oegstgeest(Zaterdag, 3A)- Oegstgeest trainer Rob van den Wijngaard tekende onlangs bij en betitelde het huidige seizoen als een investeringsjaar voor het relatief jeugdige Oegstgeest. Toch wil de ploeg vanzelfsprekend zo hoog mogelijk eindigen en er wordt er na de resultaten van j.l. zaterdag dichter naar de top drie gekropen.

 

De eerste wedstrijd na de winterstop moest er worden afgereisd naar Den Haag om het daar op te nemen tegen laagvlieger Haagse Hout. Het is algemeen bekend dat degradatiekandidaten hun huid duur verkopen naarmate de competitie vordert, dus de tweestrijd was op voorhand allerminst gemakkelijk te noemen. Vlak voor de winterstop won Oegstgeest namelijk maar ternauwernood van nummer laatst Ariston ’80.

 

Al aan het begin van de wedstrijd was het wedstrijdbeeld duidelijk: het was Oegstgeest dat het spel maakte en de thuisploeg trok zichzelf terug op eigen helft. Haagse Hout was van plan zo min mogelijk weg te geven en vanuit een goede organisatie trachtte het gevaarlijk te worden via de counter. Dit strijdplan leek redelijk goed te werken, want er werden een aantal prima kansen gecreëerd. Ook Oegstgeest kreeg goede mogelijkheden, maar beide goalies wisten hun doel nog schoon te houden.

 

Het was uiteindelijk Oegstgeest dat aan de leiding kwam. Na een goede actie en voorzet van Geert-Jan Jonk was het goaltjesdief Stefan Schriek die de bezoekers liet juichen. De gewenste voorsprong was een feit, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Het spelbeeld veranderde wel na de openingstreffer. Haagse Hout schoof meer mensen door naar voren en gaf hierdoor achterin ook veel ruimte weg. Het was vervolgens Oegstgeest dat verreweg de meeste kansen kreeg. Uiteindelijk was het invaller Joeri Kampijon die, op aangeven van Joep Zenden, aan alle onzekerheid een einde maakte. Een uiterst nuttige overwinning voor de mannen van Van den Wijngaard.

 

vvo1 Haagse Hout-1-17 resultaat resultaatOegstgeest-verdediger Derk Hachmang bekende dat het zeker niet makkelijk was: ,,Haagse Hout bleek een taaie tegenstander. Ze hadden twee goede spelers op het middenveld lopen en wisten ook redelijk wat kansen te creëren. Frans Bakker keepte echter de wedstrijd van zijn leven en pakte werkelijk elke bal. Wij hebben daarentegen ook veel kansen gekregen. Zeker na de 0-1 kregen we kans op kans en uiteindelijk maakten we vijf minuten voor tijd de tweede treffer. Vanzelfsprekend ben ik blij met het behaalde resultaat.”

 

Over de mogelijkheden betreffende de rest van het seizoen toonde Hachmang zich optimistisch: ,,We moeten er gewoon voor zorgen dat we zoveel mogelijk punten halen en daardoor uiteindelijk nog nacompetitie kunnen spelen. Natuurlijk wordt het nog lastig, maar we hebben voldoende potentie. We hebben een jonge groep met veel talentvolle spelers. Volgens mij blijft de selectie ook volgend seizoen aardig intact en dat is een goed gegeven. Bovendien ben ik tevreden over de trainer en voor Oegstgeest is het een prima zaak dat hij ook komend seizoen aan het roer staat.”

vvo1 Haagse Hout-1-66 resultaat

Trainer van den Wijngaard noemde het een zakelijke overwinning, waarbij zijn ploeg veel geduld had en daarvoor beloond werd. Overigens verving de genoemde Bakker vaste doelman Thomas van der Steen die vakantie vierde. Danny Nonhebel was na maanden van afwezigheid vanwege een forse blessure weer terug op het middenveld.

 

 

 

Opstelling VVO: F.Bakker, Hachmang, Tetteroo, R.Bakker, Nonhebel, Van Heiningen, Schaddé van Dooren, Jonk, Dijkstra, Schriek, Den Hollander.

 

Tekst bij foto’s van Howard Misser: doelman Bakker redt maar weer eens voor Oegstgeest en Joeri Kampijon (14), maker van het tweede doelpunt, bedankt aangever Joep Zenden (13).