De wegen van Ben Kottenhagen en RCL scheiden na dit seizoen. De huidige trainer maakt het seizoen wel af, maar heeft het bestuur en zijn spelersgroep begin deze week op de hoogte gesteld van zijn vertrek. Voor hem geen plezierig besluit, maar uit nood geboren.

Ben KottenhagenTweedeklasser RCL staat sinds afgelopen zaterdag bovenaan in 2C en heeft de pijlen gericht om na de degradatie uit de eerste klasse daar na een seizoen weer terug te keren. ,,Daar gaan we alles aan doen en ik denk ook dat het kan. Graag zou ik ook volgend seizoen doorgaan in Leiderdorp, maar ik heb anders besloten om persoonlijke redenen. Dat heeft niets met de club te maken of de spelersgroep. Integendeel zelfs. Ik heb het enorm naar mijn zin en zie ook na dit seizoen mogelijkheden om verder te groeien met deze gemotiveerde jongens. Er staat een prima en plezierige groep. Het voetbal komt er steeds meer in en dat is ons streven.”

Ondanks dat het nu goed gaat en er dus volgens Kottenhagen rek in zit zoals dat heet, zal RCL dus wel op zoek moeten naar een nieuwe trainer voor het seizoen ’15-’16. ,,Ik had graag op de bank blijven zitten, maar soms loopt het anders. Er is begrip voor mijn zienswijze en keuze en we gaan straks goed uit elkaar. Maar voorlopig blijf ik aan de club verbonden en het zou prachtig zijn om afscheid te nemen met een prijs. RCL is een fantastische club om voor te werken. Ik heb dan ook zin in de rest van het seizoen.”