zaterdag, maart 2, 2024
HomeZaterdagDerde klasseZwammerdam krijgt niet waar het recht op heeft

Zwammerdam krijgt niet waar het recht op heeft

-

141206_01_VVZwammerdam_Floreant_2_3 (Kopie)

Derde klasse A (zaterdag)- Zwammerdam hoeft voorlopig niet omhoog te kijken na de 2-3 thuisnederlaag tegen koploper Floreant. ‘Damme’ verdiende die nederlaag niet en de nummer 1 kwam overduidelijk met de schrik vrij. Coach Rob de Lange sprak van onrecht, maar verweet zijn ploeg niets.

De Lange: ,,Ik denk dat het een leuk duel was voor het publiek en daar mogen wij onszelf zeker een compliment voor geven. Hoewel we fors gemankeerd waren, konden we toch een aardig team op de been brengen en iedereen heeft zijn stinkende best gedaan. Een punt was minimaal verdiend geweest voor ons, maar je krijgt niet altijd waar je recht op hebt.”

141206_16_VVZwammerdam_Floreant_2_3 (Kopie)

Na ruim tien minuten spelen opende Kevin Bergshoeff het bal, op aangeven van de gedreven Yassine el Mariami. De thuisploeg zette goed druk en kon de voorsprong tot aan een halfuur spelen vasthouden. De 1-1 kwam op het scorebord, waarbij velen dachten aan buitenspel. Na rust pakte Zwammerdam een hernieuwde voorsprong, waarbij Lars Kremer aan het eindstation stond en Mariami alweer een assist op zijn naam bracht. Het zat de gastheer vervolgens weer niet mee. Jeroen van Dorp maakte hands binnen de zestien, maar kon ook niet veel anders. ,,Een zware straf”, zo vond ook De Lange.

Bergshoeff was vervolgens dicht bij de 3-2 en nog steeds zou die stand in lijn zijn met de krachtsverhouding. De laatste treffer van de middag kwam echter op naam van de bezoekers en vervolgens was de brigade van De Lange niet meer bij machte om nog iets te forceren en dus een gelijkspel af te dwingen.

141206_21_VVZwammerdam_Floreant_2_3 (Kopie)

Een nederlaag met perspectief, maar wat koop je ervoor? De Lange: ,,Ik denk al met al dat we zeventig minuten de bovenliggende partij waren en dan is het zuur dat een beloning uitblijft. Ik denk ook terug aan de beginfase, waarin een doorgebroken speler van ons van de sokken wordt gelopen. Misschien was het te vroeg in de wedstrijd voor de scheidsrechter, maar besluit hij anders dan niets doen dan krijg je wel een andere confrontatie. Die pingel is een ander breekpunt en dat zat ons dus niet bepaald mee. Floreant heeft het echt moeilijk gehad hier. Vorige week gaven we niet thuis tegen WDS en dat deed me meer pijn. Nu heb ik volop strijd gezien en zo moet het ook.”

141206_27_VVZwammerdam_Floreant_2_3 (Kopie)

Dat neemt niet weg dat Zwammerdam ver weg staat in de titelrace. ,,Ach, wij gingen ook niet voor de titel, hoewel ik me besef dat mijn ploeg voor elke tegenstander een struikelblok kan zijn. Onze focus blijft gericht op een positie in de top vijf. Zo spelend als tegen Floreant zit dat er zeker in. We sluiten volgende week de eerste reeks af tegen DoCoS en dat is ook weer een lastige. Het is een interessante poule, waarin we weer bewezen hebben minimaal mee te kunnen met een topploeg. Jammer, dat er dan toch zo’n uitslag uit rolt.”

Zwammerdam speelde onder meer zonder Maarten van Riessen (ribblessure), Sander Schmand (werk) en Mitchell Henkes (is al vijf weken geblesseerd), maar dit belangrijke drietal werd volgens De Lange adequaat vervangen.

141206_28_VVZwammerdam_Floreant_2_3 (Kopie)

Note redactie: Zwammerdam (Nigrum Pullum) ligt aan/op de Limes (de voormalige Romeinse grens). Vandaar dat de spelers met de Romeinen het veld opkwamen.

 

Foto’s met dank aan: Jaap Peters

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read