donderdag, juni 13, 2024
HomeTweede klasseUVS‘Heropstanding’ krijgt meer en meer gestalte

‘Heropstanding’ krijgt meer en meer gestalte

-

Een schaarser wordende achterban van UVS kijkt nog altijd graag achterom in verband met het roemrijke verleden waarin menig succes werd geboekt. Resultaten uit het verleden bieden evenwel geen garantie voor de toekomst en stilaan kijken de meeste blauwwitters liever naar de toekomst. Na een sportieve terugval en financiële malaise komt er weer leven in de brouwerij in de Kikkerpolder.

De fors bemeten tribunes, die in de loop der jaren minder en minder werden bezet, zijn er ondertussen niet meer en pas in het voorjaar van 2016 zal er weer een bescheiden aantal zitplaatsen het hoofdveld omzomen. In een modern jasje, zoals dat heet. Het splinternieuwe kunstgras is al wel in gebruik genomen en zo zal UVS het complex gaandeweg verder willen opknappen. Onder het verleden staat geen streep, successen mogen immers worden gekoesterd, maar de club is wel zover om een basis te leggen voor een gezonde toekomst. Schulden worden afbetaald, het jeugdvoetbal krijgt nog immer veel aandacht en het vlaggenschip heeft na de oversteek van de zondag naar de zaterdag de opwaartse spiraal gevonden.

Na twee promoties zal de ploeg van Hans van Leeuwen en Arnold Overdijk gaan uitkomen in de tweede klasse en bestaat de uitdrukkelijke wens om nog een stap vooruit te zetten, zodat het niveau waarop eerder op zondag werd geacteerd (minimaal) zal worden geëvenaard. Ondertussen volgt de club de ontwikkelingen in het Leidse voetbal ofwel de op til zijnde fusies. UVS kan en wil een prominente rol gaan vervullen in dat opzicht.

Zomer 2015 283

Ten opzichte van vorig seizoen is de nu ruim een eeuw oude club er qua selectie zonder meer op vooruit gegaan. Zo keerden Bart van der Weijden, Rico Westdorp en Ronald Mink terug op het nest na een avontuur op hoger niveau. Doelman Niels van den Burg is ook weer terug, maar het is nog allerminst zeker of hij Danny de Groot uit het doel zal verdringen. De teruggekeerde spelers lieten in het bekertreffen met de zondagtak van FC Lisse zien van grote waarde te kunnen gaan worden in een klasse waarin ook regioclubs RCL, GHC en TAVV zullen uitkomen.

Voorzitter Mat de Tombe ziet het helemaal zitten en sprak, ondanks dat het complex nog niet klaar is, al van een ‘plaatje van een thuishaven’. Oud-voorzitter Bart van Leeuwen ziet de hoofdmacht, waarin een mix is gevonden van routiniers en een aantal jonge spelers, wel zitten en zet hoger in dan zijn zoon Hans, die voorlopig mikt op een plaats onderin het linkerrijtje.

Doelpunt Kenneth Maaskant

UVS maakte vooral voor de rust een frisse indruk en de twee doelpunten mochten er zijn. Rechtsback Kenneth Maaskant bediende spits Cenny Scheffer, ook teruggekomen en buitengewoon gretig ogend, tweemaal en even zo vaak moest doelman Sander Hogervorst buigen. Na rust deed Marco Segers iets terug en toonden de gasten wat meer initiatief. De laatste treffer kwam echter op naam van vrijetrappenspecialist Maaskant. UVS lijkt klaar voor het seizoen. Over twee weken, wanneer RCL op bezoek komt, mag blijken of de optimistische stemming gegrond is.

UVS: De Groot, K.Maaskant, T.van der Rest, Hogenboom (61. Boogmans), Hermenet, Mink (70.Jonk), Van der Weijden, Westdorp (75. J.Maaskant), Van der Plaat, Scheffer, Smit.
FC Lisse (zo): Hogervorst, Meiland (46.Ten Have), Tibboel, J.Prins, B.Prins, Van de Veek, Van Beelen, Van Schagen, Schaap, Segers, Hoejenbos.
UVS-FC Lisse (zo) 3-1 (2-0). 16. Scheffer 1-0, 25. Scheffer 2-0, 56. Segers 2-1, 84. Maaskant 3-1. Scheidsrechter: Van den Bos. Toeschouwers: 150.

Bron: Leidsch Dagblad/HK

 

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read