. Nu pakt het goed uit, want mijn neefje Jordi speelt nu daar op mijn plek en hij doet het uitstekend. En ik voel me hier nu als een vis in het water en ik wil me graag verder verbeteren. Meerburg is inderdaad wel wat stappen vooruit ten opzichte van de Boys. Toch kom ik daar op zaterdag nog graag en ze doen het prima en dat vind ik erg leuk voor ze.”

 

Vanzelfsprekend moest Van Wetten het badwater voelen aan de Rijndijk, maar van meet af aan kreeg hij het vertrouwen van trainer Nico van der Salm en zo kon hij als spits al vier keer scoren voor de huidige subtopper in de derde klasse. ,,Eigenlijk had ik er zelf nooit zo over nagedacht om te vertrekken uit Hazerswoude. Mijn omgeving heeft er dus voor gezorgd, maar achteraf kan ik niet anders zeggen dan dat ik het prima naar mijn zin heb. Ook hier wil ik graag scoren, maar in eerste instantie wil ik een belangrijke teamspeler zijn.”

 

Meerburg verkleinde de achterstand naar vier punten ten opzichte van Den Hoorn. ,,Verrassend dat zij verloren en jammer dat we zelf niet hebben gewonnen. Maar er zijn met Meerburg zeker mogelijkhden. Het veld zit nog dicht bij elkaar. In elk geval zal FC Lisse ook wel bovenin blijven meedraaien. We gaan het zien. Mijn toekomst? ,,Laat ik eerst hier maar slagen. Daarna zien we wel verder.”

 

Hennie Kanbier

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read