woensdag, april 17, 2024
HomeBekerFC Rijnvogels bekert verder na gezapig treffen

FC Rijnvogels bekert verder na gezapig treffen

-

Zij, en dat waren er velen, die zich liever in het Katwijk Binse najaarsfeest gedruis stortten, hebben een juiste keuze gemaakt. Want op de Kooltuin was het amusement in de bekerwedstrijd tegen Forum Sport van een laag gehalte. De getrouwen die er toch waren genoten wellicht meer van een zomerse middag dan van hetgeen zich op de groene mat afspeelde. Afijn, de Vogels wonnen uiteindelijk met 1-0 daar waar het eventueel ook met kleine cijfers had mogen verliezen om verder te gaan in het bekertoernooi.

Beker bij 006

Het moet voor Martijn Tsjon-A-Njoek een goed gevoel hebben gegeven dat hij al na drie minuten raak schoot na een onoverzichtelijke situatie die na een corner van Rob Zandbergen ontstond. Het bleek uiteindelijk de beslissende treffer te zijn in een duel waarin de Voorburgse opponent recht had op meer. Dat  zij er niet meer van maakten was deels te wijten aan onzorgvuldigheid en anderzijds aan doelman Peter Messemaker die koste wat kost zijn hok schoon wilde houden.

Het aluminium was voor de thuisclub vandaag de grootste sta-in- de- weg. Martijn Tsjon-A-Njoek en Gert Labots weten er van mee te praten. In het eerste bedrijf ketste de knikker  tot drie keer toe op staander en lat af. Derhalve bleef de vroeg verkregen voorsprong beperkt tot de magere marge. Uiteindelijk bleef het ook mager. Geen wedstrijd om je vingers bij af te likken.

Beker bij 007

Trainer Hein van Heek heeft nog heel wat te puzzelen of is hij er uit? Neem vandaag een frontlinie waarin door blessures of afwezigheid Mitchel Beijersbergen, Martin Onderwater en Thomas Dijk ontbraken. Een trio dat in het vorige seizoen een vaste waarde bleek. Nu heeft Van Heek de beschikking over mannen als Jaco van der Bent, Martijn Tsjon-A-Njoek en Gert Labots. Soldaten genoeg dus om de komende vijanden het lastig te maken. In de afweerlinie beschikt de trainer ook over voldoende manschappen. Orlando Ouwehand is voorlopig vanwege een blessure uitgeschakeld maar ook dat moet voor de trainer geen probleem zijn. Van Heek heeft de luxe van een brede selectie. Maar de vertoning tegen Forum Sport moet als matig worden afgedaan. Aanstaande zaterdag begint het echte werk als de Vogels naar Woerden vliegen om tegen Sportlust ’46 de ouverture van de competitie te mogen doen. Wellicht meer spanning en spektakel.

Beker bij 008

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read