voorbeschouwing vierde klasseEnkele weken terug waren er nog twee Leidse titelkandidaten op zaterdag en op zondag. Op de eerste dag van het weekend liggen UVS en Leidsche Boys nog steeds met elkaar ‘in de clinch’. FC Rijnland en GOL Sport zijn op zondag ondertussen kansloos voor de titel, Kickers’69 en ASC lijken het onderling te gaan uitmaken. Maar zo heeft elke club nog wel (enig) belang bij het restant van het programma. Een wekelijks overzicht is op zijn plaats..

Zaterdag

4A:

De titelstrijd in de 4e klasse A gaat onverminderd voort. UVS heeft de leiding, terwijl Leidsche Boys nog altijd de beste uitgangspositie heeft met vier punten en twee duels minder. Nadat Boshuizen vorige week op bezoek moest bij Leidsche Boys (3-1 voor de thuisploeg), wacht het deze zaterdag een thuisduel met de andere titelgegadigde, UVS. Zware weken dus voor de Leidse laagvlieger, die in de voorgaande ontmoeting kansloos ten onder gingen tegen de blauwwitten (5-1).  UVS daarentegen is bezig aan een indrukwekkende reeks, in de tweede periode is de ploeg van Charl van Goozen ongeslagen.

Woubrugge speelde afgelopen zaterdag gelijk tegen DOSR (1-1) en lijkt zaterdag mogelijk definitief de handdoek in de ring te kunnen gooien, als dat al niet het geval is. Het laatste sprankje hoop in de harten van de Woubruggenaren kan zaterdag weggevloeid worden als Leidsche Boys op bezoek komt. Eén van de twee nederlagen die de Leidenaren dit seizoen leden, was uitgerekend in de voorgaande ontmoeting met Woubrugge. Op eigen veld ging Henk de Cler toen onderuit versus Arie van Duijn (1-2). Een eenvoudige opgave lijkt Leidsche Boys dan ook niet in het verschiet te hebben. Het is te hopen voor De Cler dat de opkomst (8 man) op de trainingen deze week hoger ligt dan voorgaande week , want een goede voorbereiding voor de ‘Boys’ lijkt noodzakelijk.

Dankzij treffers van Jeroen van Egmond en Erik Bakker won VV Leiden zaterdag weer eens. Nummer drie VVSB werd knap op zij gezet. De balans is daardoor weer in evenwicht: zes maal winst en zes keer verlies( en vier gelijke spelen). De plek die het bezit, stijf in de middenmoot, past daarbij. Komende zaterdag gaat het equipe van Maurice Jansen op bezoek bij Hazerswoudse Boys. Een ploeg die behoorlijk presteert met de vijfde plek op zak. In de voorgaande ontmoeting, die exact een maand voor de komende editie plaatsvond, deelden de ploegen de punten: 2-2.

In de absolute kelder van de 4e klasse staat een heuse kraker op het menu. Hekkensluiter LVV Football Factory kan zich van de laatste plek ontdoen, daar het zaterdag nummer voorlaatst Warmunda treft op vreemde bodem. Ondanks dat het nog altijd geen punten oplevert, presteert de Factory vrij aardig. Ook afgelopen zaterdag, toen het zich terug in de wedstrijd knokte tegen Hazerswoudse Boys. Verder dan van 0-3 naar 2-3 kwamen de Leidenaren echter niet. Wie weet kent het elftal van Pieter van Schie zaterdag meer geluk en laat het de gehate laatste plek achter zich.

Zondag

4A:

Een inhaalderby op Sportpark De Morsch II, waar het kwakkelende FC Rijnland op zoek gaat naar een overwinning tegen GOL Sport. Beide ploegen deden lange tijd mee om de titel, maar lijken nu genoegen te moeten nemen met een klassering in de subtop. GOL Sport zal daar minder moeite mee hebben dan Rijnland, gezien het zich in een eerder stadium al verzekerde van de tweede periodetitel. Op aandringen van Mario Koswal (voormalig FC Boshuizen-coach, nu assistent bij GOL), vond er vorige maand geen doorgang plaats. Koswal pleitte voor een afgelasting, omdat er mogelijk ‘slecht bespeelbare delen’ op het veld waren. Dit tot ergernis van Ronald Mink en de zijnen, die zondag met Rijnland de bittere smaak van de nederlaag tegen Altior van vorige week (2-1),  wil wegspoelen.

Elders in Leiden een staartduel in de 4e klasse A. Roodenburg neemt het op tegen Altior, dat twee plekken boven de blauwzwarten staan geposteerd. De seizoensouverture, waarin de teams elkaar eerder troffen, eindigde in een 3-0 overwinning voor de gasten uit Langeraar. Roodenburg lijkt weinig zin te hebben het restant van het lopende seizoen in goede banen te voltooien. Afgelopen zondag werd de uitwedstrijd met Zoetermeer gestaakt wegens wanordelijkheden. Bij een stand van 4-0 in het voordeel van de thuisploeg, besloot de arbiter van het dienst het duel te staken. Constante aanmerkingen van de Leidenaren hadden de scheidsrechter daar aanleiding toe gegeven (bron: http://www.hethaagsamateurvoetbal.nl/laatste-nieuws/1327/wedstrijd-fc-zoetermeer-roodenburg-gestaakt). De lezing van trainer Robin van Wieringen: ,,Mijn keeper kreeg een rode kaart na 85 minuten vanwege tijdrekken. Het stond 4-0 voor Zoetermeer, dus tja..en mijn rechtsback kreeg ook rood om hele vage redenen. We gaan het nog verder uitzoeken.”