woensdag, april 17, 2024
HomeBekerBeker: GHC is Unio nipt de baas in enerverende wedstrijd

Beker: GHC is Unio nipt de baas in enerverende wedstrijd

-

GHC heeft zich uitstekend hersteld van de 4-1 nederlaag tegen RKDEO van afgelopen zaterdag. In de tweede bekerwedstrijd van het seizoen 2015-2016 werd Unio met 3-2 verslagen. Niet alleen was het resultaat om over naar huis te schrijven, ook het spel kon menig supporter bekoren op deze regenachtige dinsdagavond.

Met een nieuwe trainer, Roberto Escudero, en het vertrek van een groot aantal spelers presteerde GHC wisselvallig in de voorbereiding. De verwachtingen rondom dit elftal zijn dan ook allesbehalve hooggespannen op de club, al zou dat na de midweekse zege een positieve draai hebben kunnen krijgen. Met vier nieuwe spelers aan de aftrap en nog twee op de bank begon De Groene Hart Combinatie meteen sterk aan het duel, waarin het vooral verdedigend erg goed stond. Tot grote kansen kwam de formatie van Escudero echter niet, waardoor de eerste doelpoging op naam van Unio kwam. Uit een vrije trap van middenvelder Koen Jansen, die nipt langs de muur ging, wist keeper Michael Verhoef, eerder onder de lat bij onder meer RCL, goed redding te brengen.

Deze vrije trap was ook meteen het teken voor Unio om meer naar voren te gaan voetballen. Dit maakte de wedstrijd voor de neutrale supporter een stuk leuker om naar te kijken. Het spel golfde op en neer en beide ploegen probeerden voetballend de tegenstander de baas te zijn. Door de meer offensieve speelstijl van Unio in dit deel van de wedstrijd kwam er beduidend meer ruimte voor GHC om toe te slaan, en dat deden ze dan ook. Na een pass in de diepte van de jonge Sami Mouchin wist Tolga Karpuz schitterend af te ronden. Vanaf de linkerzijkant van het strafschopgebied plaatste hij de bal met gevoel over keeper Kay van den Heuvel in de verre hoek(1-0). Lang kon er echter niet genoten worden van die voorsprong, want slechts twee minuten later lag de bal aan de andere kant in het net. Een lage voorzet vanaf de rechterkant werd niet goed verwerkt door de verdedigers van GHC waarna Koen Jansen met een droge knal de 1-1 op het scorebord zette.

De miezer van de eerste helft had in de rust plaatsgemaakt voor stortregen. Dat deerde Unio geenszins, want ze schoten uit de startblokken in de tweede helft wat leidde tot een stortvloed aan kansen. Zo was Jansen dicht bij zijn tweede treffer van de avond. Nadat hij de bal onbedoeld in de voeten kreeg gespeeld van Mouchin kon hij zo doorlopen op Verhoef. Hij kreeg de bal wel voorbij de doelman, maar Roman Escudero Apzalz wist de bal nog net voor de lijn weg te werken. Niet veel later was er een open schietkans voor Bart Griffioen die keurig werd gekeerd door de van DSO overgekomen goalie.

Na wat tactische omzettingen in het kamp van GHC kwam de ploeg ook weer wat beter in de wedstrijd met enkele kansen tot gevolg. Vooral het duo Shurdien Narcisio en Bilal Karasahin zorgde voor constant gevaar vanaf de rechterkant. Gelukkig voor de Vlietbewoners bleef het niet alleen bij kansen, Escudero Apzalz wist namelijk de 2-1 binnen te koppen uit een corner. Evenmin van deze voorsprong konden de inmiddels doorweekte fans lang genieten. Na een lange uittrap van Unio doelman Van den Heuvel kon Menno Venhof de stand namelijk eenvoudig weer gelijk trekken(2-2). Karpuz zorgde ervoor dat de trouwe supporters toch nog met een goed gevoel naar huis konden gaan. De slechts negentienjarige spits kon zijn tweede van de avond binnentikken na een voorzet van Narcisio. Zo bleven de drie punten dus in Leiden en kunnen de spelers van GHC met meer vertrouwen de wedstrijd tegen Quick Boys 2 van aanstaande zaterdag tegemoet gaan. De Katwijkers verspeelden een 2-0 voorsprong tegen RKDEO (2-3).

Verdediger Narcisio was uitermate tevreden met de drie punten. ,,Over de uitslag hoor je mij niet zeuren”, aldus Narcisio met een grote glimlach. ,,Ik denk dat we de wedstrijd erg sterk begonnen. Natuurlijk is het af en toe nog wel een beetje zoeken omdat er veel nieuwe jongens bij zijn gekomen, maar over het algemeen vind ik dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld.”

Narcisio zag vooral een groot verschil in mentaliteit tussen de overwinning tegen Unio en het verlies van afgelopen zaterdag tegen RKDEO. ,,Er zat veel meer pit in vandaag. Ook merkte je dat spelers hun afspraken beter nakwamen en dat het daardoor meteen beter ging lopen. Er zit dus een stijgende lijn in. Als er progressie geboekt blijft worden, zou dit weleens een heel mooi seizoen kunnen worden”, sluit de verdediger hoopvol af.

Auteur: Steef Brandsma

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read