woensdag, april 17, 2024
HomeBekerNaastenliefde ver te zoeken op ‘t Duyfrak (plus podcasts)

Naastenliefde ver te zoeken op ‘t Duyfrak (plus podcasts)

-

Districtsbeker- ,,Dat doe je toch niet met goede buren”, meende een Valkenburgse supporter met een glimlach na de 1-9 vernedering van Quick Boys over de rug van Valken’68. De Katwijkse hoofdklasser had er lak aan gehad om de ‘buurman’ te sparen en leefde zich uit als stier die de kansloze matador zonder pardon te grazen nam.

Vorig seizoen speelde de op dat moment kersverse eersteklasser in augustus tegen het net naar de hoofdklasse gedegradeerde Katwijk voor de beker. Voordat de Valkenburgers het in de gaten hadden, was het na een kwartier 0-3. Dit keer wilde de ploeg van de pas begonnen Gerard de Geus wat langer stand houden, maar die missie werd al na zes minuten de grond in geboord. De derde treffer van de formatie van Jan Zoutman liet nu een minuut of vijfentwintig op zich wachten, maar daarna werd Valken’68 zo ongeveer dronken gespeeld.

De 0-7 ruststand beloofde niet veel goeds voor de tweede helft voor de thuisploeg, maar na de rust bleef de schade dus ‘beperkt’ tot 1-9. Valken’68 bood na rust iets meer tegenstand, maar het gas was er dan ook wel vanaf bij Quick Boys, dat zich niet bovenmatig meer in spande. Toch hadden onder meer Yordi Teijsse en Mohamed el Ousrouti het scorebord nog op tilt kunnen laten staan.

Beker V68-QB 2

Voorzitter Jaap Janssen vond het bij rust eigenlijk al meer dan welletjes. ,,Dat we zouden verliezen, calculeer je in. Maar dat het verschil zo groot zou zijn, daar schrik ik van. 0-7 bij rust heb ik nog nooit meegemaakt.” Trainer de Geus was vooral geschrokken van het feit dat zijn ploeg tot vijf keer toe niet goed stond bij een standaardsituatie. ,,Dat kan natuurlijk niet. Zeker niet tegen dit Quick Boys. Wat een ploeg, zeg. Indrukwekkend.”

Dat het liep bij Quick Boys is een open deur, maar de weerstand was ook uitermate gering. De goals waren meer dan eens fraai te noemen en de Katwijkse supporters mogen er zonder meer van uitgaan dat de club een aantal serieuze versterkingen heeft binnen gehengeld. Delano a Cohen, El Ousrouti en Yuri Guijt maken de blauwwitten creatiever. En dat Serghinio Sahadewsing terug is in het Katwijkse, weliswaar aan de andere kant, zal elke voetballiefhebber deugd doen. De van Ter Leede overgekomen Robert Steemers mag ook meegerekend worden bij de plussen, maar de aanvaller bleef dit keer aan de kant.

Daarnaast is het feit dat Teijsse en Milan Hoek weer geheel en al terug zijn na lang blessureleed een meer dan welkom gegeven voor de club die de hoofdklasse nu maar eens moet verlaten aan het einde van de rit.

Teijsse: ,,Het gaat steeds beter lopen en ik voel aan alles dat we toe zijn aan een prachtseizoen. We staren ons niet blind op deze wedstrijd, maar de vreugde straalt er wel vanaf.” Mark van der Plas, eerder uitkomend voor Quick Boys, beleefde uiteraard geenszins plezier aan de ongelijke tweestrijd. ,,Dit doet pijn, maar we moeten er maar niet te lang bij stil staan. Dit soort tegenstanders gaan we gelukkig niet treffen in de competitie”, sprak de verdediger dito woorden als zijn trainer.

Beker V68-QB 1

Valken’68-Quick Boys 1-9 (0-7). 6.Guijt 0-1, 13.Teijsse 0-2, 26. Sahadewsing 0-3, 29.Aafjes 0-4, 33.Guijt 0-5, 33. El Ousrouti 0-6, 43. A.Cohen 0-7, 80. Boonstoppel 1-7 (strafschop), 82. Hoek 1-8, 84. Teijsse 1-9 (strafschop). Scheidsrechter: De Bruijn. Toeschouwers: 500.

Valken’68: Van der Nagel, Van Duijn, Van der Plas, A.Haasnoot, J.Haasnoot, Heemskerk, D.Guyt (46.Schaap), Van Rijn (74.De Mooij), Boonstoppel, Paap (46. Van der Toorn), Van Klaveren.

Quick Boys: Kuipers, Hoek, Bentem, A Cohen, Ravensbergen, Aafjes (74. Van Beuningen), Guijt, Driebergen (74.J.van der Plas), Sahadewsing (78. De Vries), Teijsse, El Ousrouti.

Mediapartner RTV Katwijk deelde nog twee podcasts naar aanleiding van de ‘veegpartij’ in Valkenburg. Ton de Vries sprak met verdediger Sander van Duijn en trainer Gerard de Geus namens Valken’68.

Foto’s met dank aan Valken’68.

Bron: Leidsch Dagblad/HK

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read