donderdag, mei 30, 2024
HomeZaterdagVierde klasseWie zegeviert in titelstrijd aan de Vliet?

Wie zegeviert in titelstrijd aan de Vliet?

-

Affiche LB UVS_resultaatDat er dit seizoen een Leidse club kampioen wordt van de zaterdagse vierde klasse A staat als een paal boven water. Op dit moment voert UVS de ranglijst aan, maar het op de tweede plek bivakkerende Leidsche Boys heeft, met vijf verliespunten minder, de beste papieren. Komend weekend ontmoeten de teams elkaar aan de Vliet. Wordt de titelstrijd zaterdag beslist of blijft de spanning erin? Evert van Rest (UVS) en Bilal Karasahin (LB) blikken vooruit.

UVS liet het afgelopen weekend dure punten liggen door in eigen huis tegen Haagse Hout met 1-1 gelijk te spelen. ,,Het was een lastige wedstrijd. We misten een aantal jongens, maar die zijn er nu weer”, vertelt Van Rest. De 23-jarige spits scoorde dit seizoen al 22 goals, tot zijn eigen verbazing. ,,Ik ben al een aantal jaren spits, maar ik heb nog nooit zoveel doelpunten gemaakt. Vorig jaar speelde ik in het tweede elftal op zondag en maakte ik er een stuk of tien. Daarmee was ik ook wel topscorer. We werden laatste. Maar nu is het anders. We hebben een goed team met een sterke middenlinie, waardoor we meer kansen krijgen. Ik ben vaak het eindstation van een aanval. Mijn doelpunten maak ik meestal van een positie binnen het strafschopgebied. Als we op de training afwerkoefeningen doen van afstand schiet ik er echt geen bal in. Dat is een zwak punt van me.”

Van Rest is bezig aan zijn vierde seizoen bij de blauwwitten. ,,Ik kom uit het Westland en heb altijd voor SV Polanen gespeeld. Die club heet nu SC Monster. Toen ik in Leiden ben gaan studeren werd ik lid van UVS. Ik woon hier in een studentenhuis en heb het prima naar mijn zin.”

Of hij ook in Leiden woonachtig blijft, weet de student sociale psychologie nog niet. ,,Ik ben nu bezig met mijn master en het ligt er natuurlijk aan waar ik in de toekomst ga werken. Ik heb hier al wel een soort bijbaantje, dus wie weet…”

Als Van Rest in de Sleutelstad blijft wonen, verwacht hij zijn voetbalcarrière voort te zetten in de Kikkerpolder. Ondanks al zijn goals toonde nog geen andere club belangstelling om hem in te lijven. ,,En dat hoeft ook niet. Ik wil graag met UVS naar de derde klasse. Wij hebben als team ook gezegd dat we kampioen wilden worden. Leidsche Boys heeft dat nog explicieter gesteld. Daar zei men: wij worden kampioen. We zullen het gaan zien.”

voorbeschouwing167x60Tot nu toe presteerde UVS in uitwedstrijden prima. De formatie van coach Charl van Goozen won zevenmaal en verloor slechts één keer. ,,Dat was in de eerste uitwedstrijd, tegen Hazerswoudse Boys. We moesten nog aan elkaar wennen.Het was nog even aftasten wie op welke positie het beste kon spelen. Nu heeft iedereen een vaste plek. We willen de competitie graag spannend houden en als ons middenveld aanstaande zaterdag de aansluiting naar voren weet te vinden gaan we zeker scoren. En over onze verdediging maak ik me geen zorgen. Die staat als een huis.”

Eerder dit seizoen trok Leidsche Boys met 1-2 aan het langste eind. ,,Het was een beetje gelijkopgaande wedstrijd. UVS heeft ook een goed elftal. Zij willen ook voetballen. Veel ploegen graven zich in als ze tegen ons moeten spelen, maar zij niet,” meent Karasahin.

De 30-jarige flankspeler lijkt op tijd in vorm voor de topper. ,,De afgelopen weken hebben we betrekkelijk weinig kunnen trainen, maar in de oefenwedstrijd tegen GHC die we met 4-3 verloren maakte ik de drie goals en afgelopen week tegen DOSR ook weer twee. Ik heb het wel vaker gehad dat ik na de winterstop meer ging scoren. Beetje vreemd eigenlijk. Ik weet niet wat het is.”
De fysiek sterke Karasahin (,,Ik ben groot gebouwd. Tegenstanders denken dan nog wel eens dat ik niet snel ben, maar meestal ben ik sneller dan zij.”) kwam in de vorige competitie nog voor Lugdunum uit en heeft geen spijt van zijn overgang. ,,Bij Lugdunum gingen heel wat spelers weg en ik wilde graag gaan spelen met een aantal vrienden, hier bij Leidsche Boys. Het is hier heel gezellig met elkaar en dat vind ik heel belangrijk. We zeuren ook niet zo gauw tegen elkaar als het wat minder loopt. Zelf ben ik een speler die nogal eens zijn koppie wilde laten hangen, maar we proberen elkaar dan te helpen.”

Dat de resultaten uitstekend zijn, bevordert de goede sfeer nog eens. Tot nu toe verloor de equipe van trainer Henk de Cler alleen van Woubrugge. Op eigen veld werd het 1-2. ,,Het liep niet echt in die wedstrijd. We speelden zwak. Sinds die verliespartij is Tobias Schaafstra, die eerste voorin speelde, in de achterhoede gaan spelen en later zijn ook de gebroeders Schilthuizen er nog bij gekomen. We hebben nu heel veel verdedigers. Keuze genoeg. En onze verdediging is ook belangrijk, want het is vaak zo dat we alleen maar vooruit denken. Daarnaast is de instelling van belang. Als iedereen gemotiveerd is, maak ik me geen zorgen. We hebben veel goede voetballers. Tegen UVS mogen we in elk geval niet verliezen, maar zo kunnen wij niet voetballen. Daar hebben we geen team voor. Iedereen heeft bij ons altijd de drang naar voren. Hoe dan ook, we gaan voor de winst. En bij een overwinning of een gelijkspel zie ik het voor ons niet meer misgaan. Ik denk ook dat we een elftal hebben dat in de derde klasse prima kan meedraaien.”

Karasahin kijkt daar nu al naar uit, net als naar de komende zomer. ,,Dan word ik vader, van een zoon. Hopelijk wordt hij een goeie voetballer.”

Nick Verwoerd

Nick Verwoerd
Nick Verwoerd
Alphense trots, ex-docent, ervaren rot ook van Leidsch Dagblad, voorbeschouwingen en interviews, nickv@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read