vrijdag, februari 23, 2024
HomeBekerRob de Lange (Zwammerdam) hunkert naar winterstop

Rob de Lange (Zwammerdam) hunkert naar winterstop

-

Districtsbeker- Gisteren plaatste onze redactie al een geluidsfragment van Remco Mentink met doelman Wouter van Valen van Zwammerdam. De ploeg van trainer Rob de Lange schakelde na strafschoppen Verburch uit, waarbij Van Valen dus een hoofdrol vertolkte. Ook de trainer zelf kwam aan het woord en hij draaide er niet omheen. ,,We hunkeren best een beetje naar de winterstop. Het stopt maar niet met de waslijst aan blessures en dat vreet energie.”

151121_11_VVZ-Verburch_2_2 (Kopie) (Small)

Ook dit keer moest De Lange weer de nodige belletjes doen en puzzelen met zijn team. Uiteindelijk kwam het dus wel goed voor de derdeklasser, maar het kwam zo ongeveer uit de tenen. De Lange: ,,We hadden er nu twee van de A1 bij en spelers van het tweede. We misten er dit keer zeven en dat is wel een beetje teveel van het goede. Het gaat daarbij niet enkel om blessures, maar ook jongens die moesten werken. Het is dat Toine Kremer, hij maakte vlak voor tijd de 2-2, er nog bij is. Zonder hem komt de gemiddelde leeftijd onder de twintig uit. Het is bijna niet meer op te vangen. Het spreekt voor zich dat ik wel heel blij ben met de spelers die nu hun stinkende best hebben gedaan om de winst uit het vuur te slepen. Ik zeg natuurlijk niets verrassends als ik stel dat de competitie voor ons prioriteit heeft. Heel goed staan we er niet voor. Maar goed, het is ook wel weer leuk om een ronde verder te komen in de beker. Wie weet waartoe we in staat zijn. Een en ander echter niet ten koste van alles.”

151121_21_VVZ-Verburch_2_2 (Kopie) (Small)

Zwammerdam is moeizaam gestart in de competitie en heeft acht punten vergaard uit tien ontmoetingen en heeft slechts een punt voorsprong op de hekkensluiter. ,,We hebben in de voorbije weken wel een paar keer verdienstelijk gelijk gespeeld tegen ploegen die bovenin meedraaien, maar opschieten doet een gelijkspel niet echt. Volgende week spelen we in en tegen Oegstgeest en het belang van die wedstrijd is uiteraard ook groot te noemen. Er zijn dan wel wat spelers terug die er nu niet bij waren, maar het blijft behelpen. De winterstop komt straks als geroepen. Daarna moeten we zo snel mogelijk zien weg te komen uit de gevarenzone. Hopelijk hebben we dan jongens als Maarten van Riessen, Mitchel Bons, Milan Spruijt, Kevin Ruiter en Mark Strookman weer terug.”

151121_42_VVZ-Verburch_2_2 (Kopie) (Small)

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read