oegstgeest(Zaterdag,3A)- Eindelijk kon VV Oegstgeest weer eens lachend van het veld stappen. Bij BSC’68 werd met gering verschil (0-1) gewonnen en dus zette de ploeg van Rob van den Wijngaard een punt achter een matige reeks. Verdediger Ramon Bakker was terug van een blessure en was uiteraard blij met de overwinning. Hij zet echter niet zomaar en punt achter die matige reeks. ,,Zo geweldig was het niet wat we lieten zien bij BSC. Ik ben heel voorzichtig met een bewering dat het nu wel gaat lopen bij ons.”

 

Bakker raakte een week voor de competitiestart geblesseerd. Met de hulp van een fysiotherapeut en rust moest een ontsteking aan de knie verdwijnen en na vier wedstrijden toekijken kon hij in Benthuizen weer geposteerd worden naast Mark Metteroo in het centrum van de defensie.

 

,,Het gaat de goeie kant op, maar ik ben er nog niet helemaal. Ik heb er een weekje training opzitten en toen voelde ik mijn knie wel. Nu maar zien hoe ik over een paar dagen er voor sta. Het is prettig om er weer bij te horen in elk geval.”

 

Oegstgeest wil er als geheel ok graag bijhoren en dan niet bij de clubs die aan het einde van de rit moeten gaan uitmaken wie er een klasse lager moeten gaan spelen. De eerste overwinning geeft de burger moed, maar zoals gezegd is Bakker er nog niet van overtuigd dat het lek gevonden is. ,,Nee, want het loopt nog steeds niet. Er staat nog geen team en daar moeten we wel naar toe. Ik geloof zeker dat we eraan komen, maar op basis van de wedstrijd met BSC kan ik niet stellen dat we boven Jan zijn. Het was geen beste wedstrijd en met 0-1 hield het niet over. Zij misten nog een pingel ook. Ik heb heel lichtjes aan een shirt gehangen, maar volgens mij was het buiten de zestien. Vanzelfsprekend ben ik blij dat ze niet scoorden. Er was zeker opluchting bij ons. Vooral bij Teun (Guijt, red.). Hij hield een keer de nul en dat is hem gegund. We hebben hem al een paar keer laten staan dit seizoen.”

 

Roy Dijkstra werd de matchwinnaar, op aangeven van Remco Visser. De ervaren rot startte dit keer op de bank. Bij Oegstgeest kregen Gino Opdam, ook terug na een blessure, en Jelle van Aerle, normaliter speler van het tweede elftal, een basisplaats.

 

Ramon BakkerBakker (foto) vindt het moeilijk om de stroeve start handen en voeten te geven. ,,Als je niet speelt, is het toch lastiger om te beoordelen wat er verkeerd gaat. Ik heb in elk geval het idee gekregen tegen BSC dat we het moeilijk konden belopen. Dat had niet zo zeer met de tegenstander te maken, maar meer met de communicatie bij ons en het afstemmen van de linies. Op zich vind ik nog steeds dat we sterker en breder zijn geworden qua selectie, maar dat is nog niet terug te zien op het veld. Hopelijk geeft dit een duwtje in de juiste richting.”

 

 

Van den Wijngaard: ,,Een overwinning werkt nu eenmaal helend. Je kunt nog zo goed of slecht spelen, maar het gaat om de punten. Daar krijg je vertrouwen van. Wat dat betreft zou het heel mooi zijn wanneer we deze overwinning een vervolg kunnen geven tegen Semper Altius, de koploper, volgende week.”

 

Opstelling VVO: Guijt, Bergers, Tetteroo, Bakker, J.den Hollander, Senden, B.den Hollander, Leugering, Opdam, Van Aerle, Dijkstra.