ts-sjzSJZ blijft in de gevarenzone. De ploeg verloor weliswaar niet en dat was op zich geen slechte prestatie tegen DOSR, maar er lagen kansen op meer. Gezien de belabberde plek op de ranglijst zou een driepunter meer dan welkom zijn geweest.

Terugkijkend op de 1 -1 van zijn ploeg SJZ kan trainer Ronald Rosdorff dan ook niet tevreden zijn. ,,Een van de spelers van DOSR (Thomas Zwetsloot, red.) kreeg al snel zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Aan ons om die overtalsituatie te benutten. Dat had moeten betekenen dat we de rust hadden moeten houden: balletje aannemen, controleren, het overzicht houden en dan goed passen. Dat deden we dus veel te weinig. Het ging allemaal zo gehaast en dus slordig. Ook ons positiespel was onvoldoende. Je kunt dat maar voor een klein deel wijten aan het slechte veld.”

DOSR-SJZ_resultaatRosdorff gaat verder: ,,In de eerste tien minuten stond er twee keer iemand van ons alleen voor de keeper, maar helaas werd er niet gescoord. Sterker nog: DOSR scoorde en dat was bitter. Gelukkig maakten we snel de gelijkmaker via Fred de Koning die een voorzet van Nils Slingerland inschoot.”
Ontevreden is de trainer ook over het vele knullige balverlies en het gebrek aan rendement. ,,We hebben de ruimte die we kregen niet goed benut. Die drie punten hadden we naar Zoeterwoude moeten meenemen. In het gevecht tegen degradatie was dat een mooie opsteker geweest.”

Het had echter nog slechter kunnen aflopen voor SJZ. In de laatste tien minuten was DOSR een paar keer heel gevaarlijk uitgebroken en het zo maar 2-1 kunnen worden. Zo ver kwam het niet. ,,Pff, de laatste tien minuten was het billenknijpen hoor,” bekent Rosdorff, ,,Het zal ons toch niet gebeuren, vroeg ik me toen af. Ik was blij dat er met 1-1 werd afgefloten. Nu, een paar uur later, overheerst het gevoel toch dat we hadden moeten winnen.”

SJZ zakte naar de twaalfde plaats, omdat Oliveo won van Verburch. Dat maakt wel dat de Zoeterwoudenaren iets uitlopen op de nummer dertien Verburch en DHL, de nummer veertien. Oliveo heeft nu een punt meer dan SJZ. Van Nispen en SEP, de ploegen daarboven, speelden net als SJZ gelijk. Volgende week treft SJZ Sport en Plezier. Andermaal een belangrijk treffen, want de kloof is nu nog aanzienlijk tussen beide teams, te weten zes punten.

Opstelling SJZ: Patrick de Jong, Sjoerd Hulsbos, Guus de Goede, Roy Versteegen, Nils Slingerland, Kevin Bos, Koen van der Meer, Stefan Sleijser (76. Martijn van Rijt), Fred de Koning, Thomas Wijsman (69. Hans Coret), Daan Hoogbruin