Het bekeravontuur is uit voor de Vogels. Een kwartfinale lonkte en had op basis van de eerste helft zeker bereikt kunnen worden. De gastheren waren de bovenliggende partij en wisten zich een aantal riante mogelijkheden te scheppen maar nimmer hoefde Noordwijk-goalie Mustafa Amezrine het leer uit de touwen te vissen. Eenmaal had hij de hulp van de paal nodig toen Jeffrey Beukenholdt zijn inzet op het aluminium uiteen zag spatten. Het was een van de diverse mogelijkheden om de gasten al voor de thee op een achterstand te zetten. Een nulletje of twee voorsprong zou conform het spelbeeld en de kansen niet hebben misstaan.

NO 4 JB MIST

De thuisclub domineerde het eerste bedrijf. Leuke combinaties gemixt met een dosis inzet vermaakten het publiek. Na vijf minuten had het op kunnen veren toen Mitchel Beijersbergen aan Beukenholdt een bijna niet te missen kans bood, maar de spits miste bij de tweede paal deze unieke mogelijkheid op een openingstreffer.  Het betekende de aanzet om nog meer druk op de Noordwijk-defensie uit te oefenen. Deze bleef met soms kunst- en vliegwerk overeind. Sluitpost Amezrine was de paal naast hem dankbaar dat het schot van Beukenholdt tegen het aluminium afketste. De inzetten van stand-in Robbert van Delft vlogen naast en over. De gastheren waren de dominerende ploeg die eigenlijk voor de thee de zaak al af hadden kunnen ronden want behoudens een afgekeurde treffer – de goed leidende arbiter Duarte had er goed het oog in – was de Katwijkse afweerlinie nauwelijks in de problemen geweest. Dat na de eerste rondgang de bekende brilstand nog op het scorebord prijkte, had de thuisclub- ongewild uiteraard- aan zich zelf te wijten.

NO 8 JB DUEL

Na de thee zou het de gastheren gaan opbreken. Noordwijk knokte zich terug in de wedstrijd en het overwicht van het eerste bedrijf dat de thuisclub etaleerde, werd genivelleerd. Dode spelmomenten zouden uiteindelijk dodelijk worden voor de Kooltuinboys. Een overtreding van Joey Zandbergen net buiten de zestien werd in eerste instantie fataal want Diederik Hoogerwaard plaatste de knikker met veel gevoel achter doelman Gert Jan Vlieland, de sluitpost die in bekerduels Peter Messemaker mocht vervangen. Hiermee leek het tij gekeerd. De suprematie van de thuisclub in de eerste helft was verdwenen. Weliswaar werd er naarstig een zoektocht naar de gelijkmaker gedaan maar Mitchel Beijersbregen met een pegel naast en Martin Onderwater met een teentje tekort, konden de balans niet in evenwicht brengen. Een rappe counter van Noordwijk in de persoon van James Denzel werd de thuisclub uiteindelijk noodlottig. Rob Zandbergen toucheerde de snelle aanvaller en Duarte wees naar de stip zonder geel te geven. Zo zwaar was het vergrijp nu ook weer niet maar wel rijp voor een pingel. Maurits Splinter stuurde vanaf de stip Gert Jan Vlieland het verkeerde bos in, 0-2. Hiermee leek en was het zicht op een plaats bij de laatste acht in het bekertoernooi voor de vogels verdwenen. Emiel Wendt vergat in vrije positie voor Vlieland de – overigens geflatteerde – 0-3 aan te tekenen. Het zou ook te veel van het goede zijn geweest.

Noordwijk bij005

Noordwijk verder in de beker, Rijnvogels maakt zich op voor de derby op Nieuw Zuid tegen Quick Boys. Er zal met scherp moeten worden geschoten voor een goed resultaat dat nu achterwege bleef.

FC Rijnvogels: Vlieland, J.Zandbergen, Wijmer, Ouwehand, R.Zandbergen, V.d.Breggen, Guijt, Beukenholdt, Beijersbergen, Onderwater (89. Van der Gugten), V. Delft (79. De Jong).

Beluister hier de podcast van RTV Katwijk met FC Rijnvogels-trainer Hein van Heek: