Lugdunum_complex_KantineVoorbeschouwing 9 (Lugdunum, vierde klasse, zaterdag)- Het seizoen 2013-2014 moet maar snel vergeten worden. Luther Tolud die als pits zijn tweede seizoen bij de Kikkers in gaat, blikt liever vooruit. Doch hij ontkomt er niet aan om te bekennen dat het even slikken was en dat hij de degradatie naar de vierde klasse als ‘heel erg jammer’ ervoer. ,,Het had eigenlijk niet gehoeven maar helaas is het zo gelopen.” De 25-jarige aanvaller die een voetbalverleden bij Zilvermeeuwen en AFC ’34 heeft wil er niet te lang bij stil staan.

Een koe in de bekende kont kijken heeft geen zin. De blik is op morgen gericht. Luther zag ploeggenoten zoals Nick van der Reijden en Sipan Khalid vertrekken maar daar tegenover staat de komst van een groot aantal nieuwe jongens, waaronder een half peloton aan spelers van onder andere Leidse Boys, spelers die De Vliet voor de Kikkerpolder verruilden. Een aanzienlijk deel daarvan droeg eerder het groen-witte tenue. ,,Ik ken alle achternamen nog niet uit mijn hoofd maar Khalid Maayad schijnt een goede verdediger te zijn en Leroy Brooks een goede spits. Natuurlijk is het even wennen zowel voor ons als onze trainer Henk de Cler. Maar ik heb er wel vertrouwen in.” In de oefenwedstrijden en bekerwedstrijden was het nog even wisselvallig. Tijdens het toernooi bij FC Rijnland wonnen we van UVS maar verloren de finale van Rijnland. Voor de beker ging het beter. Tegen Teylingen wonnen we met 1-0 door een doelpunt dat ik vlak voor tijd scoorde. In de derby tegen Roodenburg werd het een 3-3 gelijkspel maar Luther vond dat ‘het niet best’ was.

Na de deceptie van vorig seizoen heeft Tolud samen met zijn team en trainer een duidelijke doelstelling voor ogen. ,,Natuurlijk willen we binnen een jaar weer terug naar de derde klasse. Kampioen worden zou het mooiste zijn maar promotie via de nacompetitie is ook mooi. We willen het verloren terrein graag zo snel mogelijk terug winnen.” De wens is de vader van de gedachte. Maar welke tegenstanders zouden er dan achter de groen-witten moeten eindigen? Een moeilijke vraag. ,,De meeste tegenstanders ken ik eigenlijk niet zo goed maar vorig seizoen was Leidse Boys een van de kandidaten. Ik verwacht dat zij dit jaar ook weer hoge ogen zullen gooien’’, blikt hij in de glazen bol. Onze groep is behoorlijk fit en we zijn klaar voor het nieuwe seizoen”, is hij vastberaden. Gaan de Kikkers de sprong terug naar de 3e klasse maken en wellicht aansluiten bij clubs als DoCoS, Roodenburg en UVS?

Het complete overzicht van de ‘verhuizingen’ in beeld gebracht:

Gekomen: Henk de Cler (Leidsche Boys, trainer), Tim de Cler, Youssef Ait Blal, Mustafa Ait Blal, Nabil Atif, Leroy Brooks, Nasr Dahhane, Sandjai Gajadien, Ismael Housny, Khalid Maayad, Jeremiah Matahelumual, Youssef Mizab, Richard Schaafstra, Kevin Wassenaar, Tobias Schaafstra, Juan Ponce Montero, Rachid Oulgout, Miquel Obregoso (allen Leidsche Boys, za), Massi Mitra (UVS), Reda Mizab (VV Leiden), Tim Slingerland (GHC), Mohamed Azarfane (UVS), Sajad Etadal (VV Leiden).
Vertrokken: Sipan Khalid (Roodenburg), Nick van der Reijden (GOL Sport), Jordy Roeleveld (HDV), Abdelhak Bouchnafa (Roodenburg), Murat Bayrak (GOL Sport), Cem en Ozan Isitir (beide UVS), Hennie de Klerk (trainer, gestopt).