dinsdag, april 23, 2024
HomeBekerValken'68 en UVS kunnen zich richten op de competitie

Valken’68 en UVS kunnen zich richten op de competitie

-

Districtsbeker- Valken’68 heeft zich vanavond op het nippertje niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van de districtsbeker (categorie 1). De ploeg van Gerard de Geus stond tot de vijfde minuut van de blessuretijd voor bij RKAVV, maar Remco Overdevest gooide alsnog roet in het Valkenburgse eten (1-1). De Leidschendamse hoofdklasser, afgelopen zondag nog de baas over Leonidas bij de seizoensstart (1-3), was weliswaar de bovenliggende partij en kreeg de nodige kansen, maar had dus de extra tijd nodig om Valken’68 af te houden van plaatsing.

Valken’68 had eerder met 6-0 afgerekend met Wateringseveld/GONA en een draai om de oren gekregen tegen Quick Boys (1-9). Het doelsaldo bleek derhalve funest voor de eersteklasser. Toch kon Valken’68 terugkijken op een puike prestatie tegen de laatste winnaar van de districtsbeker. In de openingsfase had Sven Boonstoppel de paal geraakt, maar de 0-1 kwam binnen een halfuur spelen op het scorebord via Corstiaan Paap, op aangeven van Boonstoppel. Niet ver voor tijd kreeg Phinney Disseldorp de kans op de 0-2, maar zover kwam het dus niet. RKAVV is na Quick Boys de tweede ploeg die zich plaatste voor de volgende ronde in deze poule.

In categorie 2 moest UVS winnen om als groepswinnaar door te gaan. Tegenstander was SC Feyenoord (av). In Rotterdam kwam UVS goed uit de startblokken en halverwege werd een 0-1 voorsprong gekoesterd tegen de club die zich met reuzenpassen opwerkt bij de zaterdagamateurs. De Leidse treffer kwam op naam van Mark Hermenet. Na de rust kregen de blauwwitten het meer en meer lastig en dat leverde vijf minuten na rust de gelijkmaker op. Twintig minuten voor tijd bezweek UVS een tweede keer (2-1) en die klap kwam de ploeg van Arnold Overdijk en Hans van Leeuwen niet meer te boven op Varkenoord. Bij de Leidse tweedeklasser viel William van Vliet uit met een armblessure. De ernst van de blessure is nog niet duidelijk.