maandag, mei 13, 2024
HomeZaterdagVierde klasseArie van Duijn (Woubrugge): ,,Bij rust had het ook 1-5 kunnen staan”

Arie van Duijn (Woubrugge): ,,Bij rust had het ook 1-5 kunnen staan”

-

Vierde klasse C (zaterdag)- Woubrugge blijft nadrukkelijk in de race voor de titel. Concurrenten NiTA en NSV’46 deelden de punten (2-2), terwijl Nieuwkoop en Woubrugge wonnen en nu samen aan de leiding gaan. Even zo goed had de ploeg van Arie van Duijn een (ruime) nederlaag geleden. Feitelijk bezien was Alphia heer en meester aan de Bateweg en mocht Woubrugge verre van mopperen dat de ruststand 3-1 was. Van Duijn: ,,Halverwege had het ook 1-5 kunnen staan, daar ga ik niet omheen draaien.”

De Katwijkse oefenmeester geloofde zijn ogen niet in de eerste helft. ,,Alphia was duidelijk de bovenliggende partij. Ze kregen mogelijkheid op mogelijkheid en wij zaten in de tang. Het was eigenlijk een wonder dat het 3-1 voor ons was halverwege.”

Dat vond ook Kenny Blanken, doelpuntenmaker bij de formatie van Angelo Leverock. ,,We waren zoveel beter. Woubrugge snakte alleen maar naar adem. De enige die bij hen heel ruim overeind bleef was hun doelman (Sven Tourné, red.). Hij hield Woubrugge op de been en voor het overige waren ze als de dood voor ons.”

Alphia kwam al snel op voorsprong door een benutte pingel van Blanken (als gevolg van een handsbal, red.) die al tijden aan de lopende band scoort. Blanken: ,,En dan die parade van hun keeper op een kopbal van mij. Die kon je eigenlijk ook al tellen. We hebben in een halfuur tijd echt drie honderd procent kansen gehad. En sterker nog, we maakten de 0-2 door Stefan Verboom. Maar die werd afgekeurd. En dat heb ik nog nooit meegemaakt. Onze grensrechter had gezien dat een bal over de zijlijn was gelopen en vlagde in het voordeel van Woubrugge. Dat signaal werd genegeerd. Geruime tijd daarna scoorden we de 0-2 uit die situatie. Vervolgens heeft onze eigen grensrechter de scheidsrechter daarna aangegeven dat het een uitbal was. Ik heb geen moeite met eerlijkheid hoor, maar dit slaat alles. De scheidsrechter liet zich overrulen.”

Van Duijn kwam ook op de proppen met die situatie. ,,Ik vrees dat de 0-2 ons heel veel pijn had gedaan. Zeker omdat Alphia in die fase zoveel beter was. Ik heb er natuurlijk verder niets mee te maken en kan die man enkel maar een een blauwe kaart geven. Maar eens, het had minder kunnen aflopen.”

Alphia was even van de leg van het onrecht, in elk geval in de eigen ogen, en prompt profiteerde Woubrugge en keerde de wedstrijd. Van Duijn: ,,Het loopt de laatste tijd wat minder bij ons, maar onze voorwaartsen bewezen ook nu hun waarde. Van 0-1 komen we op 3-1 en draaiden we drie op drie. Opgeteld bij het keeperswerk van Sven kom je tot het verschil in deze wedstrijd. Als zij ze niet maken en wij wel ga je rusten met 3-1. Zeker tegen de verhouding in, maar dat is ook voetbal.”

Blanken bleef des duivels. ,,We moesten winnen om de aansluiting te vinden in de kopgroep. Nu verliezen we zo onterecht en is het gat weer te groot. Daar gaan we niet meer bijkomen. En dan te bedenken dat Woubrugge werkelijk waar op de pijnbank is gelegd. Dit is balen in het kwadraat. Ook na de 3-1 en de 3-2 hebben we kansen gehad. Hun keeper was echter super. Hij verdiende alle complimenten, voor de rest vond ik Woubrugge echt heel erg tegenvallen. Ze speelden met pure stress. Zo heb ik Ruud van der Sar om hulp horen vragen. Het liep totaal niet bij hen en toch verliezen wij. Ik ben witheet, ook lang na deze wedstrijd.”

Van Duijn had nog wel een pleister op Blankens wond. ,,Echt een geweldige aanvaller. Wij hadden van der Sar op hem gezet en hij deed het op zich goed. Enkel niet bij de 3-2 van hem. Maar ik heb hem wel gecomplimenteerd na afloop. We hadden onze handen vol aan hem.”

Zo kwam Woubrugge met de schrik vrij en werd Alphia, dat vorige week na een imposante reeks ook verloor van Siveo’60, tekort gedaan. ,,En zo is dat. We hebben nu enkel nog de derde periode om voor te spelen. En dat is zo onrechtvaardig. We hebben Woubrugge de wil opgelegd. Zo is het en niet anders.”

Van Duijn: ,,Toch spreek ik niet van een ‘gestolen overwinning’. Het is ook de klasse van onze jongens voorin en het keeperswerk. Okay, we hadden een blauwe kaart nodig en het is ‘code oranje’ geweest, maar het is goed afgelopen. Alphia heeft het uitstekend gedaan. Ons voetbal kwam er niet uit en dat is hun verdienste. Als je Woubrugge laat voetballen gaat het nekkie eraf en dat hebben ze goed aangepakt. Dat moet ik toegeven.

Opstelling Woubrugge: Tourné, Van der Ley, Verhoef, Wolvers, Van Luling, Van der Sar, Van Heuveln, Van der Weijden, Boer, Meijer, Van der Hoorn.

Doelpunten Woubrugge: Dennis Boer, Marco van Heuveln, Joris van der Hoorn.

Doelpunten Alphia: Kenny Blanken (2).

 

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read