oegstgeestVV Oegstgeest neemt na twee seizoenen afscheid van trainer Rob van den Wijngaard. Al met al waren de resultaten onder de Leidenaar matig. In het eerste jaar eindigden de Oegstgeestenaren onder zijn leiding op de zevende plaats en afgelopen seizoen twee plaatsen hoger. Desalniettemin was de vijfde plaats eveneens teleurstellend.

,,De doelstelling was het behalen van een periodetitel, maar dat was gewoon niet mogelijk’’, blikt Van den Wijngaard terug op het seizoen. ,,Onze optredens waren te zwak. Ik ben wel van mening dat de kwaliteiten aanwezig waren. Vandaar dat ik meer had verwacht van het seizoen. Het is er alleen jammer genoeg niet uit gekomen. De mentaliteit binnen de selectie was daarvoor niet goed genoeg.”

Zo nu en dan haalde VV Oegstgeest wel zijn niveau. ,,Er zijn wel wedstrijden geweest dat we een goed niveau hebben gehaald. Dan denk ik aan de wedstrijden op bezoek bij Koudekerk en Kagia (twee maal 5-1 winst, red.) en de 2-0 overwinning op DWO, de uiteindelijke kampioen. Wat ik verder knap vond, is dat de sfeer altijd goed bleef ondanks de mindere prestaties. De rust bleef daardoor bewaard binnen de groep en er vonden ook geen rariteiten plaats.”

Rob van den WijngaardDe matige instelling van de selectie is wellicht wel een reden dat Van den Wijngaard volgend seizoen aan het roer staat bij SJZ en niet op de Voscuyl. ,,Het is een bewuste keuze geweest om weg te gaan. De resultaten waren teleurstellend en ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Daarom heb ik al in november vorig jaar het bestuur en de spelers ingelicht over mijn vertrek.”

VV Oegstgeest kon daardoor tijdig op zoek naar een opvolger en vond die in de persoon van Jerry Ubink, die overkomt van Kagia. Van den Wijngaard werd binnen twee weken na zijn besluit benaderd door SJZ. ,,Het ging eigenlijk heel erg snel. Zij namen afscheid van Ronald Rosdorff en zochten direct contact met mij. Zij lieten blijken dat ze me heel graag wilden aantrekken. En ze gaven mij ook het gevoel dat ik bij de club SJZ zou passen. Ik ben er blij mee. De club ken ik bovendien redelijk goed. Een aantal mensen ken ik al en ik ben er in het verleden regelmatig geweest. Ik heb bovendien een aantal jaren in Zoeterwoude gewoond.”

SJZ ontsnapte overigens afgelopen seizoen ternauwernood aan degradatie via de nacompetitie. Een extra zetje in de rug dus voor Van den Wijngaard, die een jonge, talentvolle groep vooruit wil helpen. ,,Dat is echt een uitdaging. Ik heb gehoord dat het individu vaak belangrijker was dan het collectief binnen het team. Dat wil ik omdraaien. Mijn taak is dus om een collectief te maken. Gelukkig blijft de groep in tact. Daarnaast komen er zes spelers door vanuit de jeugd. Het positieve daaraan is dat deze jongens goed genoeg zijn om te concurreren met de huidige selectie.”

VV Oegstgeest, in cijfers
Totaal: 22 gespeeld, 12 keer winst, 3 keer gelijk, 11 keer verlies, 56 voor, 39 tegen

Prestaties thuis: 8e, 13-18-29-20

Prestaties uit: 3e, 13-21-27-19
Grootste winst thuis: 7-0, Sportief
Grootste winst uit: 1-7, Sportief
Grootste nederlaag thuis: 0-4, Kagia
Grootste nederlaag uit: 4-1 Lugdunum
Beste periode: 2e, vijfde plaats, 9-16-24-12
Thuis de nul gehouden: 4 keer
Thuis niet gescoord: 4 keer
Uit de nul gehouden: 4 keer
Uit niet gescoord: 3 keer