nabeschouwing bannerHij was voor even de gelukkigste speler op de aardbodem geweest, maar Ben van der Lans zag na zijn benutte strafschop SEV alsnog tegen scoren (2-2). De jonge centrale verdediger (19) werd met zijn treffer dus niet de matchwinnaar namens Kagia en dat deed de uitblinker zichtbaar pijn. De titel was heel dichtbij voor Kagia, maar Jerry Speelberg gooide roet in het eten van de Lisserbroekers en ogenschijnlijk het meest in dat van Van der Lans.

De tranen biggelden over het jeugdige gelaat na afloop. ,,We waren zo dichtbij het kampioenschap. 2-1 voor en tegen een ploeg met nog maar negen man vanwege twee opgelopen rode kaarten. Dan gaat het toch nog fout en dat is een tik van jewelste. Natuurlijk hebben we nog steeds een kans via de beslissingswedstrijden met SEV en nu ook DWO, maar het karwei is er niet eenvoudiger op geworden. Dit doet pijn, maar we zullen ons snel moeten herpakken.”

Kagia- SEV 5_resultaat

Trainer Jerry Ubink kon zich alles voorstellen bij het gejammer van Van der Lans en zijn ploeggenoten. ,,Dat mag ook, maar niet te lang. Ik denk dat we het in de eerste helft goed hebben gedaan en dat we terecht op voorsprong stonden. Na het tumult en onze 2-1 ging het fout. De 2-2 kwam aan als een vuistslag en de ploeg was niet meer coachbaar. In plaats van te blijven voetballen, gingen we alles lang spelen en dat was niet slim. Jongens die dat waarschijnlijk wel hadden kunnen opbrengen, had ik al moeten wisselen. Het is jammer dat we de rust niet meer hebben kunnen bewaren, want statistisch gezien heb je tegen negen man natuurlijk wel dé kans om de zege te pakken. Maar goed, er is nog niets verloren. Wel denk ik dat DWO nu de beste papieren heeft. Zij houden het prettigste gevoel over aan dit weekend. Dit voelt voor mijn gasten een beetje als een nederlaag. Anderzijds; we waren al eerder afgeschreven voor het kampioenschap.”

Kagia- SEV 7_resultaat

Collega Frank Dobbe was vooral opgelucht. ,,Tuurlijk. Na de 2-1 en de twee rode kaarten zag ik het somber in. Ik weet ook niet wat er allemaal gebeurde. Die pingel zal zijn gegeven voor een duwfout. Leek mij zwaar gestraft. En daarna zal er een en ander gezegd zijn. Als ik daar grip op had gehad dan was dat niet gebeurd. Maar ja, ik stond op grote afstand. Het viel me op dat de jonge scheidsrechter bloednerveus was voor deze pot. Misschien is het jammer dat er geen ervaren rot op zo’n wedstrijd stond. We leven in elk geval nog, hoewel ik net als mijn collega denk dat DWO een boost heeft gekregen van de gebeurtenissen van dit weekend.”

Doordat de drie ploegen in punten gelijk eindigden en het doelsaldo (nog) niet van doorslaggevende waarde is, zal er een halve competitie volgen. Te beginnen komende dinsdag wanneer dit keer SEV gastheer is voor Kagia. De uitleg:

Klasse: 3e klasse A

Inzet: kampioenschap (promotie naar 2e klasse)

Wedstrijd: SEV  – Kagia

Dinsdag 13 mei, aanvang 19.00 uur

Bij winst van SEV of een gelijkspel, volgen de volgende wedstrijden:

Datum: 17 mei 2014

Wedstrijd: DWO–SEV

Datum: 20 mei 2014 Wedstrijd:

Kagia – DWO  (indien nog van belang)

 

Bij winst van Kagia, volgen de volgende wedstrijden:

Datum: 17 mei 2014 Wedstrijd: Kagia–DWO

Datum: 20 mei 2014 Wedstrijd: DWO  – SEV  (indien nog van belang)

Bij een gelijk aantal punten in deze beslissingsreeks, beslist het doelsaldo van de oorspronkelijke competitie.

Voor de goede orde is het doelsaldo van de reguliere competitie als volgt: SEV: + 39, Kagia: + 36, DWO: + 33

Foto’s: met dank aan SEV